• Ο Πιέρ και ο αρχιεπίσκοπος, η Attica και το smart money, η απληστία του Κρεμύδα και της ΓΕΒΚΑ, ποιοι έδωσαν 6,8 εκατ. για 1 στρέμμα στη Βούλα, τι έγινε με τον Γκότση και την Q&R, και ένα quiz με τις διακοπές στο Dubai

  Μου λένε ότι τις τελευταίες ημέρες το smart money «κοιτάει» την Attica Group

  Wiseman
  image
  Wiseman

  Περιεχόμενα

  Οι 1.425 μονάδες και η ημέρα που σας είπαμε «αγοράστε τώρα»

  Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία του Γενικού Δείκτη που έκλεισε στις 1.420 μονάδες.

  Προσέξτε όμως.

  Έαν διασπάσει το σημείο κλειδί που είναι οι 1.425 μονάδες τότε είναι σαφές ότι πάμε σε ένα δυνατό Μάιο.

  Εμείς φίλοι αναγνώστες, σας είπαμε την Τρίτη 16 Απριλίου, εδώ από το mononews.gr, μέσω καταιγίδας στη Μέση Ανατολή, «αγοράστε τώρα».

  Όσοι μας ακούσατε ήδη είστε κερδισμένοι.

  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σας προτείναμε να χτίσετε θέσεις σε συγκεκριμένο μπουκέτο 11+6 μετοχών σε πολύ καλά επίπεδα τιμών.

  Τώρα όσον αφορά τη χθεσινή ημέρα, δυνατά κινήθηκε η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,92% 2,12 η ΑΡΑΙΓ ΑΡΑΙΓ -2,10% 12,10  η Optima και η ΤΙΤΑΝ TITC -1,26% 31,40 που έκαναν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,81 η Intracom ΙΝΤΚΑ 1,68% 3,64 η Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,15 η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 1,52% 37,50 κ.λ.π..

   

  LAMDA Development: Δυνατό βήμα

  Πολύ καλό ξέσπασμα έκανε η μετοχή της Lamda Development ΛΑΜΔΑ 1,19% 6,83 μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023.

  Για την ακρίβεια την Τρίτη 16 Απρίλιου βρέθηκε στα 6,30 ευρώ και μετρά από 4 συνεδριάσεις έχει κερδίσει 0,80 ευρώ καθώς έκλεισε στα 7,10 ευρώ.

  Δύσκολη μετοχή έχει ταλαιπωρήσει τους μετόχους της για πολλά χρόνια.

   

  Attica Group: Την κοιτάει το smart money;

  Μου λένε ότι τις τελευταίες ημέρες το smart money «κοιτάει» την Attica Group.

  Την προηγούμενη Πέμπτη έκανε υψηλούς όγκους περίπου 92.000 χαρτιά ενώ η Δευτέρα ήταν η 4η συνεχομένη συνεδρίαση που έκλεισε με θετικό πρόσημο.

  Στη μετοχή αναμένουμε εξελίξεις, αν και το placement των μετοχών που προγραμματίζεται δεν «παίζει» να γίνει εντός του θέρους.

  Προφανώς θα γίνει μετά το placement των ΕΛΠΕ και πριν της Εθνικής Τράπεζας.

  Νομίζω ότι σύντομα θα δούμε τη μετοχή στα 2,50 ευρώ και πάνω.

  Το placement μαθαίνω θα γίνει στην περιοχή των 3 ευρώ.

   

  ΓΕΒΚΑ-Κρεμύδας: Τα bonus και η απληστία

  Μια μετοχή που άρχισα να κοιτάω ξαφνικά είναι της Γενικής Εμπορίου.

  Όχι για επενδυτικούς λογούς, αλλά κυρίως επειδή οι κύριοι που τη διοικούν έχουν την λογική του «κάνω ό,τι γουστάρω γιατί το μαγαζί είναι δικό μου».

  Λογικές δηλαδή περασμένων δεκαετιών.

  Αφήστε, δε, που ο CEO ο κ. Γιώργος Κρεμύδας έχει υπερβεί το 80ο έτος της ηλικίας του.

  Χωρίς να είμαι «περίεργος» με τις ηλικίες των ανθρώπων νομίζω ότι ήλθε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη στα παιδιά του.

  Πρέπει να είναι ο πιο ηλικιωμένος CEO εισηγμένης εταιρείας.

  Χθες μετά το δημοσίευμα του WISEMAN, η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 1,2% και έκλεισε στα 1,65 ευρώ με σημαντικό όγκο συναλλαγών που έφτασε στα 26,000 μετοχές.

  Και όλα αυτά έως τις 17,00 δηλαδή στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης, πριν το auction.

  Γιατί στο auction με μια αμφιλεγόμενη εντολή των 1.400 τεμαχίων, η τιμή της μετοχής έκλεισε με οριακά κέρδη.

  Το «μαγικό» χέρι έδρασε αποφασιστικά.

  Είναι ενδεικτικό ότι χθες έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών από τον Δεκέμβριο του 2023.

  Στις 7 Δεκεμβρίου άλλαξαν χέρια 52.000 μετοχές και στις 20 Φεβρουάριου 30.300 μετοχές.

  Αγαπητοί αναγνώστες, αποφάσισα με αφορμή το θηριώδες bonus που έδωσε η διοίκηση στο εαυτό της να διαβάσω προσεκτικά την ετήσια οικονομική έκθεση της Γενικής  Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΓΕΒΚΑ).

  Εκεί λοιπόν ο προσεκτικός αναγνώστης αποκαλύπτει, κάποια αλλά πράματα ενδεικτικό του γεγονότος ότι η νυν διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται ακόμα στην δεκαετία του 1980.

