• Real Estate

    Κ. Μαρκάζος (Premia Properties): Επενδύουμε 120 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Πειραιά – Μιλάμε με όλη την αγορά για νέα ακίνητα

    O CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος

    O CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος


    «Θα επενδύσουμε 120 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2022 σε Αθήνα και Πειραιά, σε ακίνητα που ταιριάζουν στο προφίλ του χαρτοφυλακίου μας», δηλώνει στο mononews.gr ο CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος, ύστερα από την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς ακινήτου 3.600 τ.μ. από την Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά.

    Και συνεχίζει: «Στόχος μας  είναι να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας τουλάχιστον 1.000 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced appartments) έως το 2026 και αναζητούμε να εντοπίσουμε τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί και ο αριθμός τους ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση».

    Προσθέτει δε πως, εκτός από τις κεντρικές περιοχές της Αττικής, σειρά στο «κυνήγι» ακινήτων θα πάρουν η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη Dimand, η οποία έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την Premia Properties, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για ακίνητα στα Χανιά.

    Το προφίλ των ακινήτων που αναζητά η εταιρεία αφορά σε κτήρια μεγάλης επιφάνειας που μπορούν να διατεθούν σε ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο τις μακροχρόνιες μισθώσεις.

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ακίνητο που εξαγόρασε η Premia στον Πειραιά διαθέτει 58 αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, τα οποία μισθώνει η Teleperformance έως και το 2033. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 10,2 εκατ. ευρώ,  ενώ τα ετήσια κέρδη από τη μίσθωση του ακινήτου εκτιμώνται στο 1 εκατ. ευρώ.

    Φυσικά, η εταιρεία δεν περιορίζεται μόνο στη συνεργασία της με τη Dimand, καθώς, όπως δηλώνει ο Κώστας Μαρκάζος, «μιλάμε με όλους τους παίκτες της αγοράς». Κάτι που σημαίνει ότι η Premia έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με όλες τις ΑΕΕΑΠ, τους servicers, τις τράπεζες, ακόμα και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ανταποκρίνονται.

    Το ομολογιακό δάνειο και το χαρτοφυλάκιο των 173 εκατ. ευρώ

    Η απόκτηση του παραπάνω ακινήτου, όπως και η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου εντός του 2022, θα χρηματοδοτηθεί από το ομολογιακό δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκδοθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

    Η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ, αποκτώντας έτσι δύναμη πυρός της τάξης των 114,6 εκατ. ευρώ μέσω των ίδιων κεφαλαίων της.

    Στόχος της είναι να «κτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 500 εκατ. ευρώ εντός τριετίας και ο πήχης για την πενταετία αγγίζει το 1 διs. ευρώ, ενώ προς το παρόν το χαρτοφυλάκιό της ανέρχεται στα 173 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 63% σε ετήσια βάση.

    Ταυτόχρονα η Premia, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της εννέα ακίνητα, ενώ έκανε και την είσοδό της στα serviced appartments. Συγκεκριμένα, εξαγόρασε ένα νέο ακίνητο logistics καθώς και ένα big-box συνολικής αξίας 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ απέκτησε και το σύνολο των μετοχών από έξι ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται επτά ακίνητα. Τα πέντε εξ αυτών είναι logistics και τα υπόλοιπα αφορούν σε big boxes και η εύλογη αξία τους ανέρχεται στα 55,2 εκατ. ευρώ.

    Το πλάνο των στρατηγικών επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει στο μέλλον η εταιρεία αφορά κατά κύριο λόγο σε logistics, εμπορικά ακίνητα τύπου big box, καθώς και κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως σχολεία και νοσοκομεία.



    ΣΧΟΛΙΑ