• Business

    Νova: Πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό με συμβόλαια κινητής από 13 ευρώ

    Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova,Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και Πρόεδρος της BC Partners


    Εγκαινιάζοντας  μια νέα επιθετική εμπορική πολιτική, η νέα Νova ανακοίνωσε χθες  τα νέα πακέτα κινητής  “Unlimited+” που προσφέρουν απεριόριστη επικοινωνία ρίχνοντας τις τιμές και ανεβάζοντας τον  πήχη του ανταγωνισμού. Σε μια εποχή που το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται, αλλά και οι ανάγκες για δεδομένα είναι αυξημένες, τα νέα πακέτα δίνουν και τα δύο, και δημιουργούν μια πρόκληση και στις άλλες δύο εταιρείες του κλάδου, στην οποία… αναμένεται να απαντήσουν.

     Ειδικότερα, η νέα Νova ανακοίνωσε χθες απεριόριστη επικοινωνία με συμβόλαια από 13 ευρώ και πρόγραμμα, Unlimited All, που προσφέρει απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 33 ευρώ τον μήνα. Ταυτόχρονα, με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε που αφορούν άμεσα τις ανάγκες του πελάτη, κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα της.

    Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τριπλό πακέτο κινητής σταθερής και τηλεόρασης και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ουσιαστικά η Nova βγαίνει από τη λογική των “πακέτων” και έχει πλέον τη στρατηγική να εστιάζει σε κάθε υπηρεσία χωριστά προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα σε αυτή ώστε να σπάσει τα τριπλά πακέτα (κινητή-σταθερή- τηλεόραση) του μεγάλου ανταγωνιστή της. Η νέα στρατηγική της εταιρείας, που εγκαταλείπει τη λογική του όλα σε ένα και είναι να προτείνει μεμονωμένα ανταγωνιστικά προϊόντα για να πάρει μερίδια από τον ανταγωνισμό σε κάθε χωριστή κατηγορία.

    Στόχος της Nova είναι να αυξήσει τη συνδρομητική της βάση και για αυτό θα συνεχίσει ανακοινώνοντας το επόμενο διάστημα και νέα ανταγωνιστικά εμπορικά προϊόντα αλλά και άλλες καινοτομίες.

    Τα νέα πακέτα κινητής «Unlimited+», που θα παρέχει η Nova έχουν ως βάση τα δεδομένα. Ο καταναλωτής θα επιλέγει τον όγκο των δεδομένων που επιθυμεί να καταναλώσει, έχοντας απεριόριστη ομιλία και απεριόριστα μηνύματα. Η Nova ανακοίνωσε επιπλέον τις νέες προσφορές για internet μέσω δικτύου οπτικών ινών με υψηλές ταχύτητες 500Mbps και 1Gbps στα 26€ και 33€, αντίστοιχα.

    Όπως τόνισε ο  Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, αλλά  και ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και Πρόεδρος της BC Partners, στόχος είναι η αύξηση της συνδρομητικής βάσης της Nova με την προσέλκυση νέων συνδρομητών με πακέτα ελκυστικά αλλά και με μία πολιτική για το πελάτη με πέντε κανόνες που θα ισχύουν πλέον. Οι νέοι κανόνες αφορούν τις τιμές, το κόστος των επιπλέον data, το κόστος των απεριόριστων data, την ταχύτητα και την ισχύ των πακέτων για όλους τους πελάτες παλιούς και νέους.

    Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, επίσης ανέφερε ότι η εταιρεία εξυπηρετεί 3,8 εκατ. πελάτες, και βρίσκεται ήδη σε 4 από τα 10 νοικοκυριά στη χώρα. «Αυτή είναι η διείσδυση που θα κάνει τη Nova ακόμα μεγαλύτερη, σημείωσε και πρόσθεσε πως «η εταιρεία διαθέτει 12 χιλ. χιλιόμετρα οπτικής ίνας και σε 4 χρόνια θα διπλασιαστούν και θα αγγίξουμε 2,3 εκατ. σπίτια με οπτική ίνα. Μας αρέσουν τα δίκτυα, αλλά και η διαπροσωπική επαφή γι΄αυτό αποφασίσαμε να είμαστε παντού με μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στη χώρα με παρουσία σε 300 σημεία».

    Οι νέοι κανόνες

    Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι εισάγει νέους κανόνες στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, δίνοντας το σήμα για τα νέα δεδομένα που …πλέον θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

    Κανόνας 1

    Σπάει το τιμολογιακό taboo. Τα συμβόλαια για όλα τα νοικοκυριά της Nova είναι, όπως ανακοίνωσαν πραγματικά προσιτά για όλους, με την απεριόριστη επικοινωνία να κοστίζει 13 ευρώ.

    Κανόνας 2

    Τέλος στις εκπλήξεις στον λογαριασμό. Ακόμα και να τελειώσουν τα data του προγράμματός αφήνουν ελεύθερη την πρόσβαση για βασική χρήση του internet εντελώς δωρεάν.

    Κανόνας 3

    Τα απεριόριστα data δεν είναι για λίγους, είναι για όλους καθώς πλέον κοστίζουν 27 ευρώ το μήνα.

    Κανόνας 4

    Αλλάζουν οι κανόνες και στις ταχύτητες του internet με ελκυστικά πακέτα προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Mb.

    Κανόνας 5

    Είναι απόλυτα διαφανείς, ξεκάθαροι και δίκαιοι. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι πελάτες όλοι θα απολαμβάνουν τις ίδιες τιμές.

    Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και Πρόεδρος της BC Partners, δήλωσε: «Σήμερα, γίνεται πράξη ένα ορόσημο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media στην Ελλάδα. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα της συνένωσης Nova-Wind, διαμορφώνοντας έναν ισχυρό και διαφορετικό πάροχο που θα συμβάλει ουσιαστικά στις προοπτικές ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας αξιοποιώντας επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, στην τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η νέα Nova είναι εδώ ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ένα τολμηρό όραμα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ελλάδας».



    ΣΧΟΛΙΑ