• Γιατί το ΧΑ θα πάει στις 1.550 μονάδες, ποιοι αγοράζουν μανιωδώς τράπεζες και Mytilineos, το μέλλον του Εξάρχου, τι είπε ο Περιστέρης για ΤΕΝΕΡΓ και Κ.Μ, η νίκη Χατζηδάκη, το δάκρυ του Πιέρ, ένα deal που ψήνεται και ένα quiz με τον Νικόλαο και την Μ από το Μονακό

    Δεν ξέρω, αγαπητοί αναγνώστες, αν οι βιομήχανοι ασπάζονται το δόγμα του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», αλλά είναι αλήθεια ότι στον ΣΕΒ αυτές τις ημέρες τα νερά είναι ταραγμένα.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    Πάμε στις 1.550 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες;

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά ήταν χάρμα.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.447 μονάδες, ενώ και στο εξωτερικό δυνατές ήταν οι αγορές σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

    Μάλιστα, ο  FTSE 100 στο Λονδίνο έκανε νέο ρεκόρ.

    Τώρα στην Αθήνα εάν ο Γενικός Δείκτης γράψει άμεσα τις 1.470 μονάδες, τότε οι ειδικοί αναφέρουν ότι «μπορεί να προσεγγίσει  άνετα τις 1.550 μονάδες».

    Χθες τα μεγάλα πορτοφόλια από το εξωτερικό σκούπισαν όλες τις τράπεζες δηλαδή Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 Εθνική ΕΤΕ 3,31% 7,81 EUROBANK ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 Πειραιώς.

    Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ΕΤΕ και EUROBANK έκαναν νέο ρεκόρ 52 εβδομάδων ενώ και η Πειραιώς έκλεισε στα 4 ευρώ, δηλαδή στην τιμή που έγινε το placement προ μηνός.

    Ένα καλό νέο για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 είναι ακόμα ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της νέας έκδοσης ομολόγου 30ετους διάρκειας, έχει εξουσιοδοτήσει τις BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, JP Morgan και την Πειραιώς ως Joint Lead Managers για τον νέο τίτλο λήξης στις 15 Ιουνίου 2054.

    Η κοινοπρακτική συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τους όρους της αγοράς.

     

    MYTILINEOS: Αγοράζουν ξένοι

    Εξαιρετική εικόνα είχαν επίσης και ΤΙΤΑΝMytilineos.

    Στη Mytilineos υπάρχει δυνατός αγοραστής από το εξωτερικό, καθώς τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις έχει αγοράσει 600.000 με 700.000 μετοχές.

    Η εταιρεία ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α’ τρίμηνου την προσεχή Πέμπτη.

    Για την ιστορία να σας θυμίσω ότι την Τέταρτη 24 Ιανουάριου η μετοχή έκανε υψηλό κλείσιμο 52 εβδομάδων στα 39,46 και μια ημέρα μετρά ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2023.

    Όπως σας γράψαμε τη Δευτέρα, οι αγορές στη Mytilineos γίνονται μέσω της JP Morgan και αγοραστής είναι το GIC, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης με υπό διαχείριση 769 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με γνώστες, αυτή η τοποθέτηση οφείλεται στη γενική στροφή του κρατικού επενδυτικού ταμείου στις αναδυόμενες αγορές.

    Ειδικότερα, στη Mytilineos οι αγορές συνεχίζονται επειδή οι διαχειριστές του fund βλέπουν πόσο βαθιά υποτιμημένη είναι.

    Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman από τη Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα η Mytilineos παρουσιάστηκε στο road show που έκανε η Wood στο ξενοδοχείο Thomson Central Park της Νέας Υόρκης.

    Οι παρουσιάσεις πήγαν εξαιρετικά καλά.

    Εκτός όμως από την Wood, η Mytilineos παρουσιάστηκε και στα κεντρικά της JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

    Μη ξεχνάμε, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Ευάγγελου Μυτιληναίου και Jamie Dimon.

    Ο Wiseman πιστεύει ότι ο κ. Μυτιληναίος ετοιμάζει το colpo grosso.

    Μετά τη Morgan Stanley ετοιμάζεται να βγάλει και η JP Morgan report για την Mytilineos.

    Αυτό θα είναι τεράστιο game changer για την μετοχή.

    Η JP Morgan είναι πραγματικός ογκόλιθος.

     

    Εξάρχου: H Intrakat επικεντρώνεται σε ΑΠΕ, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις και Ρουμανία

    Καθαρά κέρδη €3 εκατ. και λειτουργική κερδοφορία €16 εκατ. καθώς και πολλαπλασιασμό του ανεκτέλεστου, παρουσίασε η Intrakat  ΙΝΚΑΤ 0,37% 5,42 το 2023.

    Χθες η μετοχή έκλεισε στα 5,03 ευρώ με κέρδη 0,60%

    Έχοντας ολοκληρώσει την εξαγορά της Άκτωρ, η οποία ενσωματώνεται στα οικονομικά του αποτελέσματα για λιγότερο από δύο μήνες (08/11/2023 – 31/12/2023), ο Όμιλος Intrakat ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη του, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε €412 εκατ. έναντι €225 εκατ. το 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 83%.