  Τακτικές που πρέπει να προβληματίσουν την επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου η οποία είναι υπέρμαχος τη ισότητας στις εισηγμένες εταιρείες.

  Προσέξτε λοιπόν.

  ΤΟ ΔΣ της ΓΕΒΚΑ απαρτίζεται μόνο  από μια γυναίκα μέλος την κ. Παναγιώτα Μαυρουδή.

  Είναι επίσης και μέτοχος της εταιρείας αφού κατέχει το 1,15% των μετοχών.

  Πρόκειται από ό,τι φαίνεται για μια υπάλληλο με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης αφού από τις 35 συνεδριάσεις του ΔΣ της χρονιάς, έχει παρευρεθεί σε όλες.

  Και όμως.

  Η κ. Μαρουδή  εξαιρείται των υπέρογκων bonus που λαμβάνει ο father Κρεμύδας και η La Familia του, δηλαδή τα δυο του παιδιά..

  Λες και εκείνοι είναι οι μοναδικοί που εργάζονται για το καλό της εταιρείας.

  Ένα πράγμα μόνο μπορώ να αναφωνήσω.

  Ότι ο πατέρας και τα παιδιά Κρεμύδα είναι άπληστοι!!!

   

  Λασκαρίδης: Ρίχνει  220 εκατ. στα πλοία

  ΜΕΤΑ την κίνηση του να ρευστοποιήσει σημαντικό πακέτο μετοχών της AEGEAN AIRLINES, αντί του ποσού των 36,8 εκατ. ευρώ,  ο επιδραστικός εφοπλιστής Θανάσης Λασκαρίδης αποφάσισε να επεκτείνει τις ναυτιλιακές του business.

  Για την ακρίβεια πρόσθεσε έξι bulkers στο βιβλίο παραγγελιών του Laskaridis Maritime.

  Αυξάνοντας τον αριθμό των υπό κατασκευή πλοίων της σε δέκα.

  Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει υπό κατασκευή τέσσερα kamsarmaxes στο κινεζικό ναυπηγείο Hengli Shipbuilding και άλλα δύο ίδιου τύπου και χωρητικότητας πλοία στο επίσης κινεζικό ναυπηγείο Penglai Jinglu.

  Όλα θα ενταχθούν στον στόλο της το 2026.

  Η πρώτη κίνηση της ναυτιλιακής να επεκταθεί στα φορτηγά πλοία χωρητικότητας 82,000 dwt, είχε γίνει πέρυσι, όταν έκλεισε την πρώτη συμφωνία με το Hengli Shipbuilding για την κατασκευή τεσσάρων kamsarmaxes, τα οποία θα παραλάβει το 2025.

  Με βάση τις μέσες τιμές ναυπήγησης των kamsarmaxes κατά την περίοδο που υπεγράφη η παραγγελία, το κόστος των έξι πλοίων κυμαίνoνταν στα 220 εκατ. δολάρια.

  Η Laskaridis Maritime ιδρύθηκε το 2021, όταν μετά την αναδιάταξη της οικογενειακής περιουσίας των αδελφών Θανάση και Πάνου Λασκαρίδη, οι ναυτιλιακές Lavinia Corp και Laskaridis Shipping πέρασαν στον έλεγχο του δεύτερου.

  Και ο Θανάσης Λασκαρίδης ανέπτυξε αυτόνομη ναυτιλιακή δραστηριότητα έχοντας στο πλάι του τον γιό του Οδυσσέα, ο οποίος είναι CEO της Laskaridis Maritime.

  H ναυτιλιακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαχειρίζεται τον βραχίονα πλοίων ξηρού φορτίου του Ομίλου Alimia, που αποτελείται από 16 πλοία στο νερό και 10 υπό κατασκευή, με μέσο όρο ηλικίας τα δύο έτη.

  Συγκεκριμένα, διαθέτει τρία capesize -που είναι και τα παλαιότερης ηλικίας πλοία της, κατασκευής 2011-2012-, έξι kamsarmaxes που παρέλαβε το 2022, το 2023 και φέτος, καθώς και επτά ultramax κατασκευή 2021, 2022 και 2023.

  Στο μεταξύ, η Alimia έχει δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των δεξαμενόπλοιων.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, έχει παραγγείλει ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς προϊόντων LR2, χωρητικότητας 114,000 dwt, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2026 από το Yangzijiang Shipbuilding στην Κίνα.

  Σημειώνεται ότι η θυγατρική του ομίλου, Alimia Enterprises Company Limited (AECL), περιλαμβάνει τις άλλες επιχειρήσεις συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, όπως τα ναυπηγεία επισκευών πλοίων Astican, Astander και Astibal στην Ισπανία, καθώς και τις συμμετοχές της στα logistics.

   

  Η χαρά Χατζηδάκη για τη διπλή… αναβάθμιση της οικονομίας

  Αν απορήσατε γιατί το Χρηματιστήριο έκανε χθες… πάρτι και πόσο τα μακροοικονομικά επηρεάζουν και το ταμπλό, ρίξτε μια ματιά στα θετικά νέα των τελευταίων ημερών.

  Η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P ήταν το σήμα για να ξεκινήσει θετικά η χθεσινή συνεδρίαση με τα «βαριά» χαρτιά να οδηγούν την αγορά πάνω από τις 1.400 μονάδες.

  Όμως, με το που ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 έκλεισε στο 1,9% του ΑΕΠ ενώ ο προϋπολογισμός αρχικά προέβλεπε 1,1%, σε συνδυασμό με τη μείωση του χρέους στο 161,9% κι ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι μισή μονάδα μικρότερο… ήρθε και η «έκρηξη».

  Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μπορεί να επιτευχθεί και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% και το έλλειμμα να πέσει κάτω από 1,5% του ΑΕΠ.

