• Real Estate

    Ποιες είναι οι νέες επενδύσεις της Premia Properties

    O CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος

    O CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος


    Στα logistics ήταν η τελευταία επενδυτική κίνηση της Premia Properties, καθώς χθες εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου αποθηκών στον Ασπρόπυργο.

    Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 11.300 τ.μ., που αναπτύσσει η μέτοχος της Premia Properties, ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές, ενώ το πράσινο φως έχει ανάψει και η αποτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή. Το ακίνητο είναι μισθωμένο σε πολυεθνική, ενώ το deal θα ολοκληρωθεί στο φετινό τρίτο τρίμηνο.

    Η Premia διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της logistics, όπως αυτά του Leroy Merlin και της Friesland Campina, για αυτό και σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της στα βιομηχανικά ακίνητα. Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης έχουν επενδύσει στην οινοποιία μέσω της Μπουτάρης, αναμένεται ότι μέσα στο 2023 θα προστεθεί ένα ακόμη οινοποιείο στο portfolio της Premia.

    Σε αναζήτηση κατασκευαστή για το Athens Heart

    Σε φάση επιλογής ανάδοχου για την ανακατασκευή του Athens Heart βρίσκεται η Premia, καθώς αυτή τη στιγμή εκπονείται κλειστός διαγωνισμός, στον οποίο κατατέθηκαν τρεις οικονομικές και τεχνικές προσφορές. Οπως έγινε πρόσφατα γνωστό, το mall της Πειραιώς θα μετατραπεί σε έδρα της ΑΑΔΕ, η οποία το μισθώνει με ορίζοντα 12ετίας.

    Η επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει την οικοδόμηση συμπληρωματικών χώρων σε όμορο οικόπεδο που εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα και τη δημιουργία ενός συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων συνολικού εμβαδού 26.500 τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold. Η Premia Properties διεκδικεί χρηματοδότηση μέρους της δαπάνης (17 εκατ.ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Θυμίζουμε ότι από τις σημαντικότερες επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ είναι η συμμετοχή στο project Skyline, όπου συμμετέχει με 25% στην εταιρεία που από κοινού με την Dimand θα αναλάβει το 65% της διαχείρισης 573 ακινήτων. Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαρκάζος, έως το τέλος πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή και θα αρχίσει η σταδιακή μεταβίβαση ακινήτων.

    Η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις 150 εκατομμυρίων έως το το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί συναλλαγές ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κύριο Μαρκάζο, η εξέλιξη του επενδυτικού πλάνου εξαρτάται και από τους χρόνους ωρίμανσης συζητήσεων και διαδικασιών, επομενως ενδέχεται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ο ρυθμός εκτέλεσης επενδύσεων να αλλάξει. Σε αυτη την εκτίμηση συνηγορεί το επιτοκιακό περιβάλλον, η αύξηση κόστους υλικών και η διαθεσιμότητα των κατασκευαστών να ανταποκριθούν σε ανάγκες υλοποίησης έργων.

    Διαβάστε επίσης:

    Premia: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος από την ΓΣ

    Γκρεμίζουν το Principote στη Μύκονο (αποκλειστικές φωτογραφίες & video)

    Mytilineos: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 1,2 ευρώ ανά μετοχή – Νέο μέλος του ΔΣ ο Χρήστος Γαβαλάς

    ──────────────────

     



    ΣΧΟΛΙΑ