• Άρθρα

    Κασσελάκης: Αριστερά του χαβιαριού, του Βελουχιώτη και του… Μπάτμαν

    Βασίλης Κανέλλης, δημοσιογράφος

    Βασίλης Κανέλλης


    Ακρως διαφωτιστική η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Μάθαμε πολλά για το πώς σκέπτεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πώς οραματίζεται τη… δική του Αριστερά.

    Ο «Στέφανος των Ελλήνων», όπως θέλει ο ίδιος να τον λένε, μας είπε πολλά για τη ζωή του, το όραμά του και τους ήρωές του.

    Μας είπε π.χ. ότι έχει βγάλει πολλά λεφτά και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει. Κι ότι είναι ο πιο διάφανος πολιτικός των τελευταίων 50 ετών στην Ελλάδα.

    Οπερ σημαίνει ότι «γίγαντες» της Αριστεράς, κι όχι μόνο, δεν ήταν τόσο διάφανοι όπως ο νεοφερμένος πολιτικός κ. Κασσελάκης. Θα το έλεγες και αμετροέπεια αυτό, αλλά μάλλον είναι μια λέξη που δεν γνωρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κι από την άλλη τι σημαίνει ότι έχω τόσα λεφτά που δε χρειάζεται να ξαναδουλέψω; Ότι θα πει στους δύσμοιρους τους Ελληνες πώς να βγάλουν κι εκείνοι λεφτά;

    Θα τους δώσει τη μαγική συνταγή της Goldman Sachs και των «δανείων με προσωπική εγγύηση» για να αγοράσουν καράβια;

    Αν το κάνει αυτό μπράβο του. Ηρθε επιτέλους η ώρα που κάποιος πολιτικός θα μάθει πώς γίνονται οι business στη χώρα αυτή.

    Το αμερικανικό όνειρο μας φέρνει ο κ. Κασσελάκης, εκείνο που λέει ότι αυτός ο ξεριζωμένος από τα 14 του χρόνια, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη βίλα της Εκάλης και να ξενιτευτεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγινε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας.

    Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ
    Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

    Μπράβο στον κ. Κασσελάκη, όμως, αυτό δεν είναι Αριστερά. Μπορεί ο ίδιος να αυτοαποκαλείται όπως θέλει, μπορεί να βάλει τον Πολάκη να του φωνάζει κάθε πρωί «είσαι αριστερός Στέφανε», αλλά αριστερός δε θα γίνει ποτέ.

    Αλλά τι νόημα έχουν οι ταμπέλες; Και γιατί ένας αριστερός να μην είναι πάμπλουτος; Αυτό λέει μέσες άκρες ο κ. Κασσελάκης. Τι δηλαδή μόνο οι φτωχοί γίνονται αριστεροί;

    Εκεί που κρεμάγανε οι αριστεροί τα άρματα, κρεμάει ο Κασσελάκης τα νταούλια, θα έλεγα εγώ.

    H Αριστερά του χαβιαριού και επίσημα στο πιάτο σας. Διαλέγετε και παίρνετε. Τι διαφορά έχει άλλωστε από τη δεξιά;

    Μάθαμε επίσης ότι ο αριστερός ήρωάς του είναι ο Αρης Βελουχιώτης. Σπουδαία προσωπικότητα, δε λέω, αλλά με τις αντιφάσεις του, με τα λάθη του και με τις τραγωδίες του σε μια εποχή αλληλοσπαραγμού.

    Γιατί δηλαδή ένας 35άρης σύγχρονος πολιτικός, βγαλμένος από το TikTok και το Instagram να έχει ως ήρωα μια προσωπικότητα που έδρασε πριν από 80 χρόνια περίπου;

    Δεν υπάρχουν άλλοι ήρωες πιο σύγχρονοι, πιο διάφανοι, πιο επιδραστικοί δηλαδή;

    Από την άλλη, αμφιβάλλω αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαβάσει έστω και μια βιογραφία του Αρη. Αμφιβάλλω αν θα γνώριζε ότι λεγόταν «Θανάσης Κλάρας». Απλά κάποιος του είπε: «Πες βρε Στέφανε για τον Αρη, τσιμπάει ακόμη ο κόσμος».

    Θα ξεχάσουμε άραγε τα πορτρέτα του Βελουχιώτη στα υπουργικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ;

    Ο Μπάτμαν, όμως, είναι όλα τα λεφτά. Διότι κατά την Κασσελάκεια θεωρία, ο ήρωας αυτός είναι… αριστερός. Πλούσιος, πλέι – μπόι, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος. Ποιον σας θυμίζει; Μα τον Στέφανο Κασσελάκη βεβαίως. Να φανταστώ ότι ο Tyler είναι ο Ρόμπιν;

    Να περιμένουμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει εφαρμοστά δερμάτινα και να πολεμά το κακό στην διεφθαρμένη Γκόθαμ – Ελλάδα Σίτι; Λέτε ο κακός Joker να είναι ο Μητσοτάκης;

    Αυτή είναι η Αριστερά που οραματίζεται ο Στέφανος. Δηλαδή ένα σύγχρονο… δεξιό κόμμα, χωρίς ώσμωση με την κοινωνία, με τσιτάτα και ήρωες από το παρελθόν, με κινηματογραφικό στυλ και αέρα Χόλιγουντ.

    Μα αν ήταν έτσι γιατί να μην εξέλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο τον… Κρίστιαν Μπέιλ, τον ηθοποιό που λέγεται ότι ενσάρκωσε καλύτερα από όλους τον Μπάτμαν;

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος – Θέλω δυο παιδιά με τον Τάιλερ – Το 2009 ψήφισα Παπανδρέου

    Η «χλιαρή» πρεμιέρα Κασσελάκη, η «λευκή απεργία» των 16 και τα μηνύματα στην κυβέρνηση

    Αποστολάκης: Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα – Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος
    ——————————–
    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