    Παράλληλα, o Όμιλος επέστρεψε στη λειτουργική κερδοφορία –μετά από 2 χρόνια– με το ενοποιημένο EBIDTA να διαμορφώνεται στο επίπεδο των €16 εκατ., έναντι ζημιών €3 εκατ. κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος.

    Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη ανήλθαν σε €40 εκατ. από €18 εκατ. το 2022, ενισχυμένα κατά 122%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €3 εκατ. από ζημιές €24 εκατ. το 2022.

    Υπενθυμίζεται πως τα EBITDA ήταν ζημιογόνα κατά 3 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ οι ζημιές το 2022 ήταν 24 εκατ. ευρώ. Η δυναμική πορεία του ομίλου αποτυπώνεται και στο ταμπλό, με τους επενδυτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ομίλου και στο management.

    Όπως τόνισε ο επικεφαλής της εισηγμένης Αλέξανδρος Εξάρχου «Το μέλλον  είναι ακόμα καλύτερο με μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη και εξελίξεις στους τομείς που επικεντρώνεται. Που δεν είναι άλλοι από τις ΑΠΕ, τα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις και τη Ρουμανία».

    Στις ΑΠΕ οφείλεται το 18% του EBITDA του ομίλου, ενώ έως το 2026 αναμένεται να γίνουν επενδύσεις ισχύος 200 MW σε αιολικά, φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΗ, καθώς και επενδύσεις 100 MW σε συστήματα αποθήκευσης.

    Στην ουσία το deal με τη ΔΕΗ ανοίγει μια νέα εποχή με επιθετικές επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια.

    Το ανεκτέλεστο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο καθώς προς υπογραφή βρίσκονται πολύ σημαντικές συμβάσεις δημοσίων, ιδιωτικών και ΣΔΙΤ έργων μεταξύ των οποίων οι νφοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Θεσσαλίας, στον Βόλο και στη Λαμία, την κατασκευή δικτύου οπτικής ίνας για τη ΔΕΗ, μονάδες Σ.Η.Θ.Υ.Α και projects για την Ελληνικόν ΑΕ.

     

    Η νίκη Χατζηδάκη και η οδυνηρή ήττα Βασίλεβα (VISA)  και Πολυδώρου (Μastercard)

    Αγαπητοί αναγνώστες, VISA και Mastercard υπέστησαν μια οδυνηρή ήττα  από την ελληνική κυβέρνηση και από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

    Οι παγκόσμιοι μεσάζοντες (κατ’ άλλους παγκόσμιοι νταβατζήδες) που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από τη Σέβι Βασίλεβα και τον Παναγιώτη Πολύδωρο νομίζουν ότι μπορούν να είναι αφεντικά της Ελλάδας.

    Προσέξτε.

    Ο Χατζηδάκης ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες, και τις δυο εταιρίες Visa και Mastercard να μειώσουν τις προμήθειες τους προ όφελος του καταναλωτή, όταν εκείνος χρησιμοποιεί την κάρτα του.

    Και μάλιστα για μικρά ποσά.

    Ενώ λοιπόν οι τράπεζες συμφώνησαν, εν τούτοις η κ. Βασίλεβα της Visa και ο κ. Πολύδωρος αρνήθηκαν ακόμα και να απαντήσουν, σαν η Ελλάδα να είναι δικό τους προτεκτοράτο.

    Έτσι ο Χατζηδάκης αποφάσισε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

    Θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που μειώνει τις προμήθειες τους.

    Αγαπητοί αναγνώστες, από το 2015 με την επιβολή των capital controls που έβαλαν το πλαστικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές των Ελλήνων, η Visa και η Mastercard έβλεπαν χρόνο με το χρόνο τα έσοδα τους να πολλαπλασιάζονται, καθώς με γεωμετρική πρόοδο τα 9 δισ. ευρώ συναλλαγών του 2015 σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2016, έφτασαν τα 45 δισ. ευρώ το 2021, τα 50 δισ. ευρώ το 2022 και πέρυσι έφτασαν τα 62 δισ. ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι οι συναλλαγές που έγιναν με κάρτες Visa και Mastercard απέφεραν στα δύο παγκόσμια σχήματα καρτών 180 εκατ. ευρώ.

    Χρήματα που πάνε απευθείας στο εξωτερικό στους ισολογισμούς των δυο αυτών εταιρειών.

    Πλέον μιλάμε για οδυνηρή  ήττα των δυο.

    Το mononews προτείνει λοιπόν εμπάργκο σε VISA και Mastercard, για συναλλαγές του πολίτη με ελευθέρους επαγγελματίες και πληρωμές στο δημόσιο.

    Υπάρχει πλέον η λύση του IRIS….

     

    Η Ambrosia κέρασε… νέκταρ τις τράπεζες

    Καθόλου απαρατήρητη δεν πέρασε από την αγορά η νέα ανάλυση της Ambrosia Capital για τις ελληνικές τράπεζες.

