• Κοινωνία

    Ειδικό Δικαστήριο: «Άγνοια» δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της CCC

    Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας


    Σε ένα πλαίσιο «δεν ξέρω, δεν ρώτησα, δεν απαντώ» κινήθηκε η κατάθεση διευθυντικού στελέχους του κατασκευαστικού ομίλου CCC, στο Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για την -κατά το κατηγορητήριο- στημένη συμμετοχή του εργολάβου στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

    Για το εάν ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ρόλο στην υπόθεση, ο μάρτυρας απάντησε ότι έχει «μαύρα μεσάνυχτα» σχετικά με το αν εμπλέκεται ο κ. Παππάς, ενώ άγνοια δήλωσε και για το αν η συμφωνία Καλογρίτσα – CCC ήταν εικονική προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για να «χτυπήσει» ο Καλογρίτσας μία άδεια στο διαγωνισμό.

    Οι απαντήσεις άγνοιας του Αντώνη Λιανού δεν εξέπληξαν τους δικαστές καθώς ο ίδιος, στην έναρξη της δίκης, είχε ζητήσει να μην καταθέσει διότι σε βάρος του εκκρεμεί μήνυση για ψευδορκία από τον κ.Καλογρίτσα.

    Όμως το αίτημά του απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

    Ο μάρτυρας δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την πρόεδρο και μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου  για περιστατικά που είχαν αναφερθεί σε καταθέσεις προηγούμενων μαρτύρων ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρ.Καλογρίτσα, με τις δικές τους ερωτήσεις, επιχείρησαν να καταδείξουν ότι ο μάρτυρας δεν λέει την αλήθεια  για όσα πραγματικά γνωρίζει, αμφισβητώντας την δηλωθείσα άγνοια του «για την εικονική συμφωνία υπερεργολαβίας».

    Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

    Δήλωση των Β. Γεωργακόπουλου, Θ. Μαντά και Γ. Μαντζουράνη, συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά

    Σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Λιανού, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά δήλωσαν:

    Ένας ακόμα μάρτυρας, ο κ. Αντώνης Λιανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της CCC, κατέθεσε πως δεν είδε και δεν άκουσε Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι – Καλογρίτσα.

    Όπως δήλωσε, «δεν έχω καμία γνώση περί συμμετοχής του», «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα στα γραφεία της (σ.σ. λιβανέζικης) εταιρείας».

    Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε σε συναντήσεις των δύο μερών (πλευρά Χούρι και πλευρά Καλογρίτσα), πολλούς μήνες μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία συμμετείχε (και) ως μεταφραστής, όπου συζητήθηκε το πως θα επιστραφεί το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στην πλευρά Χούρι.

    Η επιχειρηματική διαφορά και η αστική αντιδικία μεταξύ των κυρίων Καλογρίτσα και Χούρι και η απουσία εμπλοκής του κ. Ν. Παππά επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.



    ΣΧΟΛΙΑ