• Πολιτική

    Καταγγελίες Καλογρίτσα για το στημένο τηλεοπτικό διαγωνισμό: Εξηγήσεις από την οικογένεια Χούρι – Δικαίωση του ομίλου από ελληνικό δικαστήριο


    Με την ιδιότητα του υπόπτου για τα αδικήματα που τους αποδίδει ο επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας έδωσαν εξηγήσεις οι εκπρόσωποι του λιβανέζικου ομίλου CCC, συμφερόντων της οικογένειας Χούρι.

    Με υπομνήματα αρνήθηκαν τις κατηγορίες του μηνυτή τους για εικονική σύναψη συμφωνίας, υπό την καθοδήγηση της τότε κυβέρνησης του  ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Νίκου Παππά.

    Την ίδια ώρα απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας δικαιώνει τους ισχυρισμούς του λιβανέζικου ομίλου. Δέχεται ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην εταιρεία Καλογρίτσα ήταν μέρος της συμφωνίας τους για κατασκευαστικό έργο, επικυρώνει την απόφαση του ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και καλεί την οικογένεια Καλογρίτσα να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στον λιβανέζικο όμιλο, με όλους τους τόκους και επιπλέον τα δικαστικά έξοδα.

    Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αποφασιστεί εάν η δικογραφία με τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Παππά θα διαβιβαστεί στη Βουλή για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του.

    Τι υποστήριξε ο λιβανέζικος όμιλος

    Η πταισματοδίκης Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες Καλογρίτσα, έλαβε χθες μέσω υπομνημάτων τις ανωμοτί εξηγήσεις των μελών της οικογένειας Χούρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν κάθε  παράνομη συναλλαγή και επανέλαβαν ό,τι δημόσια, σε ανακοίνωση της εταιρείας, έχουν πει:

    «Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί».

    Για να ενισχύσουν τη θέση τους προσκόμισαν και πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της   εταιρείας «Τοξότης»  του Χρήστου Καλογρίτσα.

    Το ελληνικό δικαστήριο  κήρυξε  άμεσα εκτελεστή την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης σύμφωνα με την οποία η Τοξότης πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ  με επιτόκιο 5% ετησίως από την 14η Ιουνίου 2017 μέχρι την πλήρη εξόφληση, στον όμιλο CCC, με την οποία σύναψε την εργολαβική συμφωνία και επιπλέον 130.000 δολάρια για τα έξοδα της διαιτησίας καθώς και αποζημίωση 51.628,90 ελβετικών φράγκων, 4.686,90 ευρώ και 2.122 δολαρίων για τα έξοδα της εταιρείας της οικογένειας Χούρι.

    Οι «ρουκέτες» Καλογρίτσα

    Πριν από λίγο καιρό κατέθεσε στην πταισματοδίκη ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, «ρίχνοντας ρουκέτες» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

     Ο μηνυτής παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να γίνει καναλάρχης χωρίς να έχει λεφτά παρά μόνο κάτι…  βοσκοτόπια. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του και ο γιος του  συμμετείχαν τελικά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτελώντας, εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά που διακαώς επιθυμούσαν ένα δικό τους κανάλι.

    “Εκείνη την περίοδο -φέρεται να είπε στην κατάθεση του- είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο»

    Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να κατονόμασε μόνο τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι άλλα κυβερνητικά στελέχη.

    «Ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του», υποστήριξε έστησαν μία εικονική εταιρεία με το  λιβανέζικο όμιλο CCC ώστε, με πρόσχημα μία υπεργολαβία με εταιρεία του Καλογρίτσα,  να περάσουν στα δικά του χέρια τα 25 εκατομμύρια που υπολογίζονταν ότι χρειάζονταν για να “χτυπήσει” μία τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό. Αρχικά, υποστήριξε, πήρε τα 3 εκατομμύρια που απαιτούνταν για την εγγυητική του διαγωνισμού.

    Όμως, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε “όταν ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε, ο Παππάς μου είπε ότι αφού δεν κάναμε κανάλι, να κάνουμε μία εφημερίδα. Με υπόδειξη του  τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento”.

    Ο Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι, μετά το ναυάγιο του σχεδίου, ο Παππάς τον έστειλε και σε  επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αναζητήσει χρήματα και να πάρει έναν τηλεοπτικό σταθμό.

    Πλέον, η πταισματοδίκης θα επιστρέψει τη δικογραφία που έχει σχηματίσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος και θα έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν θα τη διαβιβάσει στη Βουλή ζητώντας την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατάθεση Καλογρίτσα: «Ο Παππάς μου έλεγε, δεν χρειάζεται να έχεις χρήματα για να πάρεις κανάλι, θα σου δώσουμε εμείς!»

    Πέτσας: Ο Καλογρίτσας επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει το Μαξίμου σε «μαγαζί»

    Αποκαλυπτικό: Όλο το υπόμνημα του Χρήστου Καλογρίτσα προς τον εισαγγελέα για τον Νίκο Παππά και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