    Οι τιμές στόχοι είναι για την Εθνική Τράπεζα στα 10,10 ευρώ από 7,95 ευρώ πριν, για τη Eurobank στα 2,70 ευρώ από 2,05 ευρώ, για την Αlpha Bank στα 2,15 ευρώ από 1,90 ευρώ και τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς τα 5,30 ευρώ από 3,95 ευρώ πριν.

    Τα περιθώρια ανόδου είναι 40%, 41%, 33% και 36% για τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, αντίστοιχα, επισημαίνει ο αναλυτής της Ambrosia.

    Γιατί όλη αυτή η ευφορία;

    Σύμφωνα με την ανάλυση: Ο δείκτης RoTE θα ομαλοποιηθεί πάνω από το 12% το 2026, γεγονός που θα πρέπει να στηρίξει το re-rating.

    Οι επιδόσεις των καθαρών εσόδων από τόκους NII θα παραμείνουν ισχυρές παρά τα χαμηλότερα επιτόκια και οι πληρωμές μερισμάτων είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν φέτος και να απομακρύνουν τυχόν ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την ποιότητα του κεφαλαίου.

    ΣΕΒ: Η γκαστρωμένη κάλπη, το φαβορί…

    Δεν ξέρω, αγαπητοί αναγνώστες, αν οι βιομήχανοι ασπάζονται το δόγμα του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», αλλά είναι αλήθεια ότι στον ΣΕΒ αυτές τις ημέρες τα νερά είναι ταραγμένα.

    Και πώς αλλιώς να είναι αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από 117 χρόνια τα μέλη του Συνδέσμου θα κληθούν να επιλέξουν πρόεδρο μέσω… κάλπης.

    Δεν θα δοθεί δηλαδή το «δαχτυλίδι» από τον νυν πρόεδρο, Δ. Παπαλεξόπουλο, στον επόμενο που θα επιλέξει (όπως έκανε πάντα) το «Συμβούλιο των Σοφών» του ΣΕΒ.

    Οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ιουλία Τσέτη θα διεκδικήσουν την ψήφο των περίπου 700 μελών του Συνδέσμου, κι αυτό από μόνο του σπάει την υπεραιωνόβια παράδοση.

    Αν με ρωτάτε ποιος θα εκλεγεί, θα σας πω αυτό που έλεγε κάποτε ο Χαρίλαος Φλωράκης: «Η κάλπη είναι γκαστρωμένη», εννοώντας ότι κρύβει πάντα εκπλήξεις μια εκλογική διαδικασία. 

    Και ίσως σ’ αυτό να ελπίζει και η φαρμακοβιομήχανος Ιουλία Τσέτη, διότι για να περιγράψουμε την κατάσταση στον ΣΕΒ, όπως μας την μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες, ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι το ακλόνητο φαβορί για την προεδρία η δε κ. Τσέτη το αουτσάιντερ.

    Άλλωστε, δεν είναι κρατικό μυστικό ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος, ως αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και παλαιός επιχειρηματίας, έχει την στήριξη του λεγόμενου «ιερατείου», δηλαδή των οικογενειών Παπαλεξόπουλου, Στασινόπουλου, Κανελλόπουλου, Αγγελόπουλου και Δασκαλόπουλου.

    … και το θρίλερ με την τρίτη υποψηφιότητα 

    Πρώτο το mononews δημοσίευσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανεπίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ.

    Γράψαμε επίσης ότι ο επονομαζόμενος και «mister Chipita» είπε ότι «δεν αποκλείεται να υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα».

    Οι πηγές μας, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μας μετέφεραν επί λέξει τι είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος ή τουλάχιστον τι άκουσαν όσοι ήταν εκεί.

    Βεβαίως, ο επιδραστικός επιχειρηματίας χθες διέψευσε το σενάριο αυτό λέγοντας ότι μπορεί να… παρεξήγησαν κάποιοι τα λεγόμενά του.

    Ίσως και να έγινε έτσι, να υπήρξε… σύγχυση…

    Όπως και να έχει, μέχρι να διαψεύσει προκλήθηκε ασφαλώς αναστάτωση αφού ένας τρίτος υποψήφιος θα ήταν μεγάλη ανατροπή για την εκλογική διαδικασία.

    Και ποιος θα ήταν ένας τρίτος «μονομάχος» έχει τη σημασία του.

    Το θρίλερ έληξε, οι υποψήφιοι είναι δύο και στις 19 Ιουνίου θα ξέρουμε ποιος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

    Profile: Έρχεται deal με… αέρα ΑΙ

    Ο κλάδος της πληροφορικής είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους στην αγορά, καθώς όλες οι εταιρείες προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στη τεχνητή νοημοσύνη.

    Σε αυτό το δρόμο μαθαίνω ότι βρίσκεται και η Profile, ΠΡΟΦ 0,21% 4,70 της οποίας πλέον ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια επικεντρώνεται στο ΑΙ (Artificial Intelligence).

    Με την εταιρεία, όπως μου λένε, να έχει πλέον στα άμεσα της πλάνα να περάσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες.

