• Real Estate

    Δημήτρης Ανδριόπουλος: Θέμα ημερών ο πλειστηριασμός του Μινιόν-Στα 25 εκατ. η ελάχιστη τιμή εκκίνησης

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Δημήτρης Ανδριόπουλος - Dimand - Μινιόν

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής Dimand


    Σε πλειστηριασμό θα βγει στο άμεσο μέλλον και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών το  Μινιόν, το οποίο και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie,  ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος κατά τη διάρκεια του 22ου Συνεδρίου της Prodexpo.

    Η τιμή εκκίνησης για το ιστορικό κτίριο, που βρίσκεται στην Ομόνοια και στο παρελθόν απασχολούσε 1000 άτομα κατά την περίοδο της ακμής του, αναμένεται να ξεκινήσει από τα 25 εκατομμύρια.

    Η πάλαι ποτέ καρδιά του ελληνικού λιανικού εμπορίου έχει βασανιστεί από ένα πλήθος συγκυριών από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα. Αρχικά καταστράφηκε από τον εμπρησμό του 1980, αλλά επανήλθε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Προκειμένου να ορθοποδήσει έλαβε δάνεια το και λειτούργησε ξανά, αλλά λόγω έλλειψης κερδών κρατικοποιήθηκε το 1983.

    Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 οδηγήθηκε στη χρεοκοπία και εξαγοράστηκε από την οικογένεια Φάις, η οποία  και εξαγοράστηκε από τη Folli Follie.

    Πριν από χρόνια υπήρξε η  συμφωνία-ναυάγιο της εταιρίας με το Ελληνικό Δημόσιο για τη μετεγκατάσταση των διευθύνσεων και των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ένα από τα σχέδια περιελάμβανε τη λειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, αλλά οι ιδιοκτήτες του δε θεωρούσαν πως οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία θα επέτρεπαν μία τέτοια επένδυση.

    Εν τέλει ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie και τα σχέδια για την επιστροφή του Μινιόν μπήκαν στο συρτάρι.

    Διαβάστε περισσότερα

    ΜΙΝΙΟΝ: Η ιστορία ενός θρύλου (video, pics)



    ΣΧΟΛΙΑ