• Real Estate

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Νέο σφυρί για κατοικία στο Νέο Φάληρο

    • NewsRoom
    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου


    Ακόμη ένας πλειστηριασμός για ιδιοκτησία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου είναι προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο, οπότε βγαίνει στο σφυρί η έπαυλη – μουσείο στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου, έναντι 6,8 εκατομμυρίων ευρώ.

    Εκτός όμως από την κατοικία με τη γνωστή πινακοθήκη στα βόρεια προάστια, το σφυρί θα ηχήσει την 1η Νοεμβρίου και μία ιδιοκτησία στο Νέο Φάληρο. Επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η Cepal Hellas και το ακίνητο εκποιείται έναντι 681 χιλ. ευρώ.

    Πρόκειται για οικόπεδο επί της διασταυρώσεως των οδών Καραϊσκάκη και λεωφόρου Ειρήνης, όπου υπήρχε παλαιά οικία, η οποία με προσθήκη μετατράπηκε σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο, με συνολική επιφάνεια διαμορφωμένων χώρων με κύρια χρήση 293 τ.μ. και με βοηθητική χρήση 106,50 τ.μ., αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο όροφο, των ορόφων της επικοινωνούντων με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου έχουν συσταθεί τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτου.

    Σε ό,τι αφορά την κατοικία αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 106,50 τ.μ. αποτελούμενο από βοηθητικούς χώρους, ισόγειο επιφάνειας 197,20 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει είσοδο, γραφείο, μία μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων – εκδηλώσεων και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα. Επίσης υπάρχει πρώτος όροφος επιφάνειας 65,68 τ.μ., ο οποίος αποτελείται από χώρο κυλικείου και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα. Το κτίριο εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε πριν το 1940, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι διατηρητέο. Στο ακίνητο υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 1.137,07 τ.μ. το οποίο αντιστοιχεί σε 379,02 τ.μ και υπόλοιπο κάλυψης 82,79 τ.μ..

    Το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη καθώς, μεταξύ άλλων, υπάρχει προσημείωση από το 2011 ποσού 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank, προσημείωση από το 2014 ποσού 300.000 ευρώ υπέρ της Eurobank, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Καβάλας για 3,26 εκατ. ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση από το 2016 υπέρ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για 1 εκατ. ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση από το 2017 υπέρ του ελληνικού δημοσίου για ποσό 441.281 ευρώ, καθώς και προσημείωση υπέρ της Χαλυβουργικής για ποσό 2 εκατομμυρίων.

    Αυτά δεν είναι τα μοναδικά ακίνητα που επίκειται να αλλάξουν χέρια, αν οι διαδικασίες προχωρήσουν απρόσκοπτα. Πριν από ένα χρόνο άλλαξε χέρια η κατοικία της Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά έναντι 2,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ακίνητα της Ελληνικά Σωληνουργεία στη Χαλκίδα, έναντι 5,5 εκατομμυρίων, ενώ οι εγκαταστάσεις της Βάλκαν Έξπορτ στη Θεσσαλονίκη ανήκουν πλέον στη Dimand, που δρομολογεί μεγάλο έργο ανάπτυξης πράσινων logistics.

    Διαβάστε επίσης:

    Skyline: Τι κερδίζει η Alpha Bank από το project αξιοποίησης 570 ακινήτων

    Ξανά στο σφυρί οι κατοικίες των αδελφών Ελευθερουδάκη

    McKinsey: Πλήγμα 800 δισ. δολαρίων στην αξία των γραφείων από την τηλεργασία



    ΣΧΟΛΙΑ