• Μια υπέροχη ιστορία του Γιάννη Λάτση με τον τέως, γιατί η Ιντρακάτ είναι talk of the town, το στοίχημα των Μοτορ Οιλ και Πειραιώς, ο Άδωνις και οι Κοπελούζοι, ποιοι πήγαν για ψάρι στην Σκορπίνα και τι έκαναν στις Μαλδίβες ο Σπύρος και η Λίνα

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και κεφάτος εθεάθη χθες το μεσημέρι στο Nolita ο επικεφαλής της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά οι χρηματιστές φίλοι της στήλης, με ενημέρωσαν ότι η Intrakat είναι πλέον Talk of the town.

    image

    Οι εκλογές και η DBRS

    Οι πιο υποψιασμένοι των εκλογών πλέον βάζουν μεγάλα στοιχήματα.

    Οτι οι εκλογές θα προκηρυχθούν το πρωί του Σάββατου 11 Μάρτιου με την προϋπόθεση ότι λίγο πριν τις 00:00 της 10ης Μάρτιου να έχει αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, ο καναδικός Οίκος DBRS.

    Όσο περνούν οι ημέρες τόσο τα στοιχήματα αυξάνονται για να προκηρυχθούν εκλογές την 11η Μαρτίου, εάν φυσικά η ελληνική οικονομία αναβαθμιστεί…

    Η Motor Oil στον MSCI– Η Τράπεζα Πειραιώς; 

    Σε λίγες ημέρες και για την ακρίβεια από τις 20 έως τις 30 Ιανουαρίου, οι ειδικοί του δείκτη Morgan Stanley Capital International θα βάλουν ξανά την ελληνική αγορά στο «μικροσκόπιο» τους.

    Αυτό το κρίσιμο 10ημερο θα κριθεί ποια η ποιες μετοχές θα ενταχθούν στον MSCI GREECE.

    Έως τώρα τον δείκτη τον απαρτίζουν 9 εταιρείες, ενώ προ της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ελλάδα είχε 10 θέσεις εταιριών στον συγκεκριμένο δείκτη.

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο  καλάθι με χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Πολωνία κλπ.

    Όμως με την αποπομπή των Ρωσικών εταιρειών από τον δείκτη, η Ελλάδα όπως και οι άλλες χώρες κέρδισε επιπλέον θέσεις, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί πόσες.

    Πιθανολογείται ότι η Ελλάδα κέρδισε επιπλέον 2 θέσεις.

    Πρακτικά τώρα η Motor Oil ΜΟΗ 1,40% 27,62 , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ενταχθεί στον δείκτη καθώς ήδη η κεφαλαιοποίηση της έχει αγγίξει τα 2,55 δις ευρώ.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε με ισχυρά κέρδη 3,60% στα 23 ευρώ.

    Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 .

    Για να έχει ελπίδες να μπει στον δείκτη στην αναθεώρηση του Φεβρουαρίου, θα πρέπει στις 20 Ιανουαρίου η μετοχή της να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα και να ξεπεράσει τα 1,80-1,82 ευρώ.

    Δηλαδή η χρηματιστηριακή της αξία να υπερβεί τα 2,3 δισ. ευρώ.

    Δηλαδή σχεδόν 15% υψηλότερα από τα παρόντα επίπεδα των σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

    Δύσκολο case.

    Οι εναπομείνασες ημέρες είναι μόλις 5…

     

    Γιατί όλοι αγοράζουν Ιντρακάτ

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και κεφάτος εθεάθη χθες το μεσημέρι στο Nolita στο Ψυχικό, ο επικεφαλής της Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,55% 5,38 Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά οι χρηματιστές φίλοι της στήλης από την Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι η Intrakat είναι πλέον Talk of the town.

    Γιατί τους ρώτησα; Για να λάβω την απάντηση: Μα δεν έχεις δει το ράλι της μετοχής και του δικαιώματος δηλαδή του ΙNΤΡΑΚΑΤΔ; Πλέον όλοι αγοράζουν Ιντρακατ, επιμένουν οι πηγές μου.

