• Ποιοι θέλουν την ABB, ποιος πουλούσε Πειραιώς, το ράλι της Ιντρακάτ και τα σχέδια Εξάρχου, που έτρωγε ο Φέλιξ και ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ και τo πυκνό μυστήριο με την PROTASIS

    Επειδή θεωρώ ότι οι αναγνώστες του Wiseman διαθέτουν μνήμη, ενώ ο ίδιος δεν κρατά ημερολόγιο καταστρώματος, δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω  για το πότε σας ενημέρωσα για το ειδικό ενδιαφέρον της Παγκρήτιας για την ναυτιλιακή τράπεζα ΑΒΒ και την ναυτιλιακή πίστη εν γένει.

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    H Citi και η Πειραιώς

    Όπως ξέρετε η ειδικότητα μου είναι τα παρασκήνια και ειδικά γύρω από τις μετοχές.

    Χθες λοιπόν μου έκαναν εντύπωση δυο πράγματα.

    Το πρώτο είναι ότι πελάτης της CITI φέρεται να πούλησε στο ταμπλό περίπου 2,5 εκατ. μετοχές της Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,75% 3,93 .

    Στην τιμή των 1,58 ευρώ.

    Η προσφορά απορρίφθηκε εύκολα και η μετοχή έκλεισε στα 1,588 με όγκο συναλλαγών 5,31 εκατ. μετοχές.

     

    Το ράλι της Intrakat και η ΑΜΚ της Αττικής

    Το δεύτερο νέο είναι η κατακόρυφη άνοδος της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33 και του δικαιώματος της Ιντρακατ.

    Το ΙντρακατΔ σημείωσε άνοδο 46,5% στα 0,31 ευρώ και όγκο συναλλαγών 1,19 εκατ. και η μετοχή κέρδισε 5,9% και έκλεισε στα 1,506 ευρώ.

    Θεωρείται δεδομένο ότι ο μικρομέτοχος Δημήτρης Κούτρας ρευστοποίησε τα 6 εκατ. δικαιώματα που είχε και έτσι δεν θα μπει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ. Τις κινήσεις Κούτρα σας τις είχε πρώτο αποκαλύψει το mononews.gr.

    Η μεγάλη άνοδος της μετοχής οφείλεται σε δυο κυρίως γεγονότα.

    Πολλοί που πουλήσαν τις προηγούμενές ημέρες τις «μάνες» της Ιντρακάτ για να εξασφαλίσουν  ρευστότητα ώστε να μπουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ.

    Όμως χθες πολλοί που είχαν πουλήσει τις προηγούμενες ημέρες, βγήκαν πάλι αγοραστές στις μετοχές που όμως δεν έχουν δικαίωμα στην ΑΜΚ.

    Προφανώς πολλοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι προοπτικές της Ιντρακάτ, είναι όπως μου εξηγούν οι ειδικοί, σημαντικότατες.

    Το 2023 θα είναι εκτός απροόπτου έτος κερδοφορίας, ενώ η εταιρεία αποφάσισε να διεκδικήσει το 50% της κοινοπραξίας με τους Πορτογάλους της BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. και RUBICONE BIDCO S.A.,του σχήματος δηλαδή που θα διεκδικήσουν την Αττική Οδό.

    Να σημειωθεί ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ανακοινωθεί ότι η Ιντρακάτ θα κατέχει το 30% της κοινοπραξίας.

    Επίσης το σοβαρό management  υπό τον Αλέξανδρο Εξάρχου ετοιμάζει εξαγορές εντός του 2023.

    Όπως έχουμε πει οι μετοχές είναι αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

    Επιπρόσθετα η ομάδα των βασικών μετόχων της Ιντρακάτ και της Παγκρήτιας  είναι αποφασισμένη να τοποθετήσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στην επικείμενη ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής.

    Για το παρασκήνιο της Αττικής θα έχω νεότερα από την Δευτέρα.

    Στο Nollita o Φέλιξ

    Άνετος και χαλαρός εμφανίστηκε χθες το εστιατόριο Nollita στο Ψυχικό, ο Φέλιξ Μπίτζιος.

