• Πολιτική

  Αποστολάκης: Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα – Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος

  • NewsRoom
  Ευάγγελος Αποστολάκης, εν αποστρατεία ναύαρχος και βουλευτής

  Ευάγγελος Αποστολάκης, εν αποστρατεία ναύαρχος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


  Για τη στήριξη που παρέχει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη μίλησε στην ΕΡΤ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, λέγοντας ότι «στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

  Μια ημέρα μετά την ομιλία του νέου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και την αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε εσωκομματικές αντιδράσεις ο κ. Αποστολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να ειναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι (σ.σ. o κ. Πολάκης) έχει δουλέψει και είναι καθαρός».

  Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη που ηγείται του συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας παραδέχτηκε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει για το κόμμα. Όσον αφορά το γεγονός ότι η αναβάθμισή του από τον κ. Κασσελάκη δεν φέρνει κάτι καινούργιο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι «οι ιδέες είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το τι θα γίνει».

  Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα

  Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί στο κόμμα γεγονός που αποτυπώθηκε στα 16 λευκά στη χθεσινή ψηφοφορία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης που έχει γίνει «σκιά» του νέου προέδρου, δήλωσε ότι όντως υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση, η οποία είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.

  «Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», σημείωσε. Και όπως είπε, ο καθένας που αντιδρά έχει τους δικούς του λόγους επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απολύτιως κατανοητό και σεβαστό. Και όπως δήλωσε κανείς δεν περισσεύει.

  Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος δήλωσε ότι απαιτείται χρόνος και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. Όπως είπε η διεξαγωγή του συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή καθώς θα χρειαστεί προεργασία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει φαντάρος αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς.

  Αριστερός δε σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας

  Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά ο κ. Αποστολάκης δήλωσε στις «Συνδέσεις» ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση δεν σημαίνει ότι του στερείται το δικαίωμα να είναι αριστερός.

  Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο δήλωσε ότι «είναι ένα εργαλείο που βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση του μεταναστευτικού. Ότι έχει γίνει καλώς έχει γίνει. Έχει βοηθήσει στο μεταναστευτικό όμως τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολλά. Ο φράχτης είναι ένα από αυτά και θεωρώ ότι το έχουμε πάει σε ένα πολύ καλό σημείο. Το να θεωρούμε ότι επειδή φτιάξαμε τον φράχτη λύσαμε το μεταναστευτικό είναι λάθος άποψη».

  Με τον φράχτη στον Έβρο δεν λύσαμε το μεταναστευτικό

  Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι χρειάζεται εκτός του ότι χρειάζεται αναθεώρηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το μεταναστευτικό ως χώρα. «Χρειαζόμαστε μέσα και το κομμάτι που δεν ελέγχουμε εύκολα είναι στη θάλασσα, όπου θέλουμε κόσμο και μέσα όπως αισθητήρες και συστήματα επικοινωνιών».

  Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι όλη η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτό το κομμάτι και να καταλάβουμε ότι όλο αυτό το βάρος πρέπει να πέσει αναλογικά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. «Δεν μπορεί να παίρνει όλο το βάρος η Ελλάδα» σημείωσε.

  Με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες και αρχίζει να δουλεύει το κόμμα, τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά.«Ο καθένας έχει ευθύνη για αυτά που κάνει και για αυτά που λέει. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος ο οποίος δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από δω και στο εξής. Αν όλο αυτό θα το κουμαντάρει με τον κατάλληλο τρόπο και αν η ομάδα που έχει επιλεγεί θα δώσει το αποτέλεσμα που αναμένεται».

  Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν περιθώρια να κοιτάνε τα στελέχη τις προσωπικές τους επιδιώξεις. «Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το κόμμα αποτελεσματικά και να αρχίσει να γίνεται παραγωγή πολιτικής και προτάσεις για τις λύσεις», πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

  Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να φύγουν κάποια στελέχη που διαφωνούν ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. «Η Αριστερά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θέματα. Καλό θα είναι να μην γίνει. Δεν περισσεύει κανείς. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό», όπως είπε. Όσον αφορά τη μη αναφορά του κ. Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει τη δουλειά του και εμείς τη δική μας».

  Οι αποφάσεις των ΗΠΑ για τα F-16 και τα F-35 πάνε μαζί

  Ερωτηθείς για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι η επιλογή αυτών των πλοίων είναι εξαιρετική και ενδεχομένως ήταν καλύτερη επιλογή από αυτές που είχαμε επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν αρκούν οι τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra.

  «Όλο αυτό θα το θα το κρίνουμε στο συνολικό αποτέλεσμα» είπε εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα πάρει από τις ΗΠΑ τα F-35 λέγοντας ότι όλο αυτό γίνεται παράλληλα και σε συντονισμό με το τι θα γίνει στην Τουρκία με τα F-16. «Έτσι όπως κινούνται οι Αμερικάνοι δεν θα μας δώσουν ξεκάθαρη απάντηση αν δεν κλείσει το θέμα με τους Τούρκους. Πιθανώς οι αποφάσεις για τα F-16 και τα F-35 να πάνε μαζί» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

  Κληθείς να μιλήσει για τις αυτοδιοικητικές αλλαγές ο κ. Αποστολάκης παραδέχθηκε ότι η εσωστρέφεια στο κόμμα δεν είχε επιτρέψει να δοθεί η μέγιστη εστίαση, αλλά πλέον ο κ. Κασσελάκης ξεκινάει μια περιοδεία για να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

  Διαβάστε επίσης:

  Κασσελάκης: Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος – Θέλω δυο παιδιά με τον Τάιλερ – Το 2009 ψήφισα Παπανδρέου

  Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται και από το επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσει

  Η «χλιαρή» πρεμιέρα Κασσελάκη, η «λευκή απεργία» των 16 και τα μηνύματα στην κυβέρνηση

  ──────────────────                           

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  ΣΧΟΛΙΑ