  Τα μάκρο, λοιπόν, και… τρώγονται (σε αντίθεση με όσα είπε ο «σοφολογιότατος» Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ) και έχουν θετική επίπτωση στην αγορά.

  Μια αγορά που βεβαίως είχε διορθώσει περισσότερο από κάθε άλλη τις προηγούμενες ημέρες και τώρα… επέστρεψε στην κανονικότητα.

  Μαθαίνω ότι στο υπουργείο Οικονομικών πανηγύριζαν (συγκρατημένα) με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που ήρθαν λίγα 24ωρα μετά την S&P.

  Κι όπως έλεγαν… είναι η καλύτερη και πιο αποστομωτική απάντηση τόσο στον «άσχετο» κ. Κασσελάκη, όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη που είχαν επιτεθεί στην κυβέρνηση για fake αφήγημα για την οικονομία.

  Βέβαια, επειδή ο Κωστής είναι εχέφρων άνθρωπος γνωρίζει ότι καλά είναι τα 4,1 δισ. πλεόνασμα πέρυσι, αλλά το 2024 είναι διαφορετικό.

  Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι πολλοί και ο Χατζηδάκης το γνωρίζει αυτό.

  Λογικός άνθρωπος είναι, ξέρει…

   

  Πειραιώς: Not bad…

  Εξαιρετική η εικόνα για την Πειραιώς χθες στο Χρηματιστήριο, με φόντο την πολύ καλή έκθεση της Jefferies.

  Συγκεκριμένα, οι αναλυτές στο report τους βλέπουν ένα καλό τρίμηνο για την τράπεζα και διατηρούν την τιμή στόχο στα 5,20 ευρώ συστήνοντας αγορά.

  Η Jefferies δίνει τρία σενάρια:

  Στο βασικό σενάριο, η τιμή στόχος είναι στα €5,20, με περιθώριο ανόδου +38%.

  Στο ανοδικό σενάριο, η τιμή στόχος είναι στα €7,40, με περιθώριο ανόδου +97%.

  Στο αρνητικό σενάριο, η τιμή στόχος είναι στα €2,65, και περιθώριο -29%.

  Χθες, πάντως, η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2,94% στα 3,891 ευρώ και οδεύει προς τα 4 ευρώ.

  Not bad, θα έλεγα…

   

  Q&R: Το παρασκήνιο της πώλησης Γκότση

  Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της Quality & Realiability χθες το απόγευμα στο site του Χρηματιστηρίου, καθώς όπως ανέφερε, η Marbella Investments του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, προχώρησε στην πώληση των μετοχών που είχε στην εισηγμένη.

  Η έκπληξη δεν είναι ότι πούλησε 1.362.000 μετοχές της εταιρείας, αλλά ότι το έκανε λίγες μόλις εβδομάδες μετά που τις απέκτησε.

  Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής κ. Ηλίας Γκότσης προχώρησε στην αγορά του 5,01% της Q&R στα τέλη Μαρτίου.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Γκότσης δεν πώλησε αλλά… μεταβίβασε τις μετοχές που έχει, από την Marbella Investments σε άλλη δική του εταιρεία, για δικούς του καθαρά προσωπικούς λόγους, οι οποίοι μάλιστα αποσκοπούν αποκλειστικά στο συμφέρον της εισηγμένης πληροφορικής.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η «Marbella Investments INC προέβη την 17/04/2024 σε πώληση 1.362.000 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου και συγκεκριμένα κατήλθε του ποσοστού του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και συγκεκριμένα κατήλθε από το 5,010%  στο 0,0292%».

  Χθες η μετοχή της Q&R πραγματοποίησε νέο ράλι, καθώς είχε άνοδο 4,14% και έκλεισε στα 1,4080 ευρώ.

   

  Μπλε Κέδρος: Το ξενοδοχείο στο Κουκάκι έχασε… 12 εκατ.

  Στο μισό έχει μειωθεί η αξία του επίμαχου ξενοδοχείου της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι, που έχει βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης και της δικαστικής διαμάχης με το δημόσιο, λόγω του ύψους του.

  Όπως φαίνεται από τις οικονομικές καταστάσεις, η αξία του ξενοδοχείου μειώθηκε από 32,59 εκατομμύρια σε 20,4 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της μειωμένης δυναμικότητας και της μη λειτουργίας του ξενοδοχείου για ένα έτος προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναδιαμορφώσεις, ενώ η αξία του ξενοδοχείου μειώθηκε περεταίρω κατά τα κόστη αναδιαμόρφωσής και κατά τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για να προκύψει τελική αξία για το ακίνητο 14,5 εκατομμύρια.

  Η εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής που έχει ασκήσει η ξενοδοχειακή ίδιων συμφερόντων κατά της προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που σφράγισε δυο ορόφους ύπερθεν των 24 μέτρων.

  Θυμίζουμε πως το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε στις 17.8.2023 απόφαση σφράγισης του Athens Cocomat BC, της οποίας ανεστάλη η εκτέλεση κατόπιν δικαστικής προσφυγής της εταιρείας.

   

  Το φιλέτο στο Καβούρι και το ρεκόρ της Βούλας

  Πολύ συζήτηση έχει σηκωθεί σχετικά με την αξιοποίηση ενός πραγματικού «φιλέτου» που έχει στην κατοχή της η Εκκλησία της Ελλάδος.

  Ο λόγος για το οικόπεδο των 45 στρεμμάτων στην περιοχή Μεγάλο Καβούρι, σε κοντινή απόσταση από τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

  Η Αρχιεπισκοπή έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ακίνητο έκτασης 44.989 τ.μ., που βρίσκεται επί των οδών Ακτής και Αρχιμήδους.

