• Το party των μετοχών, τα πακέτα σε Mytilineos και Intrakat, το μυστικό της AEGEAN, τι λέει ο Πατέλης στους ξένους και το θλιβερό επεισόδιο με τον μπάτλερ

    Σήμερα μπορεί όλα να είναι σπουδαία, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε και το παρελθόν

    image

    To Party

    Το χθεσινό πάρτι στο χρηματιστήριο είχε πολλούς διοργανωτές.

    Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 Alpha ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 Εθνική ΕΤΕ 1,85% 7,70 Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 MOH ΜΟΗ 0,08% 26,62 ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 και JUMBO ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 από τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο από 2 έως 4,18%.

    Επίσης «ζωγράφισαν» στο ταμπλό τόσο η Intrakat όσο και η ΑΒΑΞ.

    Στις ειδήσεις της ημέρας η απόφαση της Morgan Stanley να ενταχθεί η Τράπεζα Πειραιώς στις κορυφαίες παγκόσμιες επιλογές της (Financial’s Finest List).

    Η Nida Iqbal, αναλύτρια μετοχών της Morgan Stanley, εξηγεί ότι μετά από ένα ράλι που σχεδόν διπλασίασε τις τιμές των μετοχών των τραπεζών τους τελευταίους 12 μήνες, αντικαθιστά τον τίτλο της Eurobank με την Τράπεζα Πειραιώς στη λίστα Financial’s Finest.

    «Συνεχίζουμε να θεωρούμε τη Eurobank ως την καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, αλλά προτιμάμε την Τράπεζα Πειραιώς λόγω της φθηνότερης αποτίμησής της με 0,5 φορές το 2024 σε όρους δείκτη P/BV. Προσθέτοντας την Τράπεζα Πειραιώς στη λίστα, συνεχίζουμε να την προτιμούμε έναντι σε όλες τις ελληνικές τράπεζες», εξηγεί η Iqbal.

     

    Mytilineos Intrakat: Τα μεγάλα πακέτα

    Σε τρεις μετοχές είχαμε πακέτα «υψηλών προδιαγραφών».

    Στη Mytilineos έγιναν δυο πακέτα 450.000 τεμαχίων, συνολικά στα 31 ευρώ.

    Επίσης στην JUMBO άλλαξε χέρια ένα πακέτο 184.000 τεμαχίων στα 27,42 ευρώ.

    Στην Intrakat, άλλαξε χέρια ένα πακέτο 400.000 μετοχές στα 2,40 ευρώ.

    Προχθές όπως σας ενημερώσαμε κατ’ αποκλειστικότητα, έγινε ένα πακέτο 1.600.000 τεμαχίων πάλι στα 2,40 ευρώ.

    Πηγές αναφέρουν ότι αγοραστής των 2.000.000 μετοχών ήταν ξένος θεσμικός, ένδειξη της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας και του management του CEO, Αλέξανδρου Εξάρχου.

    Πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ξεπέρασε τα 432 εκατ. ευρώ και οδεύει προς τα 500.000.000 ευρώ.

     

    AEGEAN: Ο παραγωγάκιας και ο Βασιλάκης

    Φίλοι αναγνώστες, από χθες ξεκίνησε να μηδενίζει τη θέση του, παραγωγάκιας που παίζει την Aegean μόνο τεχνικά.

    Είναι ο ίδιος που έπαιζε και τον Μυτιληναίο τεχνικά.

    Ο Μυτιληναίος από τα 7.00€ μαζί με τα μερίσματα έχει ανέβει 5 φορές επάνω, αλλά ο παραγωγάκιας παίζοντας με τεχνική ανάλυση έβγαλε ούτε 50%.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σήμερα θα μηδενίσει και την υπόλοιπη θέση του. Η οποία πλέον είναι και πολύ μικρή.

    Με το που μηδενίσει, το χαρτί θα συνεχίσει την προδιαγεγραμμένη του πορεία.

    Όσοι είσαστε λίγο παρατηρητικοί θα δείτε ότι σε ένα από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 που θα λάβει χώρα στις 26 Ιουλίου, είναι η ενεργοποίηση του buyback.

    Αλλά προσέξτε, με ανώτερη τιμή παρακαλώ τα 20.00€!!!

    Εσείς τι λέτε;

    Ξέρει καλύτερα ο παραγωγάκιας ή ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης;

    Εμείς βάζουμε τα λεφτά μας στο αφεντικό της AEGEAN AIRLINES κ. Ευτύχη Βασιλάκη.

