• Real Estate

    ΤΕΜΕΣ: Ξεκολλά η επένδυση €15 εκατ. για το «Χίλτον της παραλιακής»

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ


    Στον δρόμο της ολοκλήρωσης της μακράς και δαιδαλώδους διαδικασίας αδειοδότησης μπαίνει η επένδυση της ΤΕΜΕΣ στη β’ πλαζ Βούλας, τέσσερα χρόνια μετά τη μίσθωση της έκτασης από την ΕΤΑΔ.

    Η τελευταία απαιτούμενη έγκριση ελήφθη προ λίγων ημερών από το υπουργείο Πολιτισμού και αφορούσε στη μελέτη διαμόρφωσης της β΄ πλαζ Βούλας με επισκευές, στατικές ενισχύσεις και διαρρυθμίσεις στα υφιστάμενα κτήρια, προσθήκη νέων ισόγειων κτηρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητικής δεξαμενής, με νέα διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και του χώρου στάθμευσης.

    Φορέας του έργου είναι η Athens Beach Club, θυγατρική της ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την επένδυση προωθούν και επιχειρηματίες που διατηρούν εκτάσεις στην περιοχή.

    Ο διαγωνισμός του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ανάδειξη των ΤΕΜΕΣ και Grivalia Hospitality ως πλειοδότες της παραλίας Βούλας για την αξιοποίησή της έγινε τον Απρίλιο του 2019.

    Ωστόσο το project έχει αργήσει να μπει στις ράγες εξαιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων αλλά και της πανδημίας που μεσολάβησε.

    Μεταξύ άλλων, το υπουργείο ορίζει πως «εάν κατά τη διάρκεια των εκσκαφών εντοπιστούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν στο σημείο εύρεσης των αρχαίων και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί ο τρόπος συνέχισης των εργασιών, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου Συμβουλίου του υπουργείου Πολιτισμού», καθώς και «να προηγηθεί υποβρύχιος αρχαιολογικός έλεγχος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής των έργων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων».

    Η Athens Beach Club έχει αναδειχθεί πλειοδότρια έκτασης 80 στρεμμάτων και σχεδιάζει την ανέγερση εγκαταστάσεων, ένα σχέδιο προϋπολογισμού άνω των 15 εκατομμυρίων.

    Η β’ πλαζ Βούλας θα διαθέτει αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις καθώς και ένα ανοιχτό κολυμβητήριο, το οποίο θα παραχωρείται στον δήμο κάθε χρόνο για οκτώ μήνες, εκτός θερινής σεζόν.

    Αξιοποίηση ύστερα από 30 χρόνια

    Πρόκειται για μία επένδυση που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της ανακατασκευής του Χίλτον στο κέντρο της Αθήνας με το παραλιακό μέτωπο, αφού η ΤΕΜΕΣ εξετάζει τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της λέσχης από τους χρήστες και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του πρώην Χίλτον, μέλλον Conrad.

    Σκοπός σε κάθε περίπτωση είναι η έκταση να προσφέρεται ως παραθαλάσσιος προορισμός για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των κατοικιών του ξενοδοχείου στη Βασιλίσσης Σοφίας.

    Στον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων στη β’ πλαζ Βούλας συμμετέχει το Pila Studio του Ηλία Παπαγεωργίου, αρχιτεκτονικό γραφείο γνωστό και από τον σχεδιασμό του Πύργου Πειραιά που αναπτύσσει η Dimand.

    Βάσει της αρχικής σύμβασης μίσθωσης, οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχουν το δικαίωμα εισόδου στις εγκαταστάσεις της παραλίας, όπου θα διατίθενται ομπρελοκαθίσματα και αναψυκτήρια.

    Σύμφωνα με τους επενδυτές, «κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας».

    Η πλαζ Βούλας θα αποκτήσει ζωή ύστερα από περίπου τρεις δεκαετίες εγκατάλειψης.

    Εκτός από την επένδυση της ΤΕΜΕΣ, εντός του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο πολυτελές camping στη Βούλα, στον χώρο της εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης του ΕΟΤ, την οποία εκμίσθωσε από την ΕΤΑΔ θυγατρική της Grivalia Hospitality.

    Στην Ακτή Α’ Βούλας η εταιρεία δρομολογεί έργα 50 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν 30 πολυτελείς σκηνές, 10 γήπεδα τένις εσωτερικό και εξωτερικό γυμναστήριο, ιδιωτική λέσχη μελών, εμπορικά καταστήματα καθώς, γήπεδο για beach volley και το πέμπτο εστιατόριο Barbarossa.

    Διαβάστε επίσης:

    Έσπασε κάθε ρεκόρ η Golden Visa

    Εθνική: 50% ακριβότερες από το 2017 οι κατοικίες

    Trade Estates: Ανοιχτό το ενδεχόμενο carve out της Fourlis μετά τη δημόσια προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