• Τράπεζες

    UBS: Σχεδιάζει να «απαλλαγεί» από λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των $2 εκατ.

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO UBS

    Sergio Ermotti, CEO UBS


    Να κλείσει λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των 2 εκατ. δολαρίων της Credit Suisse, προκειμένου να απαλλαγεί από τις “κακές” αποδόσεις, σχεδιάζει η UBS στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Ασίας – Ειρηνικού, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Bloomberg.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους λογαριασμούς βρίσκονται στα ασιατικά επιχειρηματικά κέντρα της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ.

    Η κίνηση της τράπεζας, αναδεικνύει την ευρύτερη προσπάθεια του Διευθύνοντα Συμβούλου της UBS, Sergio Ermotti, να καταργήσει “μη επιθυμητά” τμήματα της Credit Suisse, μετά την απόκτηση της έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,4 δισ. δολαρίων).

    Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτεροι διαχειριστές πλούτου στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έχουν τοποθετήσει την Ασία στο επίκεντρο των αναπτυξιακών τους σχεδίων.

    Ωστόσο, η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, σημαίνει ότι πολλοί πελάτες οδηγούνται σε λιγότερες συναλλαγές.

    Σήμερα, η UBS επιβλέπει ενεργητικό 3,9 τρισ. δολαρίων στον τομέα διαχείρισης πλούτου, εκ των οποίων το 17% βρίσκεται στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

    Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, η Credit Suisse δημιούργησε μια οντότητα στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει καλύτερα τους εκατομμυριούχους που χρειάζονταν επενδυτικές συμβουλές, αλλά όχι τις εξατομικευμένες υπηρεσίες που ζητούσαν οι κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι πελάτες της.

    Από τότε που έκλεισε το deal της εξαγοράς της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023, η UBS έχει ανακοινώσει σημαντικούς στόχους για την ενσωμάτωση της πρώην ανταγωνίστριάς της, συμπεριλαμβανομένων περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξοικονόμηση δαπανών.

    Τόσο ο Ermotti, ο οποίος επέστρεψε για να ηγηθεί της UBS πέρσι, όσο και ο πρόεδρος Colm Kelleher έχουν προειδοποιήσει ότι το 2024 θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά, όσον αφορά τη διατήρηση των δαπανών σε χαμηλά επίπεδα.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, πριν από την εξαγορά της UBS, η Credit Suisse είχε δραστηριοποιηθεί για μια δεκαετία στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου δάνειζε σε επιχειρηματικές οικογένειες δισεκατομμυριούχων.

    Το γεγονός αυτό, βοήθησε την Credit Suisse στο να αποκτήσει την φήμη της καλύτερης τράπεζας του εξωτερικού για τους επιχειρηματίες.

    Μια συνθήκη, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση των φιλοδοξιών της UBS.

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Kεφαλαιοίηση άνω των 100 δισ. δολ. ένα χρόνο μετά την εξαγορά της Credit Suisse

    UBS: Αναζητά ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην αγορά των ΗΠΑ

    Alpha Business Banking: Διαχειριστείτε τις συναλλαγές της επιχείρησής σας από τον υπολογιστή σας, απλά, γρήγορα, ψηφιακά



    ΣΧΟΛΙΑ