    Για να πιστεύει ότι αξίζει η εταιρεία να κάνει buyback μέχρι τα 20.00€, κάτι παραπάνω θα ξέρει…

     

    Πειραιώς: Η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η ιστορία

    Σήμερα μπορεί όλα να είναι σπουδαία, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε και το παρελθόν, τότε που άπαντες μειδιούσαν που γράφαμε για τις προοπτικές της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.

    Τότε που κάποιοι αναλυτές δεν αναγνώριζαν τις προσπάθειες εξυγίανσης της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου και «ευθέως» επιθυμούσαν να απαξιώσουν τη μετοχή.

    Τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην περιοχή του 1,30 ευρώ, η Goldman Sachs σε έκθεσή της υποβαθμίζει την μετοχή και την τιμή στόχο.

    Δηλαδή στο 1 ευρώ.

    Το mononews.gr είναι το μοναδικό ελληνικό MME που διαπιστώνει τη μεγάλη ανισορροπία των δεδομένων που έχει λάβει υπόψιν του o αναλυτής της μεγάλης αμερικάνικης τράπεζας.

    Με μια ανάλυση του κορυφαίου μεγαλοεπενδυτή Τίμου Μελισσάρη, 2 ημέρες μετά την δημοσίευση του report της GS, στην ουσία καταρρίψαμε τα επιχειρήματα του αναλυτή.

    Το δημοσίευμα του Wiseman και του mononews.gr, υποδεικνύει με ακρίβεια σε ποια σημεία έχει κάνει λάθος.

    Η αντίδραση ήταν σχεδόν άμεση.

    Λίγες εβδομάδες μετά την ανάλυση μας, για την ακρίβεια προς το τέλος Ιανουαρίου, ο αναλυτής της Goldman Sachs καταλαβαίνει το λάθος του και σε νέα ανάλυση του, αναθεωρεί προς τα πάνω την τιμή στόχο της Πειραιώς.

    Έκτοτε έχουν εκδοθεί πολλά reports για την μετοχή της Πειραιώς και σήμερα βρίσκεται στα 3,30 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγγίζει πλέον τα 4,13 δισ. ευρώ.

    Μάλιστα χθες η MORGAN STANLEY αποφάσισε να την τοποθετήσει  στις κορυφαίες παγκόσμιες επιλογές της (Financial’s Finest List).

    Superbe για τον CEO Χρήστο Μεγάλου.

     

    Porsche: 200 και βάλε

    Είμαι βέβαιος ότι διαβάσατε χθες το θέμα της ταλαντούχου δημοσιογράφου του mononews.gr Άννας Διανά για τη Louis Vuitton.

    Εάν όχι, σας το θυμίζω.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, double score σε πωλήσεις και κέρδη πέτυχε η μητρική του διάσημου γαλλικού οίκου Louis Vuitton στην Ελλάδα.  

    Σε μια χρονιά με τις πληθωριστικές πιέσεις να χτυπάνε «κόκκινο», η Louis Vuitton Ελλάς κατάφερε πέρυσι να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 102% φτάνοντας στα 51,2 εκατ. ευρώ από 25,6 εκατ. ευρώ το 2021.

    Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της εν Ελλάδι θυγατρικής του γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού και σε επίπεδο κερδοφορίας ανεβάζοντας και το μέρισμα για τη μητρική.

    Με μόλις ένα κατάστημα στη Βουκουρεστίου και ένα εποχικό κατάστημα στη Μύκονο, η εταιρεία με ώθηση από την αύξηση του τουρισμού, είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται.

    Ειδικότερα, τα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν στα 19,5 εκατ. ευρώ από 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ και τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2021, καθώς έφτασαν στα 15,1 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Με αφορμή το ρεπορτάζ αυτό, ο ειδικός επί των αυτοκινήτων δημοσιογράφος μας Τάκης Πουρναράκης έκανε ρεπορτάζ για τις πωλήσεις και σε μια άλλη φίρμα. Αυτήν της Porsche.

    Έτσι λοιπόν έμαθε ότι το 2023 η φίρμα εκτιμά ότι θα πουλήσει περίπου 200 αυτοκίνητα από 168 που πούλησε το 2022.