    Πηγές μου είπαν ότι έφαγε σε κεντρικό τραπέζι με φίλο του και  ότι ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος…

    Γιατί  «επείγονται» να πουλήσουν Κούστας και Τσάκος «εδώ και τώρα» την ΑΒΒ

    Επειδή θεωρώ ότι οι αναγνώστες του Wiseman διαθέτουν μνήμη, ενώ ο ίδιος δεν κρατά ημερολόγιο καταστρώματος, δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω  για το πότε σας ενημέρωσα για το ειδικό ενδιαφέρον της Παγκρήτιας για την ναυτιλιακή τράπεζα ΑΒΒ και την ναυτιλιακή πίστη εν γένει.

    Μια  λοιπόν που αναφερόμαστε στα της ναυτιλίας  όπως με ενημέρωσαν πέρυσι ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές  κυρίως για την αγορά ξηρού φορτίου (dry) αλλά και εμπορευματοκιβωτίων

    Όμως  δυστυχώς οι αγορές έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους.

    Φέτος απ΄ ότι φαίνεται  έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του κύκλου.

    Έτσι ενώ πέρυσι όπως μου είπε γνώστης της ναυτιλιακής πίστης, ενώ η αγορά τους πήγαινε «τραίνο» φέτος είναι αδύνατον να κλείσεις δουλειές (δηλαδή δάνεια στα καθ΄ημάς ) χωρίς να έχεις χασούρα.

    Για να τα συνδέσουμε τώρα τα παραπάνω με την υπόθεση της ΑΒΒ, το «αφήγημα» θα μπορούσε να έχει ως εξής;

    Οι δύο εκ των βασικών μετόχων (Γιάννης Κούστας Νίκος Τσάκος) από τη στιγμή που αποφάσισαν να αποεπενδύσουν  ( cash out) επιδιώκουν να την πουλήσουν το ταχύτερο δυνατόν,  καθώς  για το 2022 τα μεγέθη της Τράπεζας είναι αναποφεύκτα «πληθωρισμένα» από την καλή πορεία της αγοράς.

    Αν όμως ακόμη και έτσι, η συγκεκριμένη τράπεζα  με τα καλοπληρωμένα στελέχη , θεωρείται ότι πωλείται  ακριβά, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν τα μεγέθη  της αρχίζουν φέτος να επιδεινώνονται , εξαιτίας του γενικότερου περιβάλλοντος.

    Όλα αυτά λοιπόν έχουν τεθεί  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άλλωστε η τριανδρία (Μπάκου Καυμενάκη  και Εξάρχου) δεν στερείται πείρας εξ αυτών.

    Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ νωρίς να προδικάσει κανείς ποια θα είναι η κατάληξη.

    Τώρα όσον αφορά τους υπολοίπους διεκδικητές, όπως με ενημέρωσαν η Optima απέσυρε το ενδιαφέρον της.

    Η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,79% 1,71 ενδιαφέρεται όπως επίσης και ένα σχήμα εφοπλιστών υπό τον Γιώργο Μουνδρέα, ο οποίος επίσης κατέχει το 4% των μετοχών της Παγκρήτιας.

    Όσο για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο μία τράπεζα με χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακό 2- 3 δις. ευρω θα έμπαινε σε όλη τη διαδικασία για ένα χαρτοφυλάκιο 500 εκατ. ευρώ.

     

    Με «κλάδο ελαίας» ο Χρήστος Σταικούρας στους Servicers

    Νο news good news  μπορεί  συνεπάγεται καλά νέα για τον Χρήστο Σταικούρα και τους servicers, δεν ξέρω βέβαια αν το ίδιο ισχύει και για τους δυστυχείς δανειολήπτες.

    Όσοι λοιπόν  εξ υμών περιμένατε «άρτον και … μπινελικώματα» στη προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων (Servicers),  θα απογοητευτείτε.

    Η συνάντηση όπως μαθαίνω και από τις δύο πλευρές διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός  ζήτησε να πέσουν οι τόνοι ( ξεχνώντας προφανώς ότι ο ίδιος τους είχε ανεβάσει με την γνωστή διαρροή που είχε κάνει για τα μπινελικώματα).

    Όμως πέρα από τα «γραφικά» από ότι αντιλαμβάνομαι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα ανοικτά  – όπως η Απόφαση του Αρείου Πάγου – τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν ως θρυαλίδα στην αγορά των κόκκινων δανείων.