    Πράγματι την Παρασκευή το Ιντρακατ σημείωσε άνοδο 46,5% στα 0,31 ευρώ και όγκο συναλλαγών 1,19 εκατ. και η μετοχή κέρδισε 5,9% και έκλεισε στα 1,506 ευρώ.

    Η μεγάλη άνοδος της μετοχής οφείλεται σε δυο κυρίως γεγονότα.

    Πολλοί πουλήσαν τις προηγούμενες ημέρες τις «μάνες» της Ιντρακάτ για να εξασφαλίσουν ρευστότητα ώστε να μπουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ.

    Όμως χθες πολλοί που είχαν πουλήσει τις προηγούμενες ημέρες, βγήκαν πάλι αγοραστές στις μετοχές που όμως δεν έχουν δικαίωμα στην ΑΜΚ.

    Προφανώς πολλοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι προοπτικές της Ιντρακάτ, είναι, όπως μου εξηγούν οι ειδικοί, σημαντικότατες.

    Το 2023 θα είναι εκτός απροόπτου έτος κερδοφορίας και εξαγορών, ενώ η εταιρεία αποφάσισε να διεκδικήσει το 50% της κοινοπραξίας με τους Πορτογάλους της BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. και RUBICONE BIDCO S.A.,του σχήματος δηλαδή που θα κατέβουν στον διαγωνισμό της Αττικής Οδού.

    Να σημειωθεί ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ανακοινωθεί ότι η Ιντρακάτ θα κατέχει το 30% της κοινοπραξίας.

    Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στην Αθήνα οι επικεφαλής της κοινοπραξίας οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Εξάρχου, τον επικεφαλής της Παγκρήτιας Αντώνη Βαρθολομαίο και την CEO της Αττικής, Ελένη Βρεττού.

    Επίσης το management υπό τον ικανό και διορατικό Αλέξανδρο Εξάρχου ετοιμάζει εξαγορές εντός του 2023.

    Όπως έχουμε πει οι μετοχές είναι αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

    Η ΑΜΚ γίνεται στο 1,17 και η μετοχή ήδη είναι στο 1,50 ευρώ.  Οποιος αγόρασε δικαιώματα την Παρασκευή θα του κοστίσει η κάθε μετοχή 1,44 ευρώ.

    Επιπρόσθετα η ομάδα των βασικών μετόχων της Ιντρακάτ και της Παγκρήτιας  είναι αποφασισμένη να τοποθετήσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στην επικείμενη ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής.

     

    O Γιάννης Λάτσης και «…τα κέφια του Τέως Βασιλιά»

    Κεντρικό θέμα στην ειδησιογραφία της σημερινής ημέρας (αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικά απρόοπτο) θα είναι αναμφίβολα η κηδεία του Τέως Βασιλιά της Ελλάδος.

    Παρακολουθώντας τον νέο διαχωρισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ των Ηρακλειδών του Στέμματος και των οπαδών του πολιτεύματός μας, θυμήθηκα μία ιστορία από τα παλιά που ίσως κατά βάθος να δείχνει και τη «συλλογική νοοτροπία» του λαού απέναντι στο θεσμό της Βασιλείας.

    Κάποια στιγμή λοιπόν κάποιος από τον στενό  κύκλο του αείμνηστου Γιάννη Λάτση τον ρώτησε ευθέως αν είναι  φιλοβασιλικός;

    Η ερώτηση δεν ήταν άστοχη, μιας που στους εφοπλιστικούς κύκλους του Λονδίνου που διέμενε τότε μόνιμα ο τέως Βασιλιάς Κωσταντίνος, ήταν γνωστό ότι ο Λάτσης τον μισθοδοτούσε, για κάποιες προσχηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες  τις οποίες υποτίθεται ότι προσέφερε στον θρυλικό «καπετάν Γιάννη».

    Ο Λάτσης απάντησε χωρίς περιστροφές ότι δεν ήταν φιλοβασιλικός.