    Βέβαια στο 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2023, η εταιρεία πούλησε 117 οχήματα από 60 στο αντίστοιχο διάστημα του 2022.

     

    Αλέξης Πατέλης: Η νέα επιστολή

    Με μια νέα του επιστολή στους θεσμικούς επενδυτές με ημερομηνία 11 Ιουλίου του 2023, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ο έμπειρος και ικανός Αλέξης Πατέλης, εγκαινιάζει και πάλι την επικοινωνία του με την διεθνή επενδυτική κοινότητα.

    Στην νέα του επιστολή ο κ. Πατέλης, που αποκαλύπτουμε κάτ’ αποκλειστικότητα (σε άλλο κείμενο του mononews.gr θα την διαβάσετε ολόκληρη), επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

    1) η Ελλάδα θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

    2) η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες ξεκινάει σύντομα θα γίνει το αργότερο έως το 2025.

    3) εντός του 2024 θα πραγματοποιηθεί το IPO του Αεροδρομίου Αθηνών και

    4) σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος η κυβέρνηση σχεδιάζει την απλούστευση της ρύθμισης και την επέκταση της δυνατότητας παροχής πιστώσεων από μη τραπεζικά ιδρύματα για δανεισμό νοικοκυριών ή δανείων σε εταιρείες υπό αναδιάρθρωση.

     

    H αναβάθμιση Χατζηδάκη και η «πρεμιέρα» του κυβερνητικού έργου της νέας τετραετίας

    Nομίζω ότι η χθεσινή ημέρα δικαιώνει πλήρως την επιλογή αναβάθμισης του Κωστή Χατζηδάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο Wiseman σας είχε ενημερώσει προεκλογικά ότι προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης θα είναι η οικονομία, για το λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο νομοθέτημα που θα έφερνε στη Βουλή θα αποτύπωνε την στρατηγική αυτή.

    Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι οι χθεσινές εξαγγελίες με ξάφνιασαν ευχάριστα μία που σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο λαμβάνονται μέτρα 4,4 δισ. ευρώ για την τετραετία 2024 – 2027.

    Το πακέτο, όπως πιθανόν έχετε διαβάσει, περιλαμβάνει φιλολαϊκά μέτρα όπως αύξηση του αφορολόγητου, μείωση φόρων και εισοδηματικές ενισχύσεις για νέους, οικογένειες, μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνονται στις βασικές  προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

     

    Συνάντηση Χατζηδάκη με Servicers στη σκιά αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου

    Γράψαμε χθες για τον ιδιωτικό ΗΡΑΚΛΗ εξ Ιταλίας,  μία νέα λύση δηλαδή που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ιταλία για την μείωση των κόκκινων δανείων.

    Νομίζω ότι σήμερα έφθασε η ώρα να αποφανθεί επί του σχεδίου και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντηση που πρόκειται να έχει με τους εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων (τους γνωστούς sevicers).

    Βέβαια το ιταλικό μοντέλο απ’ ότι λέγεται δεν απαιτεί τη κρατικές εγγυήσεις ή χρηματοδότηση, αλλά προσωπικώς διατηρώ μία επιφύλαξη μία που στην Ελλάδα τίποτε δεν γίνεται χωρίς τη συνδρομή του Δημοσίου.

    Εκτός όμως από ζέον θέμα της χρηματοδότησης, άλλωστε δει δη χρημάτων… στην ατζέντα υπάρχει και ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των εταιρειών αυτών, αλλά και των funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια,  που όπως πληροφορούμαι, το έχει ήδη στο συρτάρι του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Με αυτό θεσπίζεται κώδικας επικοινωνίας και εν γένει κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι Servicers σε σχέση με τους δανειολήπτες.

    Άλλωστε μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκτυο η Ευρωπαϊκή οδηγία 2021/2167, με την οποία καθιερώνονται αρκετά αυστηροί κανόνες εποπτείας, στους οποίους θα πρέπει να προσαρμοσθεί και η ελληνική νομοθεσία.

    Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διεύρυνση του ρόλου και των εξουσιών της ΤτΕ.

     

    Δανείζει ακριβά η μητρική τον ΑΒ

    Mε ένα «καπέλο», το οποίο το υπολογίζω να κυμαίνεται στο 2% τουλάχιστον, δάνεισε η μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος, η Lion Retail Holding, την εν Ελλάδι θυγατρική της.