     Φαίνεται δε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια ώστε  τους  ανάγκασε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

     

    Παρουσίες έκπληξη στην εκδήλωση – υπερπαραγωγή της Wind – Nova

    Σε κοσμικό χάπενιγκ εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή παρουσίαση για την συνένωση της Wind – Nova.

    Πάνω από 1500 άτομα κατέκλυσαν το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση – υπερπαραγωγή , που δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, οι χοροί, τα ποτά και τα τραγούδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Φυσικά το παρόν έδωσαν και εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού και όχι μόνο επιχειρείν, με τον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners και πρόεδρο του ΔΣ της Nova να ανεβαίνει επι σκηνής   σαν άλλος  jeune premier,  για να καλωσορίσει άπαντες στη νέα εποχή της Nova.

    Αν αναρωτηθείτε τι χρησίμευε η σκηνή  σε μία επιχειρηματική παρουσίαση,  να σας  λύσω την απορία μίας που οι  εκπλήξεις που επεφύλαξε η  βραδιά δεν ήταν μόνο επιχειρηματικού ενδιαφέροντος  – για νέα επιθετική τιμολογιακή πολιτική στα  πακέτα κινητής και ίντερνετ  –  αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα από την  Τάμτα και  τις Μέλισσες.

    Κοιτάζοντας προς τα VIP , το μάτι μου πήρε και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ( Τζίγγερ) , να απολαμβάνει το show που προσέφερε η ομολογουμένως αναλλοίωτη στο χρόνο τραγουδίστρια.

    Το παρόν έδωσε φυσικά και η  Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

     Το πρόγραμμα ήρθαν να απογειώσουν οι Μέλισσες και ο ταλαντούχος Χρήστος Μάστορας.

    Black – Out στη Διαύγεια

    Με μεγάλη έκπληξη παρατηρώ πως ένα σημαντικό εργαλείο – πρωτίστως  για τους δημοσιογράφους  – φαίνεται να «ρετάρει» τις τελευταίες ημέρες.

    Αναφέρομαι στη Διαύγεια, η οποία για τρίτη μέρα υπολειτουργεί. Αρκετοί χρήστες της, όπως μαθαίνω, αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στο σύστημα από την Τρίτη, καθώς αυτό «πέφτει» συνεχώς.

    Χθες, μάλιστα, ήταν η χειρότερη ημέρα, καθώς υπήρξε ολικό blackout και κανείς δεν μπορούσε να ενημερωθεί.

    Δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση αφορά μόνο την ενημέρωση των πολιτών ή και το ανέβασμα αποφάσεων από τους φορείς Δημόσιας Διοίκησης, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δώσει λύσεις.

     

    Ελλάκτωρ: Τετράμηνη παράταση για έργα οδικής ασφάλειας στο Πάτρα-Πύργο

    Μαθαίνω πως το Υπουργείο Υποδομών έδωσε τετράμηνη παράταση στα έργα οδικής ασφάλειας στο Πάτρα-Πύργο και έχει αναλάβει από το Δεκέμβριο του 2021 ο όμιλος Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,59% 2,47 .

    Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου μεταφέρθηκε από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, ενώ ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής καθιστά σαφές ότι η Ελλάκτωρ δε θα λάβει αποζημίωση για τα επιπλέον έργα, παρά μόνο θα πληρωθεί απολογιστικά για τις αναθεωρήσεις των τιμών στα υλικά.

    Για την ιστορία, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Φεβρουάριο του 2021 και τελικός ανάδοχος ήταν η Ελλάκτωρ, μέσω της  θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ.

    Η εταιρεία επικράτησε παραχωρώντας , έκπτωση 47,6% έναντι των υπόλοιπων 8 μνηστήρων στους οποίους βρισκόταν μεγάλοι Όμιλοι (ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,97% 16,58 , ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ -0,62% 1,61 , Intrakat ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33 ) και η Interkat του Πανουργιά Παπαϊωάννου και να υπογράψει τη σχετική σύμβαση το Δεκέμβριο του 2021.

    Δύο μόνο ονόματα Ελλήνων στη λίστα του Νταβός

    Τώρα που πλησιάζει ο καιρός για το μεγάλο «πανηγύρι» που στήνεται κάθε χρόνο στο Νταβός  να σας ενημερώσω  ότι επιτέλους βρήκα την επίσημη λίστα των συμμετεχόντων για φέτος στο World Economic Forum.