    Ο συνομιλητής όμως, θέλοντας να κεντρίσει περισσότερο τον Λάτση, συνέχισε: «Τότε είναι τόσο σημαντικές οι συμβουλές που σου δίνει, ώστε να αξίζει τον παχυλό μισθό που του προσφέρεις;»

    Για να λάβει  από τον γνωστό για την αθυροστομία του καπετάν Γιάννη την εξής αποστομωτική απάντηση:

    «Τρίχες είναι αυτά που μου λέει συνήθως.  Αλλά ξέρεις πόσο το απολαμβάνω να έχω απέναντί μου τον τέως Βασιλιά των Ελλήνων κάθε πρώτη του μηνός και να τον ρωτάω “τι γίνεται ρε μ…α, πώς πάνε τα κέφια”»;

    Άδωνις κατά Τραπεζών

    Προβλέπω στον ορίζοντα να έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις Κυβέρνησης – Τραπεζών, αυτή τη φορά εξαιτίας των αποζημιώσεων  που υποχρεώνονται να καταβάλλουν στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης, σύμφωνα με τις προβλέψεις Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που είναι σε διαβούλευση.

    Τα χρήματα που χάνονται από το λεγόμενο Phishing, δηλαδή την κλοπή των κωδικών ασφαλείας – είναι  σημαντικά επομένως  όπως καταλαβαίνετε οι τράπεζες δεν μπορούν εύκολα να αποδεχθούν να αποζημιώνουν στο ακέραιο τα θύματα.

    Όπως μαθαίνω λοιπόν από την πλευρά των τραπεζών προετοιμάζονται οργανωμένες παρεμβάσεις  επιδιώκοντας  να λειανθούν κάποιες αιχμές στο τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου.

    Όμως  όπως με ενημέρωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, διότι όπως υποστηρίζει ο ίδιος «οι τράπεζες δεν έχουν βάλει μυαλό μετά απ΄όσα έγιναν με τον Σταικούρα» , εννοώντας προφανώς τη γνωστή αποστροφή του υπουργού Οικονομικών με τα «μπινελικώματα».

    Πάντως είναι γεγονός ότι σε προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διάγουμε,  θα ήταν εξαιρετικά «ανορθόδοξο» για την Κυβέρνηση να εμφανιστεί ότι κάμπτεται από τις πιέσεις των τραπεζών , όταν από την άλλη πλευρά διακυβεύονται  τα δικαιώματα των καταναλωτών.

    O xαλαρός Άδωνις και η οικογένεια Κοπελούζου

    Να ποζάρει χαλαρός και ευδιάθετος πλαισιωμένος από μέλη της οικογένειας Κοπελούζου φωτογραφήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της πτήσης του με προορισμό το Κουβέιτ. Μαζί του  οι Χρήστος Κοπελούζος, Κωνσταντής Σπυρόπουλος, Ελμίνα Κοπελούζου και Δημήτρης Κοπελούζος.

    Η ανδροπαρέα φορούσε πάντως λευκά πουκάμισα και μπλε η γαλάζιες γραβάτες ενώ την selfie προφανώς την έχει τραβήξει ο Χρήστος Κοπελούζος!!!

    Ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία στα social media, εκφράζοντας τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του Δημήτρη Κοπελούζου και της οικογένειάς του.

    “Δεν μπορώ παρά να εκφράσω δημοσίως τον θαυμασμό μου για την οικογένεια του κ. Δημήτρη Κοπελούζου.

    Ο κ. Κοπελούζος στη νεότητα του υπήρξε βουλευτής της ΝΔ, αλλά τελικά τον κέρδισε ο χώρος των επιχειρήσεων και κατόρθωσε να φτιάξει έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς ομίλους της Χώρας μας με μεγάλες επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

    Αυτό όμως που θαυμάζω περισσότερο είναι το πόσο αγαπημένη οικογένεια είναι. Μπράβο Δημήτρη είσαι άξιος!» γράφει η λεζάντα της ανάρτησης του υπουργού Ανάπτυξης.