  Στην πρόσκληση ορίζεται να αξιοποιηθεί μόνο με την παραχώρηση δικαιώματος επιφανείας σε τρίτο, αποκλειομένων άλλων τρόπων αξιοποίησης, όπως π.χ. εκποίηση ή αντιπαροχή.

  Οι φήμες λένε ότι υπάρχει ισχυρό… εφοπλιστικό ενδιαφέρον καθώς στην περιοχή πολλοί «κροίσοι» της ναυτιλίας διαθέτουν ακίνητα.

  Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

  Μα γιατί το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πραγματική «φλέβα χρυσού» αν κρίνουμε από την αγοραπωλησία που έλαβε χώρα πρόσφατα και αφορά σε ένα οικόπεδο στη Βούλα.

  Συγκεκριμένα, είναι δύο εφαπτόμενα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.119 τ.μ. στην Κάτω Βούλα το οποίο δόθηκε αντί του ποσού – ρεκόρ των 6,8 εκατ. ευρώ.

  Σκεφτείτε δηλαδή την αξία που έχει πάρει η ελάχιστη εναπομείνασα ελεύθερη γη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

   

  Ο Αχμέτ Χασάν και ο δικηγόρος που έδωσαν 6,8 εκατ. ευρώ

  Ψέματα θα σας πω ότι δεν μου έκανε εντύπωση αυτή η αγοραπωλησία η οποία είναι από τις μεγαλύτερες σε αξία, ανάλογα με την επιφάνεια του οικοπέδου.

  Ιδιοκτήτης μέχρι πρότινος ήταν οι κληρονόμοι της Νάνσυ Φίλις Χόρτον, ποιήτριας και συγγραφέα, κόρης του Αμερικανού πρόξενου της Σμύρνης την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

  Η Χόρτον πέθανε το 2016 και οι κληρονόμοι διεξήγαγαν πλειστηριασμό με αρχική τιμή 2,92 εκατ.

  Κι όμως, αυτό που πήρε το ακίνητο έδωσε 6,8 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία Crest Point Investment.

  Μπαίνοντας στο ΓΕΜΗ διαπιστώνω ότι πρόκειται για εταιρεία που συστάθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και οι δραστηριότητές της είναι κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτίρια, αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ.

  Το μετοχικό της κεφάλαιο ορίστηκε σε 25 χιλ. ευρώ.

  Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχων το 50% της εταιρείας εμφανίζεται ο Αχμέτ Χασάν, κάτοικος Μελισσίων με ελληνική υπηκοότητα και επιχειρηματίας.

  Το υπόλοιπο 50% έχει ο Ιωάννης Μαρίνος Καταγάς, κάτοικος Αθηνών που είναι δικηγόρος ενώ ως πρόεδρος εμφανίζεται η κ. Αικατερίνη Σκοπέτου.

  Για τον κ. Καταγά μαθαίνουμε ότι είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Swansea University, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Τομέα του Εμπορικού και Ναυτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Swansea University, Κάτοχος του Διπλώματος HBX του Harvard Business School.

  Να φανταστούμε ότι αραβικά κεφάλαια ήρθαν στη Βούλα ή απλά κάποιοι είδαν ευκαιρίες για να βγάλουν χρήματα από την κατασκευή και πώληση κατοικιών;

   

  Σπίτια με 12.906 ευρώ το τετραγωνικό!

  Και για να μην απορείτε πώς μπορούν να βγουν τόσο πολλά χρήματα από ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα να σας πληροφορήσω ότι για το Project Voula, μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ συνολικά που θα γίνει στα κτήματα Κόνιαρη, από τις αμερικανικές εταιρείες Henderson Park και Hines, οι τιμές για τα σπίτια είναι… δυσθεώρητες.

  Συγκεκριμένα ξεκινούν από 8.700 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικία 324 τ.μ.

  Η ακριβότερη κατοικία κοστίζει 12.906 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

   

  Η μεγάλη γιορτή της Ναυτιλίας

  Μεγάλη γιορτή χθες στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη φετινή εισαγωγή στο Πάνθεον την ελληνικής Ναυτιλίας.

  Κι απ’ ό,τι μπόρεσα να διακρίνω μέσα στους εκατοντάδες προσκεκλημένους, ήταν πολλά γνωστά ονόματα.

  Διέκρινα, τον Νικόλα Σφηνιά, τον Κώστα Κόντε, Μanaging Director της V.Ships Greece, τον Γιώργο Ξηραδάκη, Ιδρυτή και Γενικό Διευθυντή της XRTC Business Consultants, τον Σπύρο Ζολώτα της εταιρείας RINA, τον Κώστα Ρόκκο της TST International S.A, τους Χαράλαμπο και Ιάσονα Σημαντώνη, τον Γιώργο Γιουρούκο, της Global Ship Lease, τον Γιώργο Σαρόγλου,  Πρόεδρο & COO της TEN, την Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγο του αείμνηστου Περικλή Παναγόπουλου, τον πρόεδρο του Propeller Club Πειραιά, Κωστή Φραγκούλη, τον εφοπλιστή Γιώργο Αλεξανδράτο, την Ελπη Πετράκη της ΕNEA Management, τον Νίκο Τσαβλίρη με τη σύζυγό του, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Ηλιόπουλος της SeaJets, η Κορίνα Λαζάρουο εφοπλιστής Σίμος Παληός και πολλοί άλλοι.

  Όσο για τις συζητήσεις που έγιναν;

  Το κυρίως μενού είχε βεβαίως τη γεωπολιτική αστάθεια και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη μεγάλη άνοδο του πετρελαίου, τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν για τα ελληνικά πλοία.

   

  Το beef  του Καμπουρίδη με τους Βρετανούς καλά κρατεί…

  Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχει εξελιχθεί η δικαστική διαμάχη της βρετανικής DCI με τον πρώην διευθυντή της, Μίλτο Καμπουρίδη.

  Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η πλευρά Καμπουρίδη διατείνεται πως η διαμάχη δεν εξελίσσεται καλά για τη DCI, επειδή έχει ξέμεινε από μετρητά και φέρεται να έφτασε στο σημείο να δανειστεί 100.000 από έναν από τους διευθυντές της.

  Πηγές υποστηρίζουν πως φαίνεται οι μέτοχοι να μην είναι διατεθειμένοι να δανείσουν άλλο την DCI.

  Ήδη στο Λονδίνο ακούγεται ότι η KPMG δεν θα υπογράψει τον ισολογισμό του 2023 και ότι οι τράπεζες ανησυχούν, αφού δεν υπάρχει ορατή εισροή χρήματος από πωλήσεις εφόσον καμία πώληση δεν έχει γίνει στο Kilada Hills εδώ και 13 μήνες που αποχώρησε ο Καμπουρίδης.

  Πάντως, οι Βρετανοί κάνουν λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον για ολόκληρο το project στην Ερμιονίδα, νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν.

   

  Αμερικανική γωνιά στο… γήπεδο Καραϊσκάκης

  Τη δική του «αμερικάνικη γωνιά» αποκτάει ο Πειραιάς.

  Ένα «American Space» ανοίγει στην περιοχή, το οποίο θα λειτουργεί στην πρόσφατα ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

  Μία πρωτοτυπία αυτού του θεσμού, ο οποίος λειτουργεί ήδη σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας από την αμερικάνικη πρεσβεία με διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και επικεντρωμένη στις νέες τεχνολογίες και στις επιστήμες STEM, είναι η έναρξη δραστηριοτήτων της Αμερικάνικης Γωνιάς στο γήπεδο  «Γ. Καραϊσκάκης».

  Πρώτη φορά παγκοσμίως, θα λειτουργεί American space στο πλαίσιο ενός pop up χώρου σε γήπεδο, το οποίο θα εστιάσει στην αθλητική διπλωματία και την ανάδειξη της κουλτούρας του συναγωνισμού.

  Ο pop up χώρος θα εγκαινιαστεί αύριο, Τετάρτη.

  «Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε έναν χώρο για τη νέα γενιά», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της Αμερικανικής Γωνιάς, που εγκαινιάστηκε χθες από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γεώργιο Τσούνη και τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

   

  Οι 12 υπουργοί που θα τρέχουν μέχρι τις 9 Ιουνίου

  Να σας πάω στα πολιτικά και να σας πω ότι θα με θυμηθείτε: Οι ευρωεκλογές που έρχονται σε λιγότερο από 50 ημέρες θα είναι σαν εθνικές.

  Με σκληρές αντιπαραθέσεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση, πολιτικά διακυβεύματα εσωτερικής κατανάλωσης και καθόλου μα καθόλου συζήτηση για τα ευρωπαϊκά θέματα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη κι όρισε 13 κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι θα «τρέξουν» κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

  Ο ίδιος δε θα επισκεφτεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου όλη την Ελλάδα, δίνονται το σήμα ότι οι ευρωκάλπες δεν είναι… χαβαλές αλλά θα έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

  Να σας θυμίσω ότι το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν έδινε μεγάλη σημασία στις ευρωεκλογές, όμως, όταν ήρθε το σοκαριστικό αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα κήρυξε εθνικές εκλογές.

  Βέβαια, το 2024 δεν είναι 2019 και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια.

  Όμως, για σκεφτείτε να πέσει η ΝΔ κάτω από το 30%, το πρόβλημα που θα έχει.

  Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης όρισε υπεύθυνους τους κορυφαίους υπουργούς που μάλλον… εγκαταλείπουν τα υπουργικά τους γραφεία και πιάνουν δουλειά στο δρόμο.

  Ο Πιερρακάκης θα τρέχει Κρήτη, ο Βορίδης στην Πελοπόννησο, ο Σταϊκούρας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Νίκος Δένδιας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Καιρίδης στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αδωνις στη Δυτική Μακεδονία, ο Σκρέκας στην Ήπειρο, ο Χατζηδάκης στη Θεσσαλία, ο Αυγενάκης στη Δυτική Ελλάδα, η Ζαχαράκη στη Στερεά Ελλάδα, η Κεφαλογιάννη στα Ιόνια και η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Νότιο Αιγαίο.

  Στέκομαι στο γεγονός ότι Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας έχουν τον πιο δύσκολο ρόλο για να αλλάξουν το κλίμα στη Μακεδονία.

   

  Οι φήμες, ο Παπασταύρου, το κενό…

  Δεν θα φύγω από την κυβέρνηση αλλά θα σας πω μια φήμη που άκουσα να επεκτείνεται από το Μαξίμου μέχρι την πλατεία Κολωνακίου.

  Η φήμη αυτή λέει ότι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται το κενό που υπάρχει στο επιτελικό κράτος μετά την απομάκρυνση του Σταύρου Παπασταύρου.

  Και όλο και περισσότερο γίνονται εισηγήσεις στον πρωθυπουργό να επαναφέρει τον πρώην υπουργό Επικρατείας στο υπουργικό συμβούλιο.

  Προσέξτε, όχι στο Μαξίμου, στο υπουργικό, δηλαδή σε ένα υπουργείο με σημαντικό χαρτοφυλάκιο που… είναι γνώριμο στον κ. Παπασταύρου.

  Υπάρχει και μια άλλη φήμη ή για πολλούς… διακαής πόθος.

