• Τράπεζες

    Alpha Bank: «Σήκωσε» 500 εκατ. ευρώ με 7%

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της έκδοσης του νέου senior preferred ομολόγου της Alpha Bank, με την τράπεζα να συγκεντρώνει 500 εκατ. ευρώ έναντι 400 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος της.

    Οι προσφορές, σύμφωνα με το Bloomberg, ξεπέρασαν τα 1,35 δισ. ευρώ από 145 επενδυτές, με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 7% από 7,25% που ήταν το αρχικό και το κουπόνι να ανέρχεται στο 6,875%.

    Το ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη, ενώ ο τίτλος θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s και BB- από την S&P.

    Συντονιστές της έκδοσης ήταν οι πέντε διεθνές τράπεζες Goldman Sachs Bank Europe SEIMI-Intesa SanpaoloMorgan Stanley Europe SENomura και UBS Investment Bank, οι οποίες χθες Δευτέρα είχαν σχετικά calls με επενδυτές.

    Στόχος της έκδοσης, όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση στους επενδυτές, είναι η στήριξη της ρευστότητας της συστημικής τράπεζας με την περαιτέρω βελτίωση των δεικτών ρευστότητας, καθώς και η ενίσχυση του buffer της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Στις αγορές για ομόλογο senior preferred, 400 εκατ. ευρώ

    Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του project Sky των €2,3 δισ. στην Cerberus Capital

    Motor Oil: Στα €1,162/μτχ. το καθαρό υπόλοιπο μερίσματος

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