Menu
-0.02%
Τζίρος: 180.49 εκατ.

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Κίνδυνος να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για 3 Πανεπιστήμια

Comments

Σας παίρνει τηλέφωνο μια φίλη και εξομολογείται: «άσε… που να σου τα λέω, τον χώρισα. Με αυτό που έγινε, κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο, δεν ήμασταν φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί». Λέτε από μέσα σας: «κρίμα είναι, έχει ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια από σχέση σε σχέση, κρίμα να χαλάσει αυτός ο αρραβώνας». Εκείνη συνεχίζει: «Με αυτό που έκανε, ξεπέρασε κάθε όριο». Εσείς φαντάζεστε ότι δεν χωράει να περάσει κάτω από την πόρτα. Αλλά εκείνη εξηγεί: «Τον έπιασα να κοιτάζει MasterChef, είπαμε να δει λίγη τηλεόραση αλλά όχι πια αυτό. Το πήγε στα άκρα, τον χωρίζω».

Κάτι ανάλογο προφασίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη για την παραίτηση από τους Δημοκράτες. Έφυγε επειδή ο πρόεδρος είχε μια ανθρώπινη στιγμή με τον υπουργό Υγείας, τον Ακατονόμαστο. Βγήκαν μπροστά σε κάμερα και μίλησαν για νοσοκομεία και γιατρούς. Μεγάλο ατόπημα. Ήταν λόγος αποχώρησης. «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές», εξήγησε. Για κάποιους η κόκκινη γραμμή είναι να πιάσει τον σύντροφο να παρακολουθεί εκπομπή μαγειρικής, για άλλους να τον δει στο γυαλί με τον οχτρό.

1

Πώς το είπε ακριβώς: «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές, τις οποίες, αν συναινέσουμε να προσπεράσουμε, τότε γινόμαστε συμμέτοχοι σε μια πράξη αλλοίωσης, τόσο της ιδρυτικής μας διακήρυξης όσο και της προσωπικής πολιτικής διαδρομής». Αλλοίωση ποιας, βρε συντρόφισσα; Της πολιτικής διαδρομής; Να μιλήσουμε για διαδρομές ποιου; Μακριά από εμάς η κριτική για την ελαφρότητα, αλλά έκανε δύο γάμους κι έναν αρραβώνα, κομματικά μιλώντας.

Δέκα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, δέκα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια με τους Δημοκράτες του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν πήγε όμως στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου ούτε θέλει πολλά πολλά με τους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης. Το εξηγεί: «Για περισσότερο από 30 χρόνια υπηρετώ ακριβώς τις ίδιες αρχές και αξίες και αντιμάχομαι οτιδήποτε ακροδεξιό, δεξιό και νεοφιλελεύθερο στη δημόσια ζωή». Τώρα λοιπόν πιστεύει ότι ο Κασσελάκης «νομιμοποιεί μία προφανή δεξιά απόκλιση».

Στους γάμους ενίοτε συμβαίνει το εξής. Φεύγει ο ένας, κάνει τις γυροβολιές του, προσπαθεί και ο δεύτερος να «ξαναφτιάξει τη ζωή του». Μετά από εμπειρίες και ώριμη σκέψη, αποφασίζουν να μονιάσουν πάλι. Επιστροφή σε όσα ήξεραν, στην ασφάλεια του παρελθόντος και στις καλές αναμνήσεις. Αυτό λοιπόν που ακούγεται είναι ότι θα επιστρέψει στην αγκαλιά της πρώτης αγάπης, θα πάει πάλι στο σοσιαλιστικό κίνημα που την ανέδειξε και την καθιέρωσε. Υπάρχει όμως ένα τεχνικό προβληματάκι.

Όπως ορισμένοι σύζυγοι κάνουν δηλώσεις του τύπου «εγώ ποτέ ξανά» και άλλα παρόμοια, έτσι και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά λάθος έχει κλείσει την πόρτα στην Θεοδώρα Τζάκρη. Θυμάστε τότε που έλεγε ότι κανείς δεν θα μένει στη Βουλή πάνω από είκοσι χρόνια; Δεν ξεκαθάρισε «είκοσι μαζί μας» και έτσι πιάνεται και η θητεία της βουλευτίνας Πέλλας σε άλλα κόμματα. Επειδή όμως η επανένωση αυτή ήταν γραφτό να γίνει, η Τζάκρη θα μπει από το παράθυρο. Δεν θα είναι, λένε, μέλος του κόμματος αλλά συνεργαζόμενη. Προσέξτε όμως: όχι συνεργαζόμενη κατόπιν εκλογής, δηλαδή να κατέλθει ως ανεξάρτητη. Συνεργαζόμενη στο ψηφοδέλτιο.

Λογικό είναι, θα πείτε, εφόσον σε όποιο κόμμα κι αν πάει, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρνει μαζί της δέκα χιλιάδες ψήφους. Ο νομός Πέλλας τη στηρίζει και την αγαπά. Θα είναι όμως υποψήφια κάπου στην πρωτεύουσα, έτσι φημολογείται. Εκεί αλλάζουν τα δεδομένα, είναι άλλοι οι παίκτες.

Διαβάστε επίσης:

Σωκράτης Φάμελλος: Καμία αίσθηση

Πισίνες, κότερα, εμμονές στο κόμμα Τσίπρα

Αβραμόπουλος: Νέο ένταλμα, παλιά στοιχεία

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Οδύσσεια του ΚΜ και οι δίπλες της Μαρίτσας, το φάουλ Κυριαζίδη που δίχασε τη ΝΔ, οι πράσινες μεταγραφές και οι υπουργοί… πολίστες
Οι πιέσεις στους εξωκοινοβουλευτικούς, 2 στρατηγοί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, το φιάσκο της δεξίωσης, τα βιβλία του Στουρνάρα στη Σύρο και το… dress code του Μαξίμου
Θεοδώρα Τζάκρη: Ο Κασσελάκης μας μίλησε πέρσι για σύμπλευση με την καλή δεξιά του Δένδια, μετά κατήργησε πρόσωπα και όργανα και μετά το έπαιζε αντιδεξιός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη που δεν μένει στην Ελλάδα
Το ελεφαντάκι πάει ΔΕΘ
Το ελληνικό αδιέξοδο της ανάπτυξης
Νύχτα Κρυστάλλων, Μέρες οθονών
Γιατί δεν λειτουργεί το ελληνικό κράτος;
Η ελληνική πολιτική στο Θέατρο Σκιών
Αλέξης Τσίπρας: Είναι άραγε ο μεγαλύτερος παπατζής της Μεταπολίτευσης; – Άρθρο παρέμβαση
Η νέα βιομηχανική πολιτική απαιτεί ένα διαφορετικό κράτος
Ζωντανεύοντας το πεθαμένο χωριό
Η απόδραση, η φούσκα και οι προφήτες της Αποκάλυψης