Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εξίσωση του κατώτατου μισθού των νέων εργαζομένων με τον εθνικό κατώτατο μισθό ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζον Χίλι, εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα όσον αφορά την ανεργία των νέων.

Ο Χίλι απέφυγε να επαναλάβει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η εξίσωση των κατώτατων αμοιβών θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

1

«Δεν τίθεται ζήτημα εάν θα γίνει ή όχι, αλλά πότε θα γίνει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC, προσθέτοντας ότι το ερώτημα αφορά επίσης το «πόσο γρήγορα» θα προχωρήσει η διαδικασία.

Στον προϋπολογισμό που παρουσίασε την Τετάρτη, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε αύξηση του εθνικού κατώτατου μισθού διαβίωσης (National Living Wage), χωρίς ωστόσο να καταργήσει τη μισθολογική διαφορά που εξακολουθεί να ισχύει για τους νεότερους εργαζομένους.

«Θέλω να διασφαλίσω ότι θα εξετάσουμε προσεκτικά τους συμβιβασμούς που αναπόφευκτα υπάρχουν μεταξύ της απασχόλησης και των μισθών», δήλωσε ο Χίλι στη συνέντευξή του.

Στο προεκλογικό του πρόγραμμα για τις εκλογές του 2024, το κυβερνών Εργατικό Κόμμα είχε δεσμευτεί να καταργήσει τις λεγόμενες «ηλικιακές μισθολογικές διακρίσεις», ώστε οι νεότεροι εργαζόμενοι να μην αμείβονται με χαμηλότερο κατώτατο μισθό αποκλειστικά λόγω ηλικίας.

Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει ήδη από τον Σεπτέμβριο το ενδεχόμενο περιορισμού των προγραμματισμένων αυξήσεων του κατώτατου μισθού για τους εργαζομένους ηλικίας 18 έως 20 ετών.

Η συζήτηση συνδέεται με τις ανησυχίες ότι το αυξημένο μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις ενδέχεται να συμβάλλει στην άνοδο της ανεργίας των νέων, καθώς οι εργοδότες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί απέναντι στις νέες προσλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Πολωνία: Ο Τουσκ αρνείται να υποχωρήσει στη σύγκρουση για το Συνταγματικό Δικαστήριο 

Ρούμπιο: Ο Ζελένσκι θα μπορούσε να προσκληθεί στη σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι εάν ο Τραμπ θεωρεί πως αυτό θα βοηθήσει

Κύκλωμα απάτης με ΜΚΟ που «συγκέντρωνε χρήματα για παιδιά με καρκίνο»: Αγγελικούση, Οικονομόπουλος, Σάκκαρη και Τούνη μεταξύ των θυμάτων