• Business

    UBS: Πούλησε δάνεια 8 δισ. δολ. της Credit Suisse στην Apollo Global Management

    • Bloomberg
    Marc Rowan, CEO Apollo Global Management

    Marc Rowan, CEO Apollo Global Management


    Η UBS Group ολοκλήρωσε μια συμφωνία με την Apollo Global Management Inc. για την πώληση του τμήματος τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse, αφού προηγουμένως είχε επαναδιαπραγματευθεί βασικά σημεία του deal.

    Η Apollo θα εξαγοράσει εξασφαλισμένες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις έναντι 8 δισ. δολαρίων από την UBS, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

    Η UBS θα εμφανίσει καθαρό κέρδος περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο που σχετίζεται με τη συμφωνία, ενώ η Credit Suisse αναμένεται να εμφανίσει καθαρή ζημία 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Apollo δήλωσε ότι η αλλαγή δεν είχε οικονομικό αντίκτυπο στην ίδια.

    Η UBS ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδίαζε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας, την οποία η Credit Suisse είχε συνάψει σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια τελευταίας στιγμής να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών πριν από τη διάσωσή της.

    Με βάση την αρχική συμφωνία, η ελβετική τράπεζα αναμενόταν να χρηματοδοτήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσει άλλα τα οποία η Apollo θα διαχειριζόταν έναντι αμοιβής.

    Ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων και των εργαζομένων του τμήματος τιτλοποιημένων προϊόντων (SPG) είχε ήδη μεταφερθεί σε μια θυγατρική της Apollo που ονομάζεται Atlas SP. Ο Jay Kim, ένας trader με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ηγείτο της επιχείρησης στην Credit Suisse, εντάχθηκε στην Atlas στο πλαίσιο της συμφωνίας.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε τη μετάβαση στην Atlas σε συνεργασία με την UBS, με οικονομικά ουδέτερο τρόπο για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apollo, Marc Rowan, στην ανακοίνωση. «Αυτό ολοκληρώνει ένα τρίμηνο που σηματοδοτήθηκε από ρεκόρ δημιουργίας και άντλησης κεφαλαίων για την Atlas».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, δήλωσε ότι η συμφωνία επιτρέπει στην εταιρεία του να απελευθερώσει κεφάλαια από μη βασικούς κλάδους και να μειώσει την πολυπλοκότητα.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Σχεδιάζει να «απαλλαγεί» από λογαριασμούς με ενεργητικό κάτω των $2 εκατ.

    UBS για Theon International: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €17 – Περιθώριο ανόδου άνω του 35%

    UBS: Kεφαλαιοίηση άνω των 100 δισ. δολ. ένα χρόνο μετά την εξαγορά της Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