    Χρήστος Κοπελούζος, Κωνσταντής Σπυρόπουλος, ¨Αδωνις Γεωργιάδης, Ελμίνα Κοπελούζου και Δημήτρης Κοπελούζος

    Ο πολλαπλασιαστής των ΑΠΕ και το deal της ΔΕΗ στη Ρουμανία

    Στις επόμενες 4 εβδομάδες θα έχει αποφασιστεί οριστικά αν θα προχωρήσει το deal για την απόκτηση τη ΕΝΕΛ Ρουμανίας από τη ΔΕΗ.

    Όπως  ανέφερε αξιόπιστη πηγή,  έχει ολοκληρωθεί το 65% του due diligence.

    Η έμφαση όπως είναι αναμενόμενο από τη διοίκηση της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 έχει δοθεί στο τελικό τίμημα της συμφωνίας.

    Όπως μου ανέφεραν μάλιστα , ο πολλαπλασιαστής κερδών για τα αιολικά πάρκα που θα αποκτηθούν μπορεί να διαμορφωθεί και κάτω από 10 όταν ο αντίστοιχος πολλαπλασιαστής στην Ελλάδα είναι πάνω από 13-14.

    Αυτό άλλωστε εξηγεί  και το γιατί  δεν υπάρχει ενδιαφέρον της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ της ENEL Ελλάδας….διότι  το τίμημα είναι στο ύψος των ελληνικών ΑΠΕ…

     

    Γιάννης Τσακίρης: O υπουργός για τα δύσκολα


    Για την περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη και την μεγάλη επένδυση  για την δημιουργία νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που θα εγκατασταθεί από τους Ομίλους ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και Κοπελούζου, προφανώς έχετε ενημερωθεί.

    Αυτό που δεν έχει γίνει  γνωστό είναι το πιο μέλος της Κυβέρνησης έβαλε περισσότερο πλάτη προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου,  το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνει η Ελλάς ανεξάρτητη ενεργειακά. Και  όπως ξέρετε «δει δη χρήματων και άνευ αυτών …

    Όπως με ενημέρωσαν λοιπόν ο υφυπουργός Ανάπτυξης  Γιάννης Τσακίρης είναι ο άνθρωπος που ξέμπλεξε χρηματοδοτικά  το έργο του FSRU  που  θα αποτελεί και βασικό προμηθευτή  της νέας μονάδας.

    Όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός: ο Γιάννης Τσακίρης είναι ο άνθρωπος για τις δύσκολες δουλειές

     

    Μετακομίζει από το Μαρούσι στα Σπάτα ο Φουρλής

    Στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου μετακομίζει η έδρα του ομίλου Φουρλή, μετά την «έξωση» από το κτιριακό συγκρότημα του Λουκά Έλληνα στο Μαρούσι.

    Το κτίριο που στεγάζει Φουρλή και Bayer αγοράστηκε από την Trastor, η οποία στοχεύει να το «αδειάσει» μέχρι τέλους του χρόνου, για να το αναβαθμίσει και να το επαναμισθώσει σε νέους χρήστες από τα τέλη του ’24 και μετά.

    Αποτέλεσμα, η Fourlis να μετακομίσει στα Σπάτα, σε χώρους που φέρεται να διαμορφώνει ειδικά για να τους χρησιμοποιήσει ως γραφεία, κοντά στο χώρο των 25.000 τ.μ. του ΙΚΕΑ Αεροδρομίου.

    Μέχρι το Πάσχα αλλάζουν χέρια 1.500 ακίνητα της Πειραιώς

    Μέχρι το Πάσχα κλείνει το project Terra, με την Τράπεζα Πειραιώς να εξετάζει τις δεσμευτικές προσφορές των Bain Capital – Brook Lane και Orion Capital Managers.

    Ο διαγωνισμός έχε περάσει από σαράντα κύματα  και έχει  τροποποιηθεί κάμποσες φορές, αφού ξεκίνησε συμπεριλαμβανομένης της μεταβίβασης της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

    Στη συνέχεια η Πειραιώς Real Estate αποσυνδέθηκε και πέρασε στη Resolute, αλλά πιο σημαντική είναι η αλλαγή που αφορά στην περίμετρο του χαρτοφυλακίου, που από αξία 800 εκατ. – 1δισ. ευρώ έχει φτάσει να υπολογίζεται σε 500 εκατομμύρια, με ακίνητα να μπαινοβγαίνουν στο προς πώληση portfolio.