    Στον κατάλογο λοιπόν με τους 310 «επίσημους προσκεκλημένους» δύο μ όνο ονόματα Ελλήνων φιγουράρουν.

    Αυτό το πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  (μεταξύ των 50 αρχηγών κρατών που μετέχουν ) και του Επιτρόπου της Ε.Ε Μαργαρίτη Σχοινά.

    Ο δραστήριος Τζούνης και ο ΔΕΔΔΗΕ

    Για τους «έξυπνους μετρητές» του ΔΕΔΔΗΕ σας έχουμε γράψει πολλές φορές.

    Ο Αναστάσιος (Τάσος για τους πολλούς φίλους του και τους ορκισμένους εχθρούς του μέσα στην κυβέρνηση) Μάνος «τρέχει» ένα διαγωνισμό για 7,5 εκατομμύρια κομμάτια σε όλη την Ελλάδα με αρχικό προϋπολογισμό 800 εκατομμύρια, αλλά εσείς γράψτε πάνω από 1,2 δις με τα …παρελκόμενα που λένε, για να είστε μέσα. Μεγάλη δουλειά συνεπώς.

    Πριν μερικές ημέρες ο Τάσος έβγαλε τη short list  με τους διεκδικητές της μεγάλης πίτας, αφού αρκετό καιρό πριν σταμάτησε να σηκώνει τα τηλέφωνα σε υποψήφιους, ενδιαφερόμενους, μεσάζοντες και νταλαβεριτζήδες.

    «Γιατί να απαντάει στα τηλέφωνα και να ακούει γκρίνιες και απειλές και να στενοχωριέται;

    Αφού έτσι κι αλλιώς τη λεγόμενη “μικρή λίστα” θα του την έδιναν έτοιμη από …πάνω» ακούστηκε στο περιθώριο ενός Δ.Σ. της επιχείρησης από μέλος του Συμβουλίου, πριν βεβαίως μπει στην αίθουσα ο κος Μάνος.

    Ο αφελής wiseman  ειλικρινά δεν καταλαβαίνει ποιος θα έδινε έτοιμη λίστα σε ένα κοινοτικό διαγωνισμό και ποιοι είναι οι …«από πάνω» αλλά τέλος πάντων μιλάμε για κουβέντες εν μέσω των εορτών που πέρασαν, με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άφθονο ουίσκυ να ρέει οπότε ας είμαστε επιεικείς με τους χιουμορίστες του Δ.Σ. τους ΔΕΔΔΗΕ.

    Η short list όμως έκρυβε εκπλήξεις: πέρασαν και οι δύο αμερικανοί, επίσης πέρασαν και οι δύο γάλλοι του διαγωνισμού, ενώ έμειναν εκτός οι ελβετοί (για τους οποίους ενδιαφέρονται σφόδρα γερμανικοί κύκλοι στην Αθήνα) που ήταν φαβορί, αφού έχουν και εργοστάσιο στην Κόρινθο με 400 εργαζόμενους άρα η ελληνική προστιθέμενη αξία θα ήταν περισσότερη.

    Κουβέντες με νόημα …και χιούμορ στο ΔΣ

    Θα σας  μεταφέρω συνεπώς κουβέντες γεμάτες χιούμορ από μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ για τις επιλογές, σταχυολογώντας τις πιο πιπεράτες, έστω και εάν ο wiseman δεν υιοθετεί τις λεγόμενες «μαντεψιές» τους.

    Λοιπόν, βαθιά ανάσα και:

    -«υποτιμήσατε όλοι τον (ελληνο)αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζόρτζ Τσούνη, επειδή είναι πολύ ευγενής και ως γνωστόν τον ευγενή τον άνθρωπο όλοι τον …αγνοούνε!

    Μία χαρά οδήγησε  και τους δύο Αμερικανούς του στον τελικό παρόλο που ο ένας μάλλον δεν είχε τα φόντα.

    Δεν είναι μόνο PR  ο Τζόρτζ, έχει και ουσία στο παιχνίδι του και γνωρίζει πότε να σηκώνει τον τόνο της φωνής του».

    -«σε κάποια φάση ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας δεν άντεξε και είπε σε συνομιλητή του: “εγώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα στο θέμα, πηγαίνετε στο Μαξίμου για τα παράπονά σας”.

    Ο συνομιλητής του που απειλούσε Θεούς και Δαίμονες μιλάει σπαστά ελληνικά».

