• Τράπεζες

    UBS: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας $2 δισ.

    • Bloomberg
    UBS, Chief Executive Sergio Ermotti

    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS


    Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η UBS για τα επόμενα δύο χρόνια, δίνοντας στους μετόχους μεγαλύτερη ορατότητα ως προς τις αποδόσεις, την ώρα που η ελβετική τράπεζα ολοκληρώνει την εξαγορά της Credit Suisse.

    Επαναγορά μετοχών έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος.

    «Φιλοδοξούμε οι επαναγορές μετοχών να ξεπεράσουν το επίπεδο πριν από την εξαγορά μέχρι το 2026», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη.

    Σημειώνεται ότι η UBS ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των επαναγορών τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι θα επιτύχει τον στόχο της ενοποίησης με την Credit Suisse.

    Ωστόσο, η τράπεζα έχει καταγράψει δύο συνεχόμενες τριμηνιαίες ζημίες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Σέρτζιο Ερμότι να δηλώνει ότι το 2024 θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά.

    Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι μείωσε τη δεξαμενή των μπόνους της για το 2023 κατά 14%, παρά τα ετήσια κέρδη ρεκόρ που προήλθαν από την εξαγορά της Credit Suisse.

    Η κατανομή των μπόνους αντανακλά τον αντίκτυπο των δύσκολων συνθηκών στη λειτουργία και την αστάθεια της αγοράς, ανέφερε η τράπεζα.

    Την ίδια στιγμή, ο Ermotti έλαβε περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον καλύτερα αμειβόμενο διευθύνοντα σύμβουλο ευρωπαϊκής τράπεζας.

    «Στις 3 Απριλίου 2024, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του 2024 ύψους έως 2 δισ. δολαρίων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 2024 αναμένεται να επαναγοράσουμε έως και 1 δισ. δολάρια από τις μετοχές μας, ξεκινώντας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της UBS και της Credit Suisse, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η UBS αύξησε τους στόχους εξοικονόμησης κόστους σε περίπου 13 δισ. δολάρια από περίπου 10 δισ. δολάρια, ενώ επιβεβαίωσε τους στόχους κερδοφορίας μέχρι το 2026.

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Μείωσε την «δεξαμενή» των μπόνους κατά 14% – Ο Ermotti έλαβε 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα

    UBS: Πούλησε δάνεια 8 δισ. δολ. της Credit Suisse στην Apollo Global Management

    UBS: Σχεδιάζει να «απαλλαγεί» από λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των $2 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