    Βέβαια ο βασικότερος λόγος για την μείωση αυτή της «περιμέτρου» του πακέτου  είναι η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και ο αυξημένος κίνδυνος που αυτό συνεπάγεται.

    Όπως ακούγεται στην αγορά τελικώς, μόνο 1500 με 1600 ακίνητα πρόκειται να αλλάξουν χέρια από τα περίπου 2.500 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίζονται και τα 125 ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα του ομίλου Πειραιώς, αξίας 300 εκατ. ευρώ, τα οποία αποφέρουν εξασφαλισμένα έσοδα.

    Στη λίστα του Project Terra βρίσκεται και το εμβληματικό αρχοντικό Σερπιέρη στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω, κτίριο του 19ου αιώνα.

    Τώρα όσον αφορά στους δύο διεκδικητές το πρώτο σχήμα είναι γνωστό στην ελληνική αγορά όποτε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

    Όσον αφορά τώρα την  Orion Capital Managers να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό private equity με παρουσία στην  Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

    Πού ετοιμάζεται να «χτυπήσει» ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Φουντώνει πάλι η φημολογία περί νέων εξαγορών από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

    Φίλος της στήλης  και γνώστης των πραγμάτων μας μετέφερε ότι ο διορατικός επιχειρηματίας, ο οποίος πλέει σε πελάγη προσωπικής ευτυχίας,  έχει ένα νέο διπλό deal στα σκαριά.

    Το πρώτο, αφορά στον Φρεσκούλη.

    Πρόκειται για μία υγιή εταιρεία, eurocatering του Χρυσόστομου Μαυρόπουλου, στην οποία έχει επενδύσει και το fund  του Απόστολου Ταμβακάκη, η οποία μάλιστα  «τρέχει» με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Η δεύτερη συμφωνία μαθαίνω ότι αφορά στην εξαγορά κτήματος του Γρηγόρη Σαράντη, της Sarantis Group, στον Μαραθώνα.

    Είναι μια άγνωστη σχετικά δραστηριότητα του επιχειρηματία στον πρωτογενή τομέα αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη.

    Σε μια έκταση περίπου 250 στρεμμάτων, στο γνωστό Κτήμα Μπενάκη στον Μαραθώνα, καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα που κατευθύνονται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και χονδρέμπορους φρούτων και λαχανικών τυποποιημένα ή χύμα.

    Βέβαια , ο ίδιος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με τη προσφιλή του τακτική δεν επιβεβαιώνει τις μελλοντικές τους κινήσεις .

    Όμως  κάπως έτσι  δεν την πάτησαν και οι χωρικοί με τον βοσκό όταν το κοπάδι του απειλήθηκε στα αλήθεια από τους λύκους.;

     

    Σούπερ Μπαταρίες: Οι big 6

    Eίναι γνωστό πως είμαστε λαός της υπερβολής:  μέχρι τώρα στον ενεργειακό τομέα είχαμε …«καταρρακτώδη βροχή» αιτήσεων για σταθμούς ΑΠΕ.

    Το τελευταίο διάστημα έχουμε νέα «βροχή» αιτήσεων  για σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας, δηλαδή για τις «σούπερ μπαταρίες» όπως τις λένε στην αγορά.

    Όπως έλεγε ο Θανάσης Δαγούμας, ο Πρόεδρος της  ΡΑΕ η Αρχή έχει δεχτεί αιτήσεις μέχρι σήμερα για  20.000 Μεγαβάτ όταν η χώρα χρειάζεται  το πολύ 8.000 Μεγαβάτ μέχρι το 2030.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι επιχειρηματίες του χώρου «ακονίζουν μαχαίρια» για να πάρουν τις άδειες αφού πολλοί θα μείνουν εκτός.

