• Πολιτική

    Κατάθεση Καλογρίτσα: «Ο Παππάς μου έλεγε, δεν χρειάζεται να έχεις χρήματα για να πάρεις κανάλι, θα σου δώσουμε εμείς!»

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς, Χρήστος Καλογρίτσας


    «Ρουκέτες» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά έριξε ο επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας  στη σημερινή κατάθεση του στην πταισματοδίκη που διερευνά τη μήνυση της εταιρείας του για το στημένο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο εργολάβος-επιχειρηματίας κατέθετε επί 2,5 ώρες και με τα όσα είπε, ανοίγει το δρόμο για την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.

    Στην 1η του κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα καταγγέλλονται στην έγκληση της εταιρείας Τοξότης (συμφερόντων της οικογένειας), ο Καλογρίτσας παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να γίνει καναλάρχης χωρίς να έχει λεφτά παρά μόνο κάτι…  βοσκοτόπια. 

    Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του και ο γιος του  συμμετείχαν τελικά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά που διακαώς επιθυμούσαν ένα δικό τους κανάλι.

    «Εκείνη την περίοδο -φέρεται να είπε στην κατάθεση του- είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο»

    Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να κατονόμασε μόνο τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι άλλα κυβερνητικά στελέχη.

     «Ο Νίκος Παππάς και  συνεργάτες του», υποστήριξε έστησαν μία εικονική εταιρεία με το  λιβανέζικο όμιλο CCC ώστε, με πρόσχημα μία υπεργολαβία με εταιρεία του Καλογρίτσα,  να περάσουν στα δικά του χέρια τα 25 εκατομμύρια που υπολογίζονταν ότι χρειάζονταν για να «χτυπήσει» μία τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό. Αρχικά, υποστήριξε, πήρε τα 3 εκατομμύρια που απαιτούνταν για την εγγυητική του διαγωνισμού.

    Όμως, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε «όταν ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε, ο Παππάς μου είπε ότι αφού δεν κάναμε κανάλι, να κάνουμε μία εφημερίδα. Με υπόδειξη του  τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento».

    Ο Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι, μετά το ναυάγιο του σχεδίου, ο Παππάς τον έστειλε και σε  επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αναζητήσει χρήματα και να πάρει έναν τηλεοπτικό σταθμό.

    Οι καταγγελίες διερευνώνται από εισαγγελέα μετά τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, σε βάρος του λιβανέζικου ομίλου που τώρα ζητά πίσω τα 3 εκατομμύρια.

    Ό εισαγγελέας είχε διαβιβάσει τη δικογραφία στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου για να ληφθούν καταθέσεις. Πλέον αναμένεται η επιστροφή της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί εάν από τα καταγγελλόμενα, «σκοντάφτει» σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών.  Αν αποφανθεί κάτι τέτοιο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