    Μάλιστα, όπως μου λένε άνθρωποι της αγοράς, για να το πετύχει αυτό, η Profile βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρεία στο εξωτερικό, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της.

    Με την εξαγορά αυτής της εταιρείας, όπως μαθαίνω, η Profile θα προσθέσει ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα της και θα καταφέρει να… εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να βρεθεί…μπροστά από τον ανταγωνισμό, σε μια «μάχη» η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.

    Γιατί οι Αυστραλοί έφυγαν από τον «Αριάδνη Interconnector»…

    Η τροπολογία που πέρασε για απλή, παθητική συμμετοχή στο «Αριάδνη Interconnector» (ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με Αττική)  είναι αυτή που τελικά απομάκρυνε την αυστραλιανή  Macquarie από το διαγωνισμό για το 20% της εταιρείας.

    Οι Αυστραλοί συμμετείχαν στην κοινοπραξία με την εταιρεία «Φαέθων», του ομίλου Κοπελούζου.

    Τη θέση των Αυστραλών παίρνει το γαλλικό fund  Meridiam Europe με τους ίδιους ακριβώς όρους.

    Για το 20% της εταιρείας μονομαχούν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η κοινοπραξία Μeridiam – Φαέθων, η Terna (ο «ΑΔΜΗΕ της Ιταλίας») και η κινεζική State Grid που είναι και μέτοχος του ΑΔΜΗΕ.

    Ήδη τρέχει παράταση μέχρι τις 21 Ιουνίου για την υποβολή των οικονομικών τους προσφορών.

    Αναφορικά με το γαλλικό fund Μeridiam, συμμετέχει για 3η φορά σε σημαντική  διεκδίκηση asset στη χώρα μας.

    Το 2023 είχε συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, από κοινού με τις «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις» και ΑVAX, καθώς επίσης για τη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ μαζί με την AVAX.

    Να θυμίσουμε ότι το ρόλο της παθητικής συμμετοχής στη θυγατρική κατά 100% του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί το έργο της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτη – Αττική, προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ, τον επέβαλλε το  2023 ο Θανάσης Δαγούμας της  ΡΑΑΕΥ και για το σκοπό αυτό είχαν γίνει και οι αναγκαίες τροποποιήσεις καταστατικού. 

    Ο Δαγούμας είχε γνωματεύσει ότι όποιος γίνει μέτοχος μειοψηφίας με 20% στην «Αριάδνη», θα πρέπει να έχει αποκλειστικά παθητικό ρόλο, γεγονός που είχε εξ’ αρχής βρει αντίθετη τη Macquarie.

    Οι Αυστραλοί γενικά εξαγοράζουν ποσοστά σε assets στα οποία κρατούν ρόλο ενεργού μετόχου, με λόγο στο μάνατζμεντ και συμμετοχή στο Δ.Σ και δικαίωμα ψήφου.

    Ο Δαγούμας επέβαλλε αυτό τον όρο ώστε να μην μπορεί να γιγαντωθεί μέσα στον όμιλο του ΑΔΜΗΕ η κινεζική State Grid και επιβάλλει γενικότερους όρους και ασφυκτικό έλεγχο στα τεκταινόμενα.

    Η εμπορική λειτουργία του «Αριάδνη» θα γίνει σε 14-16 μήνες από σήμερα, αν όλα πάνε.

     

    Τι είπε ο Περιστέρης για Τέρνα Ενεργειακή και…

    Θρησκευτική κατάνυξη ένεκα της Μεγάλης Εβδομάδας και του θαύματος της Αναστάσεως του Κυρίου που ακολουθεί, νομίζω ότι έχει κατακλύσει τον Γιώργο Περιστέρη, καθώς σε σχετικό ερώτημα για το επικείμενο deal της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο περιθώριο της χθεσινής τελετής παράδοσης του Ε65 απάντησε δεν είναι αυτές ημέρες να μιλάμε για… λεφτά.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της θυγατρικής του ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που είναι και η πολύφερνη νύφη, άφησε να εννοηθεί ότι μπορούμε να φάμε τον οβελία χωρίς να ανησυχούμε για κάποια ανακοίνωση σχετικά με το deal που ψήνεται εδώ και αρκετό καιρό.

    Έως τότε συνέστησε να κάνουμε υπομονή και κυρίως νηστεία και να μην είμαστε παραδόπιστοι, αλλά να δούμε το ζήτημα λίγο πιο πνευματικά και λογικά φορώντας πιο ανάλαφρα ρούχα….

     

    … η αποθέωση στον Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ε65

    Και για να συνεχίσω με τον κ. Περιστέρη, μου έκανε εντύπωση στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των τμημάτων Καρπενήσι-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, Ε65, τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέφερε ότι ο Ε65 είναι ένα έργο που δεν πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο, καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης δοκιμάστηκε, όταν οι τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότησή του και έγινε το γνωστό σε όλους reset των οδικών έργων και αποφασίστηκε να προχωρήσει μόνο το κεντρικό τμήμα του Ε65 και τα υπόλοιπα να γίνουν στο μέλλον με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη το 2013, αλλά έως το 2016 δεν υπήρξε καμία πρόοδος, και τότε γνωστοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα και ξεκίνησε το νότιο τμήμα, δηλαδή αυτό που παραδόθηκε σήμερα.