    -«Του Μακρόν μακρά είναι η …λίστα (Σ.Σ. αυτό είναι λογοπαίγνιο με διάφορες παραλλαγές).

    Ξέρεις, ο φίλος και σύμμαχος Γάλλος Πρόεδρος έχει δώσει μία ολόκληρη λίστα με γαλλικές εταιρίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη την τελευταία φορά που βρέθηκαν, διαφημίζοντας τη σοβαρότητά τους και την ανάγκη να παίρνουν έργα στη χώρα μας.

    Γι αυτό πέρασαν και οι δύο γάλλοι στα τελικά, παρόλο που ο ένας όμιλος χαρακτηρίζεται ‘σαπάκι’.

    Εδώ μας φυλάει το Αιγαίο, ολόκληρο γαλλικό αεροπλανοφόρο, στους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ θα τα χαλάσουμε;».

    -«Οι Ελβετοί έμειναν έξω από τα τελικά παρόλο που έχουν εργοστασιάρα στην Ελλάδα.

    Αμερικανοί και Γάλλοι τους φοβούνται και τους έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες.

    Αμέσως μετά δραστηριοποιήθηκαν  έντονα κύκλοι της γερμανικής Πρεσβείας (Σ.Σ. καλό και τούτο-από πότε η Ελβετία έγινε Ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, είδατε τί θαύματα κάνουν τα ελβετικά φράγκα;) με αποτέλεσμα σήμερα να αναζητείται φόρμουλα να περάσουν εκ των υστέρων και αυτοί!

    Πάντως οι Ελβετοί θα κάνουν προσφυγή που θα καθυστερήσει το διαγωνισμό 4-6 μήνες άρα πάμε για μετά τις εκλογές!».

    -«Οι άλλοι δύο κομμένοι  που είναι μία συγγενική της  Enel μαζί με πολωνούς και η Vodafone μαζί με τους Δανούς της Netcompany Intrasoft μάλλον δεν θα κάνουν φασαρία.

    Οι Ιταλοί  περιμένουν κάτι άλλο …αρκετά μεγάλο στην ενέργεια ενώ οι Δανοί έχουν απογοητευθεί από τη Ελλαδάρα μας και μας αποκαλούν …Africa  οι κρυφορατσιστές!

    Ναι αλλά το καλοκαίρι στην Κρήτη μαζεύεται η μισή Κοπενγχάγη που δεν τους αρέσει κιόλας η χώρα μας.

    Ορίστε μας!»

     

    Ποιοι πέρασαν

    Για την ιστορία θυμίζουμε τους τέσσερις της shortlist;

    Α) Η ισπανική θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μετρητών Itron Spain SLU, από κοινού με την επίσης ισπανική ZIV AΤ.

    Β) Η ρουμανική θυγατρική της επίσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής μετρητών Elster Rometrics SRL (μέλος του διεθνούς ομίλου Honeywell), μαζί με τις Intracom SA Telecom Solutions και Elster Gmbh.

    Γ) Η γαλλική Oracle France SAS μαζί με  σλοβενική εταιρεία κατασκευής μετρητών Iskraemeco d.d.

    Δ)Η  γαλλική Sagemcom Energy & Telecom SAS, μεγάλος  προμηθευτής της γαλλικής Enedis μαζί με την ελληνική Protasis AE.

    «Κόπηκαν» η πολυεθνική με έδρα την Ελβετία, Landis+GYR AG, η ιταλική Gridspertise Srl (την οποία έχει ιδρύσει η Enel) από κοινού με την Bitron Poland Sp Z.oo και  η δανέζικη Netcompany Intrasoft SA (είχε εξαγοράσει το 2021 την Intrasoft), μαζί με τις Ningbo Sanxing Electric (Σουηδία) ΑΒ, Foxytech Sp Z.o.o (Πολωνία), και Vodafone Panafon Hellenic Telecommunications Company SA.

    …και το μυστικό των μετρητών

    Το Σύστημα Διαχείρισης Μετρητικών Δεδομένων συλλέγει, ελέγχει, αποθηκεύει και διασφαλίζει την ασφαλή παράδοση των data μέσω του λεγόμενου Field Equipment, ενώ λαμβάνει επίσης συμβάντα και συναγερμούς για λάθη από το Field Equipment, τα διαχειρίζεται και προωθεί τα δεδομένα.