  Λένε δηλαδή για μια μεγάλη επιστροφή που θα γίνει εκεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

  Ίδωμεν…

   

  Ο θαλασσόλυκος Στέφανος και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση

  Στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν στον αστερισμό του σύγχρονου… Ιουλίου Βερν που σε 10 ημέρες θα γυρίσει το Αιγαίο με το σκάφος «Παρ’ Αφρόν» ή… Παράφρων όπως σχολίασαν πολλοί.

  Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αφήσει την Αθήνα, περιοδεύει στα νησιά, κάνει βιντεάκια και TikTok, αλλά λύσεις στα προβλήματα των νησιωτών δεν έχει.

  Όμως, ο πρόεδρος μοιάζει με τον κάπτεν Άχαμπ του Μόμπυ Ντικ, είναι δηλαδή θαλασσόλυκος.

  Διότι όπως είπε χθες που έπεσε σε θαλασσοταραχή στην Αστυπάλαια: «Στη ναυτιλία ήμουν.

  Έχω ανέβει σκάλες στα καράβια στη μέση του ωκεανού. (Σ.σ.: Να εννοεί τα αστακοκάραβα;)

  Πάντως, απ’ ό,τι μυρίζομαι, η Κουμουνδούρου ετοιμάζει «βρόμικο» πόλεμο κατά υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

  Ήδη άρχισαν τα… όργανα για τον Φρέντι Μπελέρη αλλά και για την Ελεονώρα Μελέτη την οποία λίγο-πολύ τη βαφτίζουν «υμνήτρια του Κασιδιάρη».

   

  Ο Παπασταύρου, ο Πιέρ, ο Αρχιεπίσκοπος και η επαναπροσέγγιση

  Μια συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, δεν είναι είδηση.

  Εθιμοτυπική συνάντηση σήμερα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, έχουν πολλά να συζητήσουν.

  Είδηση είναι ότι δείχνει να έχει σπάσει ο πάγος μεταξύ κυβέρνησης κι Εκκλησίας.

  Οι πολύ κακές σχέσεις με αφορμή το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως θυμάστε είχε οδηγήσει σε απειλές για αφορισμούς, σε εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη, και γενικότερα σε ένα χάσμα που έδειχνε βαθύ.

  Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρο, και τον γιο του Φρέντι Μπελέρη, και τώρα το τετ α τετ με τον κ. Πιερρακάκη, δείχνουν ότι γίνονται προσπάθειες επαναπροσέγγισης.

  Δεν αποκλείεται τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να δούμε και κάποια συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ιερώνυμο. Κάτι «ψήνεται» για κοινή επίσκεψη σε μονάδα ηλικιωμένων στη Θήβα, αλλά σήμερα θα έχουμε περισσότερα νέα.

  Μάλλον δείχνει να ξεθυμαίνει ο «ιερός» θυμός και οι καλές σχέσεις των κ. Παπασταύρου και Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο να βοηθούν στην επαναφορά της ομαλότητας.

   

  H Eurobank και τα έργα στη Ρόδο

  Η ανάγκη αποκατάστασης των περιοχών που κάηκαν τα τελευταία χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι μεγάλη.

  Κυρίως για να μη ζήσουμε πλημμύρες που θα καταστρέψουν περιουσίες και θα θέσουν σε κίνδυνο ζωές.

  Μαθαίνω, λοιπόν, ότι στην πολύπαθη Ρόδο, η Eurobank χρηματοδότησε με 500 χιλιάδες ευρώ έργα αντιπλημμυρικού – αντιδιαβρωτικού χαρακτήρα.

  Τα έργα που ξεκίνησαν στο τέλος του περασμένου χρόνου, εκτελέστηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και αφορούσαν μία έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή ανάμεσα στην κοινότητα του Ασκληπειού και του Αγίου Ζαχαρία στο Κιοτάρι, ώστε να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων τον χειμώνα.

  Σε εκείνο το σημείο, κατασκευάστηκαν κορμοφράγματα και τοποθετήθηκαν κορμοδέματα, όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να ενισχυθούν οι κοίτες των χειμάρρων και των ρεμάτων, καθώς η απουσία βλάστησης μετά από τη φωτιά είχε δημιουργήσει συνθήκες που μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια καταστροφικά φαινόμενα.

  Για τα έργα χρησιμοποιήθηκαν οι καμένοι κορμοί και τα κλαδιά των πεύκων, ώστε να αντιμετωπίσουν τη διάβρωση του εδάφους και να συγκρατήσουν τους σπόρους για τη σταδιακή φυσική αναγέννηση του περιοχής.

  Πέραν όμως της χρηματοδότησης των έργων, η Τράπεζα χρηματοδότησε και μέρος του κόστους εκπόνησης μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα στο σύνολο του νησιού, η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

  Το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας όρισε την Eurobank ανάδοχο για τη συγκεκριμένη ζώνη παρέμβασης αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων στη Ρόδο τα οποία θα παραδοθούν από τη διοίκηση της Τράπεζας αύριο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη.

  Εκ μέρους της Τράπεζας θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Γιώργος Π. Ζανιάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κώστας Βασιλείου.

   

  Προσοχή στις… κληρονομιές

  Ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο μια υπόθεση μεταβίβασης οφειλών σε τράπεζα μετά από αποδοχή κληρονομιάς χωρίς όμως να είναι σε γνώση των καταναλωτών.

  Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών, ένας κληρονόμος ανακάλυψε μετά από έξι χρόνια ότι ο πατέρας του είχε χρέη τα οποία μεταβιβάστηκαν στον ίδιο χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

  Αφού αναζητήθηκαν συστηματικά ενδεχόμενα χρέη σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα με σκοπό τη ρύθμισή τους, βρέθηκαν ακόμα τέσσερις δανειακές υποχρεώσεις από τις οποίες η ΕΕΚΕ κατάφερε τη διαγραφή ποσού ύψους 5.953 ευρώ.

  Τι πρέπει να κάνουν οι κληρονόμοι για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων;

  Αν δεν είναι εφικτός ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης του θανόντος να γίνεται αποδοχή κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής.

  Αυτή η δήλωση γίνεται στο Ειρηνοδικείο εντός της προθεσμίας αποποίησης και αποτέλεσμα έχει τον περιορισμό της ευθύνης του για τα χρέη της κληρονομιάς μέχρι το ενεργητικό της, δηλαδή μέχρι τη συνολική αξία της κληρονομιάς και όχι και με την προσωπική του περιουσία.

   

  Η στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ – Intrakat για τις ΑΠΕ

  Όταν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Intrakat ανακοίνωναν στρατηγική συνεργασία για επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ, πολλοί απόρησαν.

  Τι να θέλουν να κάνουν άραγε ο Γιώργος Στάσσης και ο Κωνσταντίνος Μαύρος από τη ΔΕΗ με τον Αλέξανδρο Εξάρχου από την Intrakat, αναρωτήθηκαν πολλοί.

  Να, όμως, που αυτή η στρατηγική συνεργασία ξεδιπλώνεται σταδιακά και είναι από τις σημαντικότερες στο χώρο της ενέργειας.

  Εκείνη η συμφωνία προέβλεπε την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW.

  Ήταν το μεγαλύτερο deal του 2023 στις ΑΠΕ.

  Η τελική συμφωνία για την ανάπτυξη των έργων υπεγράφη στα τέλη Φεβρουαρίου.

  Όμως, δεν μένουν μόνο εκεί…

  Χθες λοιπόν ανακοινώθηκε η κατασκευή ενός νέου φωτοβολταϊκού 171 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

  Η Κοινοπραξία εταιρειών «Intrakat – Ameresco – RES INVEST PV 171MW», στην οποία ο όμιλος Intrakat είναι επικεφαλής και συμμετέχει με ποσοστό 45%, υπέγραψε με την εταιρεία Spartakos Energy (100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες), σύμβαση. Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των €43 εκατ.

  Το έργο εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση σχεδόν 70.000 νοικοκυριών.

  Προσοχή, δεν είναι κομμάτι της συμφωνίας που είχε υπογραφεί, αλλά είναι μια διαφορετική συνεργασία όπου η Intrakat αναλαμβάνει ως εργολάβος να φτιάξει το φωτοβολταϊκό.

  Όταν το όραμα συναντά τη συνέπεια και τον στρατηγικό σχεδιασμό γίνονται πολλά και ενδιαφέροντα…

   

  Tα μπλακ άουτ στους Δελφούς και η εξήγηση…

  Καθυστερημένο αλλά καλό: Στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στη διάρκεια των πολλών (πάρα πολλών) παράλληλων πάνελ, σημειώθηκαν ολιγόλεπτα μεν αλλά συνεχόμενα black out λόγω πτώσης τάσης του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ από την υπερφόρτωση.

  Βλέπετε, το επίμαχο τετραήμερο ανέβηκε στο όμορφο Δελφικό τοπίο και στην πέριξ περιοχή, πολύς κόσμος και η ενεργειακή κατανάλωση αυξήθηκε κατακόρυφα.

  Το χαριτωμένο είναι πως τα δύσκολα θέματα της ενέργειας ήταν σε ημερησία διάταξη.

  Οι διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Δελφούς, Αράχωβα και Ιτέα όπου είχαν καταλύσει οι σύνεδροι μόνοι, μετά συζύγων και τέκνων ή (το πλέον σύνηθες) μετά των γραμματέων τους με τις οποίες τους συνδέει συνήθως πολύ… τρυφερή σχέση.

  Τη στιγμή μιας εκ των διακοπών βρίσκονταν στο πάνελ ο γενικός διευθυντής στρατηγικής της Motor Oil κος Γιώργος Τριανταφύλλου και ο κος Sven Smit της McKinsey που είχε καταρτίσει και τη μελέτη ενεργειακής επάρκειας για την Ελλάδα.

  Διαβολική σύμπτωση επάρκειας και διακοπών ηλεκτροδότησης…

  Τα πλέον φαρμακερά σχόλια που έγιναν για τις ολιγόλεπτες διακοπές ήταν δύο και ο πάντοτε φιλαλήθης wiseman σας τα μεταφέρει αυτούσια:

  Πρώτο σχόλιο: «Nα δω πως θα γυρίσουν Αθήνα οι διάφοροι επιδειξιομανείς με τα πανάκριβα ολοκαίνουργια ηλεκτροκίνητα που μας μοστράρουν. Να βάλουμε κανένα ντόπιο βοσκό να τους σύρει με αραμπά ή… γαϊδουράκι;».

  Δεύτερο σχόλιο, βγαλμένο από τη ζωή: «Eγώ δεν κατηγορώ το σύστημα ηλεκτροδότησης για τα black out. Η εξήγηση είναι άλλη: Aυτό το τριήμερο ανέβηκαν πολλά παράνομα ζευγαράκια στο Συνέδριο και η… ερωτική τους ένταση ήταν αυτή που έριξε το ρεύμα!

  Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι μόνος με την νεαρή παράνομη σχέση σου χωρίς να φοβάσαι τη νόμιμη γυναίκα σου; Σου φορτίζει τις μπαταρίες φουλ!».

  Να υποθέσω δηλαδή ως αγνός και ανεπιτήδευτος wiseman πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι το ελιξίριο της… ερωτικής υπερφόρτωσης που έριχνε συνέχεια το ρεύμα;

   

  Λίλιαν Βιλδιρίδη: Αυτοψία σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

  «Αυτοψία» στα νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών έκανε η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, το περασμένο Σάββατο.

  Μαζί της ήταν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

  Η κα Βιλδιρίδη αναφέρθηκε εκτενώς στα οικονομικά των νοσοκομείων και στην παροχή κινήτρων για γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ώστε να μην βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη προσωπικού – ζήτημα που απασχολεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

  Τα θέματα στελέχωσης των νοσοκομείων και η προτεραιοποίηση των αναγκών συζητήθηκαν με τις διοικήσεις και με τα στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών.

  Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

  Στη συνέχεια η κα Βιλδιρίδη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

  Εκεί αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του νοσοκομείου, που, μεταξύ άλλων, αφορά στην εξυπηρέτηση όλων των χειρουργικών περιστατικών.

  Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν 33 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσλήφθηκαν 64 άτομα επικουρικού προσωπικού, με παράλληλο διπλασιασμό του προϋπολογισμού εξόδων από 2,5 εκατ. ευρώ το 2019 σε 4,8 εκατ. ευρώ το 2023.

  Η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο είναι σε φάση αναδιαμόρφωσης, έργο που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

   

  Έξι νέα πλοία αγοράζουν οι Αγγελόπουλοι

  Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ με τον κόουτς Μπαρτζώκα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Final Four της Eυρωλίγκας και οι ιδιοκτήτες, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι παρόντες όπου παίζει η ομάδα.

  Όμως, δεν ξεχνούν και τα ναυτιλιακά.

  Απ’ ό,τι μαθαίνει η στήλη, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πούλησαν ένα ακόμη καράβι, κατασκευής του 2004, και ήδη έχουν δώσει το 1/3 του στόλου τους προκειμένου να προχωρήσουν στη ριζική ανανέωση.

  Η εταιρεία τους, Arcadia Shipmanagement έχει ήδη παραγγείλει έξι νέα πλοία suezmaxes και aframaxes και η εκστρατεία αλλαγής του στόλου με πώληση των παλιών και αντικατάσταση με νεότευκτα θα συνεχιστεί.

   

  Το «δαγκωτό» του Άδωνι στον Καρανικόλα

  Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να ανακοινώνει δημόσια ένας υπουργός ή ένα κορυφαίο στέλεχος τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, είναι… μια πίστα μόνος του και γι’ αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει σε εκδήλωση ότι μία από τις τέσσερις ψήφους θα την ρίξει στον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία, Σπύρο Καρανικόλα.

  Αν και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, ο κ. Καρανικόλας βρήκε ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του Άδωνι ο οποίος είπε ότι ήταν ένας από αυτούς που «έφαγαν ξύλο» στην υπόθεση της Novartis, αλλά κι ότι είναι νέος και καταρτισμένος.

  Αν κρίνουμε και από άλλες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, μια ψήφο θα την δώσει σίγουρα στον Φρέντι Μπελέρη.

  Επομένως… δαγκωτό από τον Άδωνι…

   

  Ο Γκιουλέκας με τον Μιχάλη Αγγελόπουλο

  Υπάρχουν οι προβεβλημένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των κομμάτων, υπάρχουν όμως και οι «εργάτες», οι αθόρυβοι που ωστόσο έχουν να παρουσιάσουν σημαντικό έργο, πλούσιο βιογραφικό και θέληση να προσφέρουν εφόσον εκλεγούν.

  Μου είπαν για παράδειγμα για τον υποψήφιο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Αγγελόπουλο, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω που έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ήταν περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήμαρχος Σάμου, πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλα πολλά.

  Ο κ. Αγγελόπουλος μαθαίνω ότι κάνει συνεχείς περιοδείες και πρόσφατα βρέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα όπου κάτοικοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

  Το μάτι μας πήρε το βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το Μιχάλη Αγγελοπουλο, σε ακροατήριο σε γνωστό στέκι της πόλης.

   

  Οι ξένοιαστες διακοπές της νεαράς, άνευ… ποκοπίκου φυσικά

  «Σπάσατε» τα τηλέφωνα την προηγούμενη εβδομάδα, φίλοι και γνωστοί του mononews.gr και του wiseman  (και είστε χιλιάδες) για να μάθετε ποια ήταν τα δύο πρόσωπα του πιπεράτου σχολίου για την ευειδή νεαρά του ευρύτερου επικοινωνιακού χώρου και του επιτυχημένου μάνατζερ, που αποκλήθηκε «ποκοπίκος» αφού τη χώρισε.

  Αν δεν θυμάστε τι εστί η έννοια «ποκοπίκος» στη σύγχρονη slang των νεότερων, ανατρέξτε στον wiseman της Παρασκευής.

  Έχει να κάνει πάντως με το… μέγεθος, το οποίο τελικά «μετράει».

  Λοιπόν σας έχω νέα για τη νεαρά: Aφού έσταξε το «φαρμάκι» της για τον επιτυχημένο μάνατζερ, πήγε να ξεκουραστεί αλληλοδιαδόχως σε Κύπρο (Λευκωσία-Λεμεσσό-Πρωταρά) και Ντουμπάι.

  Για λίγες ημέρες μεν αλλά ενημέρωσε φίλους και ακολούθους από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

  Τη συνόδευε η λεγόμενη «καβάτζα» της, ήτοι νεαρότερος πλην όμως άφραγκος γυμναστής που φυσικά δεν είχε να πληρώσει τα έξοδα.

  Ο χορηγός της ολιγοήμερης ανάπαυσης και διάδοχος του «ποκοπίκου», παρέμεινε στην Αθήνα με τη νόμιμη σύζυγο.

  Η φιλική του συμμετοχή περιορίστηκε στην καταβολή των εξόδων ταξιδίου. Περίμενε υπομονετικά τη δίκαιη ανταμοιβή του, άμα τη επιστροφή της νεαράς.

  Λίγο τo ‘χετε;

   

  Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.