• Real Estate

    Μέγαρο Μποδοσάκη: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μισθωτή

    • NewsRoom
    Μέγαρο Μποδοσάκη


    Με απόλυτη επιτυχία εξελίσσεται η 2η φάση της διαδικασίας επιλογής μισθωτή για το εμβληματικό ακίνητο του Ιδρύματος Μποδοσάκη επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος.

    Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε έντονο και κατά το στάδιο υποβολής δεσμευτικών προσφορών που ολοκληρώθηκε εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τη συμμετοχή και την ανταγωνιστικότητα των δεσμευτικών προσφορών να προκαλούν ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Ίδρυμα και στον σύμβουλο της διαδικασίας, Savills ΕΛΛΑΣ. Η 2η φάση της διαδικασίας επιλογής εισέρχεται πλέον στο στάδιο της αξιολόγησης.

    Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ένα εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας κτήριο. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και συνδυάζει με υψηλή αισθητική κλασικιστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά
    στοιχεία.

    Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και 6 ορόφους.

    Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.

    Το Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί μέρος της περιουσίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο στεγάζεται σε άλλο κτήριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στην οδό Μουρούζη 14, στο
    κέντρο της Αθήνας. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία.

    Έκτοτε, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του
    περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στις εμβληματικές δωρεές του ανήκουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η δωρεά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και η ανέγερση του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ σήμερα υποστηρίζει σε ετήσια βάση περισσότερους από 40 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα ως καταλύτης συνεργειών κοινωνικής προσφοράς και συνεργάζεται συστηματικά με διεθνείς φορείς, άλλα ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες δωρητές που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντίκτυπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Διαβάστε επίσης

    Αττική Οδός: Τον Νοέμβριο η συζήτηση της κύριας προσφυγής της Vinci-Mytilineos

    Citigroup: Έσοδα καλύτερα του αναμενομένου στο τρίμηνο – Κέρδη άνω του 2% για τη μετοχή

    ΤΑΙΠΕΔ: Μάχη 4 μεγάλων κατασκευαστών για τη μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού



    ΣΧΟΛΙΑ