• Η παραίτηση του Ξηρουχάκη, γιατί ο Τζώρτζης δεν έχει λεφτά να ζήσει, πώς ο Εξάρχου καθαρίζει την Intrakat, στα 725 εκατ. τα EBITDA της Mytilineos και ένα hot τραπεζικό quiz

    Τις αμαρτίες των παλαιότερων διοικήσεων της Intrakat, οι οποίες αφορούσαν σε τεράστιες εκπτώσεις που είχε δώσει προκειμένου να πάρει συγκεκριμένα έργα, «καθαρίζει» ο Αλέξανδρος Εξάρχου…

    image

    Ξηρουχάκης: Παραίτηση τώρα ή…

    Τις τελευταίες ώρες συντελείται στην αγορά κάτι ασόβαρο.

    Υπάρχει μια προσφορά από μια μεγάλη ιταλική τράπεζα, τη UNICREDIT, για την Alpha Bank.

    Η προσφορά αυτή είναι σε γνώση πολλών ανθρώπων (πάνω από 40-50) και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

    Όμως, την προσφορά αυτή δεν την γνωρίζει το ευρύ επενδυτικό κοινό.

    Προφανώς, κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό.

    Και πρώτος από όλους ο Ηλίας Ξηρουχάκης, το αφεντικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Την Τρίτη η Alpha Bank έκανε πράξεις στα 1,45 ευρώ.

    Κάποιοι καλώς ή κακώς αγοράσαν.

    Φυσικά η ευθύνη είναι δικιά τους.

    Όμως, χθες η μετοχή έκλεισε με απώλειες 3,33% στα 1,38 ευρώ.

    Άρα, όσοι αγοράζαν την Τρίτη