• Real Estate

    Στα αζήτητα τα ακίνητα Ψυχάρη σε Ψυχικό και Αράχωβα

    Παναγιώτης Ψυχάρης

    Παναγιώτης Ψυχάρης


    Στα αζήτητα έμεινε η κατοικία ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, στην Αράχωβα, που έβγαλε σήμερα στο σφυρί η Alpha Bank έναντι 1,9 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε σε 2,4 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα ήταν η Alpha Bank, ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε για 500.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης. Ο πλειστηριασμός αφορά σε οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος σε οικόπεδο 3.400 τ.μ., στη συμβολή των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως, που περιλαμβάνει δύο κατοικίες.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 410 τ.μ. και περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο 100,62 τ.μ., για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 281 τ.μ. με ακάλυπτο επιφάνειας 206,85 τ.μ., καθώς και για υπόγεια θέση στάθμευσης με επιφάνεια 10,13 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης της 11,30 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης 24,20 τ.μ. και υπόγεια θέση 13,50 τ.μ..

    Η κατοικία είχε ξαναβγεί σε πλειστηριασμό. Η αρχή έγινε το 2019, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε, καθώς ο γιος του εκδότη του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή εκκίνησης του ακινήτου.

    Την ίδια τύχη είχε και η κατοικία στην Αράχωβα, που εκποιήθηκε με επισπεύδουσα την ίδια τράπεζα και τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Κουκουβάγιες, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένου του 1923 και συγκεκριμένα εκτός οικισμού Αράχωβας. Το οικόπεδο έχει έκταση 5.992 τ.μ.

    Μεταξύ των οριζοντίων ιδιοκτησιών του συγκροτήματος αποτελουμένου από δύο αυτοτελή κτίσματα, είναι και οι παρακάτω, στις οποίες επιβλήθηκε η αναγκαστική κατάσχεση, δηλαδή δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες. Το ισόγειο διαμέρισμα, αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο ένα living room, κουζίνα, λουτρό και W.C, καθώς και ένα πατάρι υπερκείμενο της κουζίνας, επιφάνειας 18,60 τ.μ.

    Το εν λόγω διαμέρισμα έχει επιφάνεια 64,05 τ.μ. και ποσοστό συν/σιας εξ αδιαιρέτου επί του όλου αγροτεμαχίου, ενώ στο εν λόγω διαμέρισμα ανήκει και η αποκλειστική χρήση μίας θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου.

    Διαβάστε επίσης

    Golden Visa: Στην ουρά επενδύσεις 1 δισ.

    Ακίνητα: Τι ψάχνουν στα νησιά οι ξένοι αγοραστές

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Νέο σφυρί για κατοικία στο Νέο Φάληρο



    ΣΧΟΛΙΑ