• Κοινωνία

    Ειδικό Δικαστήριο: Η «ομάδα Παππά», οι τσάντες με τα χρήματα «για βοήθεια προς το κόμμα» και η επίσκεψη του Αρτέμη Αρτεμίου – Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα

    Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας


    «Αμέτρητες επισκέψεις» ακόμα και «2 φορές τη μέρα» του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα, “με άλλα πολιτικά στελέχη” περιέγραψε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η επί 40 χρόνια ιδιαιτέρα γραμματέας του εργολάβου.

    Η Ευθαλία Διαμαντή αρχίζοντας την κατάθεση της είπε στους δικαστές ότι θα καταθέσει “όσα είδε και άκουσε καθώς ήταν η εξ απορρήτων του κ.Καλογρίτσα”.

    «Από τα τέλη του 2015 -κατέθεσε- Ο κ.Παππάς άρχισε να έρχεται με πολιτικά στελέχη στο γραφείο μας. Συναντούσαν τον κ .Καλογρίτσα για τη δημιουργία καναλιού και εφημερίδας. Ο κ Παππάς ήταν επικεφαλής αυτών των 10-15 ατόμων. Ομάδα Παππά την ονομάζαμε».

    «Πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Παππάς ερχόταν σχεδόν καθημερινά στα γραφεία μας. Μπορεί και 2 φορές την ημέρα».

    «Ερχόταν στις 8 το πρωί πριν πάει στο Μέγαρο Μαξίμου και μπορεί να περνούσε και μετά, το μεσημέρι ή το βράδυ. Και οι συζητήσεις τους αφορούσαν αυτό το εγχείρημα, της δημιουργίας καναλιού».

    Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο επίδοξος καναλάρχης «συναντούσε τον κ.Παππα και άλλα πρόσωπα και στο Μέγαρο Μαξίμου»:

    «Ο κ.Καλογρίτσας είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου. Οι επισκέψεις είναι καταγεγραμμένες στα ραντεβού του. Εκεί έβλεπε εκτός από κ.Παππά κι άλλα πρόσωπα.»

    Ή γραμματέας του εργολάβου αρνήθηκε να κατονομάσει τα άλλα πρόσωπα καθώς όπως είπε «αφού ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει μιλήσει γι’αυτά τα πρόσωπα, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε άλλα ονόματα» .

    Σύμφωνα με την μάρτυρας ο τότε υπουργός, η ομάδα Παππά και τα άλλα πρόσωπα ζητούσαν από τον Καλογρίτσα.«να τους βοηθήσει να στηθεί κανάλι , να δανείσει το όνομα του, χρηματοδοτώντας αυτό το εγχείρημα, αν και γνώριζαν ότι ήταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα.»

    Κατά τη μάρτυρα «ο Καλογρίτσας στη ζωή του υπήρξε καθοδηγητής , στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε καθοδηγούμενος και όχι μπροστινός. Το κανάλι θα ήταν του κόμματος. Το κόμμα θα έκανε κουμάντο . Αυτά που σας λέω ήταν πράγματα που εγώ άκουγα, έβλεπα και συζητούσα με τον κύριο Καλογρίτσα. Μεταξύ άλλων, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου είχε έρθει στο γραφείο μας πολλές φορές και είπε ότι τα χρήματα για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό υπάρχουν στην Κύπρο και την Ελβετία. Ο κ.Παππάς προέτρεψε τον κ. Αρτεμίου να το πει. Αυτό χρονικά έγινε μετά το διαγωνισμό όταν έπρεπε να καταβληθεί η πρώτη δόση».

    Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, «π κ. Παππάς κανόνισε τις συναντήσεις με τον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη» όταν ναυάγησε η συμφωνία με το λιβανέζικο όμιλο CCC και αναζητήθηκαν χρήματα από αλλού.

    Κατά τη μάρτυρα «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα»,

    Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης όταν η μάρτυρας,.απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως, είπε ότι «όλα αυτά τα χρόνια πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα είχαν επισκεφθεί τον.κ.Καλογρίτσα», χωρίς να τα κατονομάσει.

    «Το δικαστήριο απασχολεί μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο είναι κατηγορούμενο κι όχι άλλα πρόσωπα», είπε η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Ή δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

    Νωρίτερα οι δικαστές αποφάσισαν να καλέσουν για κατάθεση στις 20 Ιανουαρίου τους αδελφούς Χούρι της CCC.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαχρήστος στο Ειδικό Δικαστήριο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να έχει ένα από τα τέσσερα κανάλια» – «Μαέστρος ο Παππάς»

    Β. Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: «Ο Νίκος Παππάς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Καλογρίτσα»

    Βερύκιος: «Ο Νίκος Παππάς τιμωρήθηκε από την ελληνική τηλεόραση» – «Είδα τον Παππά στα γραφεία της Τοξότης», κατέθεσε ο Γιώργος Μπασιάς



    ΣΧΟΛΙΑ