    Ο Γιώργος Περιστέρης έκανε λόγο για αόρατα χέρια που πήγαν να εμποδίσουν το έργο καθώς ξεκίνησε ένα πινγκ πονγκ με τις υπηρεσίες και τότε ήταν που παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και κατάλαβε την παρέλκυση που γινόταν.

    Το αφεντικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε ότι πρέπει να ευχαριστήσει κανείς τον Πρωθυπουργό, καθώς η επέμβαση του ήταν καθοριστική, καταλυτική και σταμάτησε το γαϊτανάκι των καθυστερήσεων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κατασκευή του βορείου τμήματος ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν είχε επέμβει ο Πρωθυπουργός θα ανταλλασσόταν ακόμα χαρτιά και έγγραφα.

     

    Ο Πιέρ και ο Ιερώνυμος για πάνω από 1 ώρα…

    Μόνο «εθιμοτυπική» δεν χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Τρίτη στο Υπουργείο Παιδείας.

    Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι άριστες και χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, που δεν διατάραξε η πρόσφατη ρήξη του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία, στη σκιά της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

    Ήταν η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περνάει την πύλη του Υπουργείου Παιδείας, από τότε που ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέλαβε τον θώκο του Υπουργείου Παιδείας, όμως οι δύο πλευρές είχαν ξανασυναντηθεί σε εξίσου θερμό κλίμα και τον περασμένο Ιούλιο, στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Η νέα συνάντησή τους επιβεβαίωσε τη καλή τη πίστει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα Εκκλησίας-Πολιτείας.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διάρκεια της συνάντησης.

    Συνήθως οι εθιμοτυπικές συναντήσεις των Υπουργών Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν διαρκούσαν πάνω από 30 λεπτά.

    Ο κ. Πιερρακάκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο ανέπτυξαν σειρά θεμάτων, με τη συνάντησή τους να ξεπερνάει τη μία ώρα.

     

    … και το δάκρυ του Πιερ

    Το πρώτο πράγμα που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης όταν μπήκε πρώτη φορά στο Υπουργείο Παιδείας ήταν αυτό να γίνει ψηφιακό.

    Ο υπουργός Παιδείας «χτίζει» σταθερά και με «αέρα καινοτομίας» αυτό το προφίλ στην Παιδεία, όμως παράλληλα, διαφοροποιούμενος από πολλούς προκατόχους του, αναδεικνύει και μία ακόμα πτυχή: το κοινωνικό πρόσωπο της Παιδείας.

    Δεν είναι σύνηθες το Υπουργείο Παιδείας να βραβεύει καθηγητές, πέραν των εκπαιδευτικών τους δράσεων.

    Την Τρίτη, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε έπαινο ως ηθική αμοιβή σε τρεις καθηγητές που χάρη σε εξειδικευμένες γνώσεις ή με αυταπάρνηση έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα μαθήματος.

    Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο, όταν βραβεύτηκε ο διευθυντής σχολείου που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι πριν λίγες εβδομάδες, όταν ένας 19χρονος εισέβαλλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, για να σώσει τους μαθητές του από έναν εισβολέα.

    Ο καθηγητής, ο οποίος ακόμα αναρρώνει από τα τραύματά του,  συγκινήθηκε όταν είδε ότι είχαν έρθει οι μαθητές του για να τον τιμήσουν.

    Εμφανώς συγκινημένος ήταν και ο Κυριάκος Πιερρακάκης,  με τους πιο προσεχτικούς να τον παρατηρούν να σκουπίζει γρήγορα τα μάτια του και να συνεχίζει τη τελετή βράβευσης, για να μην κλέψει τα «φώτα» από τους τρεις πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

     

    Ο Φουρλής δίνει λεφτά… στην ΑΒ Βασιλόπουλος

    Πάνω από μισό εκατ. τζίρο προσθέτει ο Φουρλής στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

    Χθες ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση για τους 2.700 εργαζόμενους στην Ελλάδα ως ανταμοιβή και επιβράβευση για την συνεισφορά τους στην πορεία του ομίλου και την αφοσίωσή τους.

    Το έξτρα μπόνους δίνεται μέσω κάρτας της ΑΒ Βασιλόπουλος για αγορές στα καταστήματα της αλυσίδας.

    2.700 εργαζόμενοι επί 200 ευρώ έκαστος και ο λογαριασμός βγαίνει 540.000 ευρώ.

    Καθόλου άσχημα για τον επικεφαλής της αλυσίδας λιανεμπορίου τροφίμων, Νίκο Λαβίδα, που προσπαθεί να ξαναφέρει την αλυσίδα σε πορεία ανόδου.

    Και φυσικά δεν είναι μόνο ο επιπλέον τζίρος, άλλωστε είναι αμελητέο μέγεθος στις συνολικές πωλήσεις, που το 2022 ήταν κοντά στα 2 δισ. ευρώ αλλά την προοπτική κάποιοι από τους εργαζόμενους του ομίλου Φουρλή, αν δεν είναι να γίνουν πελάτες.