    Το ομολογιακό δάνειο των 70 εκατ. ευρώ διάρκειας 5 ετών χορηγήθηκε στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ με επιτόκιο 6,16%.

    Αν τώρα λάβουμε υπόψιν το μέγεθος της μητρικής εταιρείας, η οποία μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά – για παράδειγμα ο Μυτιληναίος δανείστηκε με 4%, προκύπτει  ότι η συναλλαγή απέφερε σημαντικό κέρδος για την Lion.

    Η πρακτική αυτή βέβαια στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς οι μεγάλες πολυεθνικές την εφαρμόζουν χρόνια τώρα κερδίζοντας εις βάρος των θυγατρικών τους οι οποίες βρίσκονται είναι εγκατεστημένες στην περιφέρεια.

     

    Άφησαν έξω το ΤΑΙΠΕΔ στις συσκέψεις για την Εγνατία  

    Χωρίς τον ξενοδόχο φαίνεται ότι λογαριάζουν εκεί στο υπουργείο υποδομών για την Εγνατία Οδό.

    Όπως μαθαίνω ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα  ο οποίος έχει αρχίσει έναν κύκλο συναντήσεων με φορείς και εποπτευόμενους, και το ΤΑΙΠΕΔ.

    Έλα, όμως, που στο Ταμείο δεν έχουν πάρει ακόμα είδηση για τις επικείμενες συναντήσεις, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Δημήτρης Πολίτης, δεν έχει προσκληθεί σε καμία από αυτές.

    Βέβαια, αναρωτιέμαι πώς γίνεται να συζητήσουν για την Εγνατία Οδό χωρίς τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

    Να σας θυμίσω ότι ο οδικός άξονας δημοπρατήθηκε το 2021 και ως προτιμητέος επενδυτής είχε επιλεγεί η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο «περίμενε», δηλαδή από το προπέρσινο καλοκαίρι, καθώς η σύμβαση μόλις πρόσφατα πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έτσι ώστε να πάει στη Βουλή και στη συνέχεια να υπογραφεί.

     

    H Εurobank ενδιαφέρεται και για την ψυχική υγεία των υπαλλήλων της

    Το νέο πλαίσιο υποστήριξης myPROSPERITY της Eurobank σχεδιάστηκε με σκοπό να διαμορφώσει ένα περιβάλλον εργασίας περισσότερο ανθρωποκεντρικό, που θα βοηθά να ακούμε και να μας ακούν όταν χρειάζεται.

    Η πρωτοβουλία myPROSPERITY αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες (For my body, For my soul, For my community, For my future), οι οποίοι στοχεύουν στο πώς οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν  αυτήν τη νέα προοπτική, τον νέο φακό που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τη διάθεση, το ηθικό τους, αλλά και τη φυσική τους κατάσταση, βοηθώντας τους να νιώσουν πιο ανθεκτικοί στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν καθημερινά, να διαχειριστούν καλύτερα τους φόβους και τα άγχη τους.

    Συμμετέχοντας στο πλαίσιο υποστήριξης myPROSPERITY όλο το προσωπικό θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας που δίνει χώρο στην πολύπλευρη στήριξη των ανθρώπων μας και επενδύει στη φυσική, συναισθηματική, οικονομική και κοινωνική μας ανάπτυξη.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την ψυχική υγεία ως έναν συνδυασμό πνευματικής και ψυχικής ευεξίας (wellbeing), ο οποίος επιτρέπει σ’ έναν άνθρωπο να αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής του, να εργάζεται παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον.

     

    Η Εurobank αποχαιρέτησε τον Ιάκωβο Γιαννακλή

    Μια που είμαστε στη Εurobank να σας μεταφέρω ότι χθες στο κτίριο Παπαστράτου στον Πειραιά οργανώθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

    Όπως μου μετέφεραν, είχε προσκληθεί όλη η διοίκηση της Τράπεζας, ενώ το κλίμα ήταν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένο.

    Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πλέον επικεφαλής του retail της Εurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής αναχωρεί για πιο θερμά κλίματα, καθώς αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στην Bank Muscat στο Ομάν.

    Τώρα όσον αφορά στην αναπλήρωση του από το Εxecutive Committee στο οποίο συμμετείχε, το όνομα που ακούγεται στους διαδρόμους της Eurobank είναι εκείνο του Γιάννη Σεραφειμίδη, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής δικτύου.