    Αν  οι μετρητές ήταν σήμερα εγκατεστημένοι, τότε κάθε φορά που θα έπεφτε το ρεύμα σε μια περιοχή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, τα κεντρικά του διαχειριστή θα λάμβαναν άμεσα σήμα.

    Εκείνος μέσω ενός network operating center θα έδινε εντολή από μακριά, χωρίς να χρειάζεται να στέλνει επιτόπου συνεργεία, αυτά να σκαρφαλώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε πυλώνες.

    Η  ψηφιοποιημένη εικόνα χιλιάδων διακοπών σε μια περιοχή,   θα μπορούσε να δημιουργήσει άμεσα ένα ψηφιακό χάρτη με τις βλάβες.

    Με την ψηφιακή εικόνα των γραμμών που τέθηκαν εκτός λειτουργίας θα έστελνε το προσωπικό του στο σωστό χρόνο στα σωστά σημεία, χωρίς καθυστέρηση.

    «Όλα πολύ καλά αυτά, αλλά να ξέρετε πως υπάρχει και μυστικό εκεί: όλο το σύστημα μπορεί να υποδεχτεί και …περίεργο λογισμικό πάνω του αργότερα» μας έλεγε χθες ένας μηχανικός τηλεπικοινωνιών με μεγάλη πείρα.

    Ως γνήσιος wiseman εγώ, σας το μεταφέρω, είπα, συνέγραψα και ελάλησα και απεκδύομαι πάσης ευθύνης.

    Τo πυκνό μυστήριο με την «PROTASIS SA»

    Ενδιαφέρον όμως έως και πυκνό μυστήριο παρουσιάζει η εταιρία PROTASIS SA δηλαδή  ο εγχώριος εταίρος της γαλλικής Sagemcom Energy & Telecom SAS (που αυτοσυστήνεται ως «μεγάλος  προμηθευτής της γαλλικής Enedis» οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό) αφού μέσα στο ΔΕΔΔΗΕ λένε ότι αυτός ο γαλλικός Όμιλος και ο Έλλην συνεταίρος (μέσα στο ΔΕΔΔΗΕ τον χαρακτηρίζουν ‘ανύπαρκτο’ αλλά αυτό μένει να  φανεί στο άμεσο μέλλον) «πέρασαν  αέρα» στα τελικά και αυτό γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει, εάν όντως ισχύει φυσικά.

    Η PROTASIS SA λοιπόν αυτοσυστήνεται ως εταιρία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Consulting & Engineering καθώς και  λύσεις Systems Integration στους Τομείς της Παραγωγής, Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ισχύος με άγνωστη δραστηριότητα στην Ελλάδα και πάσα πληροφορία καλοπροαίρετα αποδεκτή.

    Αντιθέτως διαφημίζει έντονη δραστηριότητα στη Λιβύη που δεν τη λες ακριβώς την πατρίδα της τεχνολογίας αιχμής και των ψηφιακών εφαρμογών.

    Δίνει μάλιστα και διεύθυνση  στην περιοχή ZAWIYAT AL DAHMANI και στην οδό ASH SHATT  στην Τρίπολι, χωρίς να διευκρινίζει εάν βρίσκεται στην μαρτυρική βομβαρδισμένη περιοχή της πόλης που δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο ή στο άλλο κομμάτι της πόλης που το προστατεύουν τουρκικά στρατεύματα.

    Αλλά και στο Ντουμπάι των Εμιράτων λέει πως έχει γραφεία (;) σε θυρίδα μάλλον  (P.O. Box 48800 – Unit No-2H-05-91, Floor No. 5, Bldg No. 2, Plot 550-554) και όποιος το βρει πηγαίνοντας εκεί, κερδίζει χρυσή τη μινιατούρα του Burj Al Arab.

    Ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας με έδρα το Χαλάνδρι εμφανίζεται ο κ. Βασίλης Γεωργίου με άμεση συνεργάτρια την κα Εύη Κατογούδη.

    Πάντως στο site  της εταιρίας και εκεί που θα έπρεπε να αναφέρονται τα project  στα οποία συμμετέχει ή έχει ολοκληρώσει, η σημείωση λέει πως το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι under construction, προφανώς θα γραφεί μόλις πάρουν μαζί με τους Γάλλους το έργο του (σχεδόν) 1,5 δις με τους ψηφιακούς μετρητές.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.