    Να σας πως βέβαια ότι οι δύο επιχειρήσεις έχουν στρατηγική συνεργασία με τη συγκατοίκηση σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ της ΑΒ των νέων καταστημάτων ευεξίας Holland & Barret της Φουρλής.

    Μάλιστα ο Βασίλης Φουρλής κατά την παρουσίασε της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΒ λέγοντας ότι «είναι μια εξαιρετική εταιρεία με εξαιρετικά σημεία πώλησης και εμάς αυτό  είναι που μας ενδιαφέρει.»

     

    Όταν οι χρυσές λίρες… ασπρίζουν

    Θα σας διηγηθώ σήμερα μια ιστορία για να δείτε πώς μπορούν να «ξεπλυθούν» χρήματα χωρίς να πάρει χαμπάρι το κράτος τι συμβαίνει.

    Κάποιος, λοιπόν, αποκτά με ενδεχομένως παράνομο τρόπο, μερικές δεκάδες χρυσές λίρες.

    Επειδή είναι «μαύρες», δεν αγοράστηκαν δηλαδή από την ΤτΕ, προσπαθεί να βρει τρόπο να τις ρευστοποιήσει.

    Υπάρχουν κάποια «γνωστά» μαγαζιά που «σπάνε» τις λίρες, παίρνοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη προμήθεια.

    Στη συνέχεια ο κάτοχος των λιρών, που δεν έχει ανάλογο εισόδημα, πρέπει να «ασπρίσει» το ρευστό.

    Και πώς το κάνει;

    Ζητά από φίλους να εμβάσουν χρήματα σε ξένη χώρα με κάποια αιτιολογία (π.χ. πληρωμή για εργασία).

    Τα χρήματα πηγαίνουν στην ξένη τράπεζα και στη συνέχεια επιστρέφουν ολόλευκα, είτε με τμηματικές πληρωμές σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα είτε με επισκέψεις στην ξένη χώρα και στη συνέχεια επιστροφή στην Αθήνα.

    Και κάπως έτσι, κάποιος που δεν έχει χρήματα βρίσκεται να αγοράζει σπίτια, αυτοκίνητα κ.λπ.

    Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος…

     

    Οι δικηγόροι και το δημοψήφισμα δια πάσαν νόσον και…

    Μεγάλη κινητοποίηση κατά του νέου δικαστικού χάρτη έχει ενορχηστρωθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στις επάλξεις, δίπλα στους μαχόμενους δικηγόρους.

    Η νέα αντιπολιτευτική του κίνηση αφορά την προκήρυξη δημοψηφίσματος, στο οποίο όλοι οι δικηγόροι θα ψηφίσουν για το αν είναι σύμφωνοι με τη δημιουργία πέντε περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αθήνα.

    Το δημοψήφισμα, η ψηφοφορία για το οποίο θα διαρκέσει έως τη Μ. Δευτέρα, έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις των δικηγόρων, ότι δηλαδή θα δυσκολευτούν να μετακινούνται από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στα Πρωτοδικεία Αθηνών.

    Ο Δημήτρης Βερβεσός φιλοδοξεί έτσι να αναδείξει την στήριξή του στον απλό δικηγόρο, ο οποίος δεν απολαμβάνει τα προνόμια των δικηγορικών εταιρειών με τους πολλούς συνεργάτες και δεν μπορεί να «διακτινίζεται» από το ένα μέρος στο άλλο.

    Η προβληματική του διακτινισμού είναι φυσικά κάτι που αντιμετωπίζουν όλοι οι Αθηναίοι στην καθημερινότητά τους, όμως δεν αποτέλεσε βάση για καμία άλλη επαγγελματική ομάδα, ώστε να εμποδίσει μια ευρύτερη μεταρρύθμιση που σκοπό έχει να λύσει το οξύ πρόβλημα της δικαιοσύνης στη χώρα.

    Η ισχύς του δημοψηφίσματος είναι βέβαια μηδαμινή, καθώς δεν νομίζω στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να ενδιαφέρονται τόσο για την καθημερινή κόλαση των οδηγών στην Αθήνα.

    Ίσως πιο πολύ να απορήσουν που οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τη βελτίωση και την επιτάχυνσή της…

    Θα πρότεινα, επίσης, να κάνουν δημοψήφισμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το αν συμφωνούν με τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές.

    Γιατί όχι;

    Να κάνουν και οι κολλεγιάρχες γιατί μπορεί να χάσουν πελατεία από τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

    Αλλά να σας πω και κάτι;

    Αν για κάθε νομοθετική παρέμβαση είχαμε μια επαγγελματική ομάδα να κάνει δημοψήφισμα για να την ανατρέψει δεν θα χρειάζονταν εκλογές.

     

    Μytilineos: Πλοκάμια στο Μιλάνο, στόχος η ιταλική αγορά…

    «Απόβαση» στη γειτονική Ιταλία κάνει και πάλι η Mytilineos.