     

    Mε γνώσεις και… επιθετικό πνεύμα ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ

    Πολύ καλή και εύστοχη η κίνηση αυτή που έκανε ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, με την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, που θα πάρει τη θέση της (υφυπουργού πλέον) κας Αλεξάνδρας Σδούκου.

    Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, τον Τέλη για τους φίλους του, άνθρωπο που προέρχεται «μέσα από τα σπλάχνα του επιχειρείν» στον ιδιωτικό τομέα, στους δύσκολους και ανταγωνιστικούς τομείς των χημικών προϊόντων και της δερματουργίας.

    Χημικός μηχανικός του ΕΜΠ με άριστες επιδόσεις, αλλά και πολιτικό στέλεχος και αντιπρόεδρος της «Δράσης», του κόμματος που είχε ιδρύσει ο Στέφανος Μάνος και πρόεδρός του κατόπιν διετέλεσε ο ίδιος ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Ο κος Αϊβαλιώτης κατάγεται από την Ικαρία που φημίζεται για τη μακροζωία και τα πανηγύρια της, αλλά ο ίδιος, παρόλο που την αγαπάει πολύ, δεν «κούμπωσε» με τους χαλαρούς ρυθμούς του πανέμορφου νησιού, είναι τα μέγιστα γρήγορος σε αποφάσεις και σε… δράση.

    Με ένα σωρό σημαντικά και δύσκολα θέματα που υπάρχουν στο ΥΠΕΝ, χρειάζονται και τα δύο, ταχύτητα και δράση, γι’ αυτό και ορισμένοι φίλοι και γνωστοί λένε πως «ο Θόδωρος (Σ.Σ. Σκυλακάκης, ο ΥΠΕΝ) θα βάλει τον Τέλη να παίξει φουλ επίθεση, σέντερ φορ που λένε…».

    Η επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του, μου λένε πως  θα γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στον Ιούλιο, αφού το Γραφείο του Πρωθυπουργού θέλει να ανακοινώσει όλους ή σχεδόν όλους τους Γενικούς Γραμματείς μαζί.

     

    Έτοιμος για τη δύσκολη «βουτιά» στο Ιόνιο ο Ανδρέας Σιάμισιης….

    ….και δεν εννοούμε φυσικά να ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια του ο CEO της Helleniq Energy, αυτά προφανώς αργούν με τόση δουλειά που υπάρχει.

    Απλώς μαθαίνω πως ο Όμιλος ξεκινά τη  νέα φάση του ερευνητικού προγράμματος στις θαλάσσιες παραχωρήσεις «Ιόνιο» και «μπλοκ 10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος».

    Τώρα, μέσα στον καύσωνα του Ιουλίου, ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς το ελληνικό δημόσιο και αρχίζουν οι διερευνητικές γεωτρήσεις για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

    Μαθαίνω ακόμη  ότι  ο Ανδρέας Σιάμισιης έχει ήδη στο γραφείο του τα πρώτα fast track αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις.

    Η ουσιαστική «πυξίδα», όμως για τα έργα θα είναι η πλήρης επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

    Επίσης μου λένε πως εάν όλα πάνε καλά στο μέλλον, «παραμονεύει» να μπει συνεταίρος μεγάλος ξένος όμιλος φιλικής χώρας.

    Εννοείται πως όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες σε όλο τον πλανήτη, άρα και εδώ, οπότε η τελική η επενδυτική απόφαση θα ανακοινωθεί την επόμενη χρονιά.

     

    Μύκονος: Το θλιβερό επεισόδιο με τον μπάτλερ

    Eνα ρατσιστικό επεισόδιο έλαβε χώρα σε ένα πολύ γνωστό μαγαζί του νησιού, γνωστό για την Ψαροφαγία του και τις πανάκριβες τιμές του.

    Θύμα ένας μπάτλερ γνωστής οικογένειας εξ Ανατολής που ζει στην Ελλάδα και δράστης ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας.

    Ο δεύτερος φέρθηκε στον πρώτο με τέτοιο εξευτελιστικό τρόπο που ντράπηκε και η ντροπή.

    Κι όλα αυτά επειδή ο ιδιοκτήτης (που στο παρελθόν έχει απασχολήσει και τις φορολογικές Αρχές) επέμενε και με άσχημο τρόπο να μην βρίσκεται εντός του εστιατορίου ο Μπάτλερ.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.