• AUTO

    Porsche: Ενίσχυση ρευστότητας 2,5 δισ.

    Porsche


    Η Porsche AG ζήτησε και έλαβε χρηματοοικονομική πίστωση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Συνολικά 21 τράπεζες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία έχουν λάβει μέρος στην χρηματοδότηση αυτή και θα αποτελέσουν τον βασικό στρατηγικό τραπεζικό εταίρο στο μέλλον. Η πιστωτική διευκόλυνση έχει διάρκεια πέντε ετών με δύο επιλογές επέκτασης ενός έτους. Σκοπός είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης ρευστότητας της Porsche.

    Σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας η πίστωση αυτή ενισχύει τη βιωσιμότητα και αντιμετωπίζει με επιτυχία το κόστος χρηματοδότησης για να αυξηθεί ο ρυθμός κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

    Η κοινοπραξία διαμορφώθηκε μετά από διάλογο μεταξύ των τραπεζών που συμμετέχουν και των ειδικών οικονομολόγων που εκπόνησαν το νέο σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας. Έως το 2030, η Porsche σκοπεύει να παραδίδει κατά 80% ηλεκτρικά οχήματα.

    Ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τα Οικονομικά και την Πληροφορική, εξηγεί: «Μετά την δημόσια προσφορά το 2022, αυξάνουμε περαιτέρω την ρευστότητά μας και εξασφαλίζουμε την πρόσβασή μας σε πηγές χρηματοδότησης με τη νέα πιστωτική γραμμή. Όπως το πράσινο δάνειο του 2019, έτσι και η νέα πιστωτική γραμμή αντικατοπτρίζει τη στρατηγική σημασία της βιωσιμότητας για την Porsche».

    Ο Wolfgang Ratheiser, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος πρόσθεσε: «Η βιωσιμότητα είναι βασικό θέμα της στρατηγικής μας και η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον μας. Η συναλλαγή έχει ληφθεί θετικά από την τραπεζική αγορά. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε ελκυστικούς μακροπρόθεσμους όρους με τις βασικές μας τράπεζες».

    Η Barclays, η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η LBBW συμμετείχαν και ως συντονιστές για αυτή τη συναλλαγή.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι business των Ράιαν Ρέινολντς και Τζέρι Καρντινάλε της Μίλαν με τη Formula 1

    Γιατί οι Καναδοί επενδύουν στη F1;

    Ιδού το νέο Toyota C-HR!



    ΣΧΟΛΙΑ