    Ο όμιλος ψάχνει στελέχη, με ποικίλη μόρφωση και εξειδίκευση για να στελεχώσει και να ενδυναμώσει  το γραφείο της  Μιλάνο που χρησιμοποιεί ως ορμητήριο για την ενεργειακή αγορά της Ιταλίας.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έχει αποφασίσει να ισχυροποιήσει την «απόβαση» στην Ιταλία που τη θεωρεί κερδοφόρα αγορά, χωρίς φυσικά να αναγκαστεί να δώσει μία νέα «μάχη του Άντζιο» για να θυμηθούμε και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μακριά από μας!

    Μετά τη win-win συμφωνία με το Γιώργο Στάσση και  τη ΔΕΗ, η Mytilineos έχει «λοκάρει» την ιταλική αγορά για έργα αποθήκευσης και φωτοβολταϊκά με μεγάλα ηλιακά πάνελ, με χαρτοφυλάκιο πάνω από 3.000 Μεγαβάτ σε περίοδο  ανάπτυξης.

     

    Τα Ολλανδικά… κόλπα στη Θεσσαλία

    Ξέρετε, η υπόθεση της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, είναι μια σοβαρή υπόθεση.

    Χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι θα χρειαστούν πάνω από 3 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο μεγάλο project είναι.

    Και γι’ αυτό χρειάζονται σοβαρές προτάσεις για το μέλλον της Θεσσαλίας.

    Όπως θα θυμάστε, μια ολλανδική εταιρεία, με Έλληνα επικεφαλής, η HVA και ο κ. Μίλτος Γκουζούρης, έκανε μια μεγάλη μελέτη για την ανασυγκρότηση, την κατέθεσε στην κυβέρνηση και τη δημοσιοποίησε.

    Για τη μελέτη αυτή όλοι θυμόμαστε ότι είχαν υπάρξει αντιδράσεις από τον περιφερειάρχη κ. Κουρέτα.

    Προσέξτε, όμως, τι γίνεται τώρα.

    Οι Ολλανδοί δεν είναι τίποτε μελετητές που ασχολούνται αποκλειστικά με τέτοια θέματα.

    Επενδυτές είναι και ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μπορούν να επενδύσουν 500 εκατ., τα οποία μπορούν να φτάσουν και το 1 δισ.

    Προτείνουν συγκεκριμένες καλλιέργειες σε ενοικιασμένες εκτάσεις και αυτοί να κλείνουν μεγάλες συμφωνίες για την πώληση των προϊόντων.

    Με λίγα λόγια ο μελετητής που πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις τώρα έρχεται ως επενδυτής και λέει «θέλω να επενδύσω σε αυτά που σας πρότεινα».

    Άλλα κόλπα… Ολλανδικά.

     

    Η βράβευση του Καραγεώργη

    «Δεσμεύομαι να αναλάβω το Οικοτροφείο και ό,τι ανάγκες έχει.

    Ό,τι κάνουμε δεν το δημοσιοποιούμε.

    Αυτή τη φορά το δημοσιοποιούμε για να κινητοποιήσουμε ορισμένους ανθρώπους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» είπε μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης που τιμήθηκε για την συμπαράσταση του στο φοιτητικό οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

    Μετά από μια εξαιρετικά κατανυκτική δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Πανιερωτάτος Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Times Navigation Inc. ο εφοπλιστής Ιωάννη Καραγεώργη.

    Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτριος Νατσιός, ο Πρόεδρος του Κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λοβέρδος, ο τέως υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την σύζυγό του, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και πλήθος πιστών.

    Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από την βράβευση η σύζυγος του εφοπλιστή Σοφία Σωτηράκου αλλά και η μητέρα του, Βασιλεία,  που δέχονταν συγκινημένες συγχαρητήρια από τους φίλους που έσπευσαν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

    Αναμεσά τους ο Γιώργος και η Βάσω Φειδάκη, ο Χάρης Βαφειάς, η κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη με τον σύζυγό της, η κυρία Ντίνα Πριτσιβέλη, η κυρία Μελίνα Δασκαλάκη, ο Νίκος Βουρλιώτης, η κυρία Ιωάννα Ευθυμίου κ.α.

     

    Η γκάφα (;) Κασσελάκη στα θολά νερά της Ακροδεξιάς

    Την ίδια στιγμή που ο σύγχρονος… Ροβινσώνας Κρούσος της Αριστεράς, Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στο Αιγαίο, ο ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

    Ενώ δηλαδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν εδώ και μέρες υπόμνημα για να μην κατέβουν οι «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές, στην Κουμουνδούρου άφησαν την προθεσμία να περάσει κι έκαναν τη… γκάφα της χρονιάς.

    Μάλιστα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κ. Αυλωνίτης βγήκε έμπλεος δημοκρατικών φρονημάτων και είπε ότι θα καταθέσουν τελικά σήμερα το υπόμνημα, αν και η προθεσμία είχε λήξει πριν από τρεις ημέρες.

