• Άρθρα

    Πολυχρόνης Συγγελίδης: Αγριεύει η κόντρα

    the wise man

    the wise man


    Ο Ιβάν επικράτησε στο νήμα: Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ πριν από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του καλοκαιριού, κατά τα πρότυπα του ΟΛΠ, βλέπουν όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με την επικράτηση του σχήματος Deutsche Invest – Terminal Link – όμιλος Σαββίδη, στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το 67%. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις και ενστάσεις, ο Σωτήρης Θεοφάνης (παλαιός διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ και ο άνθρωπος που έβαλε τον ΟΛΠ στο χρηματιστήριο επί Κ. Σημίτη) θα επιστρέψει νικητής και τροπαιούχος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Τι θα κάνει εκείνος ο συμπαθής ιστορικός Άγγελος Βλάχος που είναι στο Δ.Σ. του ΟΛΘ ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και κάποια στιγμή “έπαιζε” του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων; Θα σας γελάσουμε. Μπορεί να προστρέξει και αυτός στους Κινέζους όπως ο εξίσου συμπαθής Θανάσης Λιάγκος που παρέμεινε στον ΟΛΠ και μετά την πώλησή του στην Cosco ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Κανένας δε χάνεται ειδικά αν είναι τόσο συμπαθής όπως τα εν λόγω στελέχη του Ταμείου…

    Κάποιοι στη συμπρωτεύουσα λένε, πάντως, πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει μικρό ποσοστό (κοντά στο 15%) στην κοινοπραξία που ανακηρύχθηκε χθες πλειοδότης και πως μεγαλύτερος μέτοχος είναι οι Γερμανοί της Deutsche Invest.

    Στό βάθος, όμως, φαίνονται και οι Κινέζοι οι οποίοι είναι συνεταίροι των Γάλλων της CMA CGM στην Terminal Link. Κινέζοι παντού! Τώρα το επόμενο project Σαββίδη φαίνεται να είναι ο Πήγασος και το Mega. θα απαντήσει θετικά η αρνητικά; Πάντως μέχρι στιγμής διατηρεί αποστάσεις από τις δυο αυτές δουλειές.

    Πιτσιόρλας παντού

    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών -Υφυπουργός Ανάπτυξης
    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών -Υφυπουργός Ανάπτυξης

    Εκτός από τους Κινέζους, παντού βρίσκεται και ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος από το πρωί μέχρι το βράδυ οργώνει κανάλια, εφημερίδες, εκδηλώσεις προκειμένου να μας πείσει πως η κυβέρνηση αγαπά τους επενδυτές.

    Τα λεγόμενα “ορφανά του Πιτσιόρλα” προσπαθούν να κινητοποιήσουν το ΤΑΙΠΕΔ και ο υφυπουργός προετοιμάζει την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Πεκίνο. Και μέσω του νέου ελληνοκινεζικού φορέα επιχειρηματικής συνεργασίας που σας λέγαμε προ ημερών.

    Και μέσω συναντήσεων (χθες είχε άλλη μία) με εκπροσώπους κινεζικών ομίλων. Όπως έλεγε και κάποιος που δεν περιλαμβάνεται στη μακρά λίστα των φίλων του υφυπουργού Οικονομίας, “αν ξεφλουδίσεις τις δεκάδες ανακοινώσεις για συνεργασία με Κινέζους στο τέλος μένεις με μια Cosco!”.

    Οσο για τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες για “δημιουργία ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα” με απορρόφηση των Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Νεωρίου, κάποιος πρέπει να ρωτήσει και τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Και μετά να πάει (στους Κινέζους, που αλλού!) για να πουλήσει την ανύπαρκτη εταιρεία.

    Αγριεύει η κόντρα για το κτίριο Συγγελίδη 

    Πολυχρόνης Συγγελίδης. Επικεφαλής Όμιλος Συγγελίδη
    Πολυχρόνης Συγγελίδης. Επικεφαλής Όμιλος Συγγελίδη

    Μέχρι και γνωμοδότηση καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παρουσιάσει αύριο, σε συνέντευξη τύπου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

    Ο ΣΥΠΑ κλιμακώνει τη διαμάχη με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την αγορά κτιρίου του Πολυχρόνη Συγγελίδη στον Κηφισσό (που στέγαζε μέχρι πρόσφατα τον ΟΠΑΠ) ώστε να στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Εμείς τους καταλαβαίνουμε τους υπαλλήλους.

    Άλλο να είσαι 10 λεπτά από το Σύνταγμα, στις αρχές της Συγγρού, και άλλο να σε πάνε στο Περιστέρι, μακριά από τα πολυκαταστήματα και τα ωραία καφέ.

    Από την άλλη πλευρά, αρκετοί δυσκολεύονται να πιστέψουν πως δεν υπήρχε άλλο κτίριο στην Αττική για να στεγαστούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και πως κατατέθηκε μόνο μία προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό. O Κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ Συγγελίδης πούλησε το κτίριο πέριξ των 19 εκατ. ευρώ.

    “Φόρουμ Διαλόγου” δια πάσαν νόσον

    Ο ταπεινός σχολιογράφος είχε επισημάνει χθες πως μέσω των συνεδρίων, όπως ονειρεύονται κάποιοι στην κυβέρνηση, δύσκολα θα έρθει η ανάπτυξη. Το μεσημέρι, όμως, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης πρότεινε μια άλλη λύση, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τραπεζών.

    Οπως είπε “προτείνω να δρομολογήσουμε τη δημιουργία ενός μόνιμου Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης, εκπροσώπων των πιστωτικών ιδρυμάτων και αντιπροσωπευτικών εκπροσώπων της πραγματικής οικονομίας”. Α, και όσοι νομίσατε πως θα υπάρχει μόνο ένα “Φόρουμ” γελαστήκατε.

    Ο κ. Αντιπρόεδρος πρότεινε και μια άλλη επιτροπή, “τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής, ενός μόνιμου διαύλου ενημέρωσης και συνεργασίας” ώστε να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές συνέπειες από τη ρύθμιση δανείων μεγάλων επιχειρήσεων. Ολοένα και απλούστερη γίνεται η υπόθεση “κόκκινα δάνεια”. Με άλλες δύο επιτροπές θα έχει λυθεί το θέμα!

    Golden boys κοπής Λαφαζάνη και αναθέσεις

    Επρεπε να διαβάσουμε την ετήσια έκθεση του ΑΔΜΗΕ για να διαπιστώσουμε πως ο τέως πρόεδρος Μαν. Κορωνιωτάκης και ο τέως διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπλάνας, που εκπαραθυρώθηκαν από τον Γιώργο Σταθάκη δεν είχαν δώσει απλές αυξήσεις στους εαυτούς τους. Είχαν λάβει αναδρομικά περί το μισό εκατομμύριο ευρώ!

    Νόμιμα, με βάση ρύθμιση που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Και οι δύο είχαν διοριστεί επί Παν. Λαφαζάνη στο υπουργείο Ενέργειας. Ο ένας (ο Μαν. Κορωνιωτάκης) επέστρεψε τα χρήματα. Ο άλλος το σκέφτεται.

    Α, και μιας και μιλάμε για τη ΔΕΗ μαθαίνουμε πως ετοιμάζονται κάτι ωραίες αναθέσεις (δεν πιστεύουμε να γίνουν απευθείας) για την αναβάθμιση του συγκροτήματος του Φαλήρου ώστε να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις  του Δήμου Αθηναίων. Ωραίες δουλίτσες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πως ο κ. Πολυχρόνης Συγγελλίδης έκανε την καρδιά του πέτρα για να μη στεναχωρήσει την κ. Ρένα Δούρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προβλήματα για τη Ρένα Δούρου και τον Πολυχρόνη Συγγελίδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Steve Forbes: Ουφ! Παραλίγο…



    ΣΧΟΛΙΑ