ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες ειρήνης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου, σε δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή -για να είμαι ακριβής- τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί».
Αναφερόμενος στη διπλωματία των πόλεων είπε ότι «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, όμως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Τα συναισθήματα εκείνα που εκδηλώθηκαν στις κοινωνίες μας με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας το καλοκαίρι, όπως και με τους ισχυρούς σεισμούς που έλαβαν χώρα πριν από μερικά χρόνια».
Από την πλευρά του, ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που τις συνδέει κοινή μοίρα και οφείλουν να βρουν μαζί τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Τουρκία.
«Η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μία από τις λύσεις, είναι η μοναδική λύση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
Στην συνέχεια ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διαβάστε ακόμη:
Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην Αθήνα ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν – Συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη
Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπακογιάννη – Ιμάμογλου – Ακολουθεί η συνάντηση με Μητσοτάκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Viohalco, ΔΕΗ, Eurobank, Ideal
- Πώς δρούσε το κύκλωμα «πειρατικής τηλεόρασης» με 86.000 συνδρομητές – Ξέπλυμα με κρυπτονομίσματα, ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό
- Φαβορί και Bet Builder από το Μουντιάλ
- ΑΔΜΗΕ: Δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω των €4,05 ανά νέα μετοχή – Τεράστιο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την ΑΜΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.