    Ο wiseman σας πληροφορεί για το ποιοι είναι οι έξι βασικοί Όμιλοι που θα πάρουν τις περισσότερες άδειες σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:

    -Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ -ΔΕΗ Ανανεώσιμες)

    Έχει 8 άδειες παραγωγής για  σταθμούς αποθήκευσης με συστοιχίες μπαταριών σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

    -Γιώργος Περιστέρης  (ΤΕΡΝΑ) με άδειες για 4 έργα σε Κοζάνη, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη και Θήβα, αλλά κυρίως με τα δυο έργα αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και στο Αμάρι της Κρήτη.

    -Χρήστος Κοπελούζος – «Εφαρμογές Πυριτίου» που έχει πάρει άδειες παραγωγής ενέργειας από Σταθμούς Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και στη ΒΙΠΕ Πάτρας αλλά και στον Ελλήσποντο Κοζάνης.

    -Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η συμφωνία με την Egnatia Group περιλαμβάνει και 25 υπό ανάπτυξη έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών (μπαταριών).

    -Χρήστος Καλαβρουζιώτης- Eunice Energy Group

    Έχει  άδειες παραγωγής για τους δυο σταθμούς αποθήκευσης σε Δυτική Μακεδονία και στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, δυναμικότητας 250 MW με ενέργεια αποθήκευσης 1000 MWh η καθεμία, σε μια επένδυση συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

    – Πάνος Γερμανός όμιλος Olympia -Sunlight

    Πιλοτική μονάδα μπαταριών, ισχύος 20 MW και χωρητικότητας 20 MWh στον υποσταθμό της Θήβας σε συνεργασία   με  ΑΔΜΗΕ.

    Αυτοί οι Όμιλοι ήδη έχουν πάρει την πρωτοκαθεδρία και περιμένουν.

    Περιμένοντας όμως, ας θυμηθούν τί λέει  ο καθηγητής Σταύρος Παπαθανασίου για το θέμα: «Σε πρώτη φάση να μην βιαστούμε να εγκαταστήσουμε έργα αποθήκευσης μεγαλύτερου όγκου που θα τα πληρώσουμε πανάκριβα».

    Όλοι στην Σκορπίνα

    Χθες η ημέρα ήταν καταπληκτική και άπαντες αναζήτησαν τις καλές ψαροταβέρνες της Αττικής για φρέσκο ψάρι και καραβίδες.

    Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι χθες στην Σκορπίνα στο Ψυχικό βρέθηκαν τραπεζίτες, υπουργοί και κορυφαίοι νομικοί, σε διαφορετικά τραπέζια φυσικά.

    Ήταν εκεί λοιπόν η μπανκέρισα Ελένη Βρεττού της Τράπεζας Αττικής με την οικογένεια της, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης με την φινετσάτη σύζυγο του και τα δυο του κορίτσια, ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας με τις δυο πολύ όμορφες εγγονές του, την Σοφία Στάικου (μέλος ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και την Μυρτώ Σάλλα.

    Γευμάτιζε ακόμα και ο δυναμικός δικηγόρος και πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Γιώργος Μυλωνογιάννης με την σύζυγο του.

    Για τον σοβαρό Γιώργο Καραγιάννη τώρα τελευταία μαθαίνω, οτι λένε τα καλύτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο Σπύρος και η Λίνα στις Μαλδίβες

    Τις ημέρες των Χριστούγεννων και της πρωτοχρονιάς ένα χρυσός ελληνικός άνεμος φύσηξε πάνω από τις Μαλδίβες στο Ινδικό Ωκεανό.

    Εκεί βρέθηκαν λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες η Κατερίνα Λαυρεντιάδη, ο Χρήστος Ιωάννου της ΑΒΑΞ μαζί με την Βιολέτα Λάππα της ΚΛΜ, ο Αναστάσης και η Αλεξάνδρα Δαυίδ της Coca Cola 3E, η Μικαέλλα Δασκαλοπούλου τέως σύζυγος του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και φυσικά το πιο hot ζευγάρι των τελευταίων μηνών.

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με την Λίνα Δρούγκα.

    Δεν ξέρω πως πέρασαν στο μαγικό αυτό νησί αλλά όσοι τους είδαν, λένε ότι επέστρεψαν πιο ερωτευμένοι από ποτέ…

    SUPERBE!!!

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.