    Δεν ήξεραν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ημερομηνίες;

    Το ξέχασαν;

    Δεν το θυμήθηκε ο ταξιδιάρης κ. Κασσελάκης;

    Οι κ. Καπνισάκης και Παππάς που «τρέχουν» το κόμμα όταν ο πρόεδρος κάνει διακοπές που βρίσκονται;

    Πώς απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Με ένα κείμενο 855 λέξεων που δεν λέει τίποτε.

    Απλά να υπενθυμίσουμε ότι και το 2023 δεν είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη.

    Τυχαίο; Δε νομίζω…

     

    Ο… εφοπλιστής Κασσελάκης θα μιλήσει στους εφοπλιστές

    Συνεχίζοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη να σας πληροφορήσω ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ασκήσει και την άλλη του ιδιότητα, αυτή του… εφοπλιστή.

    Αστειεύομαι προφανώς, τα αστακοκάραβα τα έχει αφήσει στην Αμερική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι έτοιμος να μιλήσει ενώπιον των πρώην συναδέλφων του ελλήνων εφοπλιστών στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

    Οπως με πληροφόρησαν σχετικώς στην εκδήλωση για το Πάνθεον της Ναυτιλίας, ο κ. Κασσελάκης μίλησε με τον πρόεδρο της Λέσχης, κ. Γιώργο Αλεξανδράτο και συμφώνησαν να απευθυνθεί στους εφοπλιστές αφού περάσουν οι ευρωεκλογές.

    Θέλει άλλωστε πρώτα να συνομιλήσει με τους ναυτικούς και τις διάφορες ναυτιλιακές οργανώσεις, προτού πάει στο… εφοπλιστικό κεφάλαιο.

    Για την ιστορία η Ναυτιλιακή Λέσχη ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα έχει περί τα 700 μέλη.

     

    Η ΝΔ στο 33%, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Μιας και μιλάμε για ευρωεκλογές, να σας πω τα νεότερα από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης οι οποίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

    Όπως μου λένε, λοιπόν, οι γνωρίζοντες τα δημοσκοπικά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ανακάμπτει και σταθερά να βρίσκεται πάνω από το 32% με προοπτικές να ξεπεράσει και το 33%, ποσοστό που είχε πάρει στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

    Για τη δεύτερη θέση τίποτε δεν έχει κλειδώσει ακόμη, «παίζεται» μου λένε καθώς πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει δυνατό φίνις και θα φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες το Action βλέπουμε τη ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου να είναι στο 33,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 12% και την Ελληνική Λύση στο 10,5%.

    Όσο για τους υποψήφιους, από τη ΝΔ προηγείται ο Γιώργος Αυτιάς με 41,4%, έκπληξη η δεύτερη θέση για τον Πύρρο Δήμο με 28,5%, στο 27,4% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ακολουθεί η Ελίζα Βόζενμπεργκ με 25,6% και ο Φρέντι Μπελέρης με 21,7%.

    Την 8άδα που πιθανότατα θα εκλέξει η ΝΔ συμπληρώνουν οι Μ. Κεφαλογιάννης, Ελ. Μελέτη, Δ. Τσιόδρας.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Παππάς, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά ενώ πέμπτος έρχεται ο… πρώην γαλάζιος μετακλητός, Νικόλας Φαραντούρης.

     

    QUIZ: Ο Νικόλαος, η Τατιάνα, η Μ και το maison Collete

    Ένα από τα αγαπημένα θέματα των αναγνωστών μου είναι ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

    Άπαντες προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν υπάρχει κάποια μυστική σχέση και κυρίως με ποια ή ποιον.

    Προχθές το βραδύ λοιπόν αποφάσισα να πάω στο νέο bistro που άνοιξε στο Ψυχικό,  το Maison Colette.

    Το όνομα «Colette» τιμά μια σπουδαία Γαλλίδα συγγραφέα του 20ου αιώνα, τη Sidonie-Gabrielle Colette, η οποία έμεινε στην ιστορία της λογοτεχνίας για τη μοναδική γραφή της, αλλά και για τη σημαντική συμβολή της στη χειραφέτηση και στην απελευθέρωση των γυναικών.

    Εκεί λοιπόν συνάντησα μια πηγή μου που μένει στο Μονακό.

    Αφού παραγγείλαμε Entrecôte Café de Paris και ένα σπουδαίο γαλλικό κρασί, η πηγή μου άρχισε να μου λέει τα νέα.

    Με εντυπωσίασε ότι ήξερε πολλά για τον Νικόλαο και την Τατιάνα.

    Όπως υποστήριξε «Νικόλαος και Τατιάνα τους τελευταίους 33 μήνες ζούσαν σχεδόν χωριστά».

    Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ο Νικόλαος κάνει στενή παρέα με την Μ…. που είναι κάτοικος του Μονακό.

    Σας θυμίζω ότι στην Μ…. αναφέρθηκε και την Δευτέρα  που μας πέρασε ο WISEMAN.

    Ψίθυροι, Ψίθυροι, Ψίθυροι…

    Χαμογέλασα πονηρά και βούτηξα το πιρούνι μου στην Entrecôte, που στο μεταξύ είχε ακουμπήσει ο σερβιτόρος μπροστά μου.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.