• Η AirFrance δείχνει το δρόμο και στην Aegean, κλείδωσε η αποχώρηση Μιχαηλίδη (ΕΤΕ) και η «ευτυχία» του Άρη Βωβού

    Λοιπόν, η αλλαγή πληροφορούμαι ότι έχει δρομολογηθεί και αφορά τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη.

    the wise man
    image
    the wise man

    Πιλότος το μοντέλο  AirFrance… για τις αεροπορικές

    Σε χθεσινό της report της Goldman Sachs, το οποίο δημοσιεύει σήμερα – κατ` αποκλειστικότητα – η στήλη, αναφέρεται στο σχέδιο διάσωσης της AirFrance, σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταραχθεί η υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της αεροπορικής εταιρείας.

    Θα μπορούσε το σχέδιο αυτό να αποτελέσει πιλότο για την σωτηρία αρκετών αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ αυτών και της Aegean Air ΑΡΑΙΓ 0,24% 12,32.

    Τι αναφέρει, λοιπόν, η GS, η οποία επικαλείται πληροφορίες της Le Monde:

    Η AirFrance θα μπορούσε να «σηκώσει» 3 δισ. ευρώ από την Γαλλία, 1 δισ. ευρώ από την Ολλανδία και 2 δισ. ευρώ από την αγορά, για να θωρακίσει τον ισολογισμό της.

    Η Le Monde αποδίδει τις πληροφορίες αυτές σε πηγές του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες όμως δεν κατονομάζει.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde, συνεχίζει η GS στο report της, η διαδικασία στήριξης της AirFrance θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους συμπεριλαμβανομένης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, της έκδοσης «υβριδικών» δανείων και perpetual bonds, η επαναγορά των οποίων θα είναι στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας, με τη διαφορά ότι θα πληρώσει υψηλότερο επιτόκιο.

    Η άντληση κεφαλαίων έχει, σύμφωνα με το report, στόχο τη διατήρηση της υφιστάμενης μετοχικής ισορροπίας και να αποφευχθεί η κρατικοποίηση της AirFrance.

    Διαβάστε ακριβώς παρακάτω το report της Goldman Sachs:

    AIR FRANCE – Carrier could raise 3 billion euros from France, 1 billion euros from the Netherlands, and another 2 billion euros from the capital markets to restore its balance sheet, Le Monde reported, citing sources it didn’t name at the French finance ministry and the company.

    The operation could take different forms, including a capital increase and the issue of so-called “hybrid” loans, “perpetual bonds” that are redeemable at the borrower’s discretion, although the borrower would have to pay high interest rates: Le Monde.

    Capital raise would seek to maintain existing balance between shareholders, avoid nationalization.

    Εθνική Ι: Έρχονται αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα

    Εχθές η στήλη σας έδωσε μια γεύση με το κουίζ για την αλλαγή που θα γίνει στην προεδρία μιας εκ των τραπεζών…

    Λοιπόν, η αλλαγή πληροφορούμαι ότι έχει δρομολογηθεί και αφορά τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη.

    Δεν θα γίνει με αιματοχυσίες αλλά βελούδινα και στην γενική συνέλευση των μετόχων τον προσεχή Ιούνιο.

    Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι έχει βρεθεί – σχεδόν κλειδώσει – ο αντικαταστάτης, ο οποίος είναι νεότερος, ακαδημαϊκός με έντονη αρθρογραφία…

    Μαθαίνω ότι ο CEO της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς έχει κάνει και τις σχετικές επαφές. «Τόπο στα νιάτα» που λέει και μια ψυχή.

    Εθνική ΙΙ: Όλο και πιο κοντά με το CVC

    Μέρα με την ημέρα πληροφορούμαι ότι γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ του CVC και της Εθνικής Τράπεζας στο ζήτημα της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Το τίμημα όσο περνάει ο καιρός και μετά από τις διαπραγματεύσεις όσο πάει, έτσι μου λένε, πλησιάζει προς τα 500 εκατ ευρώ.

    Αν γράψει και το 5 μπροστά θα είναι ικανοποιημένοι έως χαρούμενοι στην Αιόλου καθώς θα τελειώσουν και με αυτή την χρόνια εκκρεμότητα.

    Σήμερα τα αποτελέσματα της Eurobank

    Σήμερα το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας η διοίκηση της Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 9μηνου.

    Οι υπόλοιπες τράπεζες ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα.

    Όλα έτοιμα για το εμβόλιο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer- Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με Moderna και CureVac.

    Αυτά είναι τα νέα από το μέτωπο της αγοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και εχθές ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε τον οδικό χάρτη.

    Η ελπίδα υπάρχει και όπως όλα δείχνουν – εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά – ότι η Άνοιξη, σίγουρα το καλοκαίρι του 2021 θα είναι COVID free.

    Άντε, μήπως ισιώσει και η οικονομία…

    Ο Άρης είναι και πάλι παντρεμένος

    Ας το ελαφρύνουμε έτσι για να αλλάξει λίγο το κλίμα…

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Άρης Βωβός – υιός του Μπάμπη – ξαναβρήκε την γαμήλια ευτυχία με την (πρώην) σύζυγό του Βίκυ Λαγοπούλου καθώς ξαναπαντρεύτηκαν μετά από μερικά χρόνια χωρισμού… Σχετική ανάρτηση έγινε και στα Social Media.

    Η επανασύνδεση έγινε πριν λίγα χρόνια – χώρισαν κάπου στο 2009 – και μάλιστα τα τελευταία καλοκαίρια εθεάθησαν μαζί στους μαγευτικούς πρασινογάλαζους κόλπους της Μεσσηνίας αλλά και στην Χαλκιδική.

    Όσο για την Μεσσηνία ο Άρης διατηρεί δύο κατοικίες, κοντά στο κοσμοπολίτικο Costa Navarino (έχει ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα golf) και τους τελευταίους μήνες (και λόγω Covid19) ζει σχεδόν μόνιμα εκεί με την σύζυγο Βίκυ.

    Άλλωστε ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα είναι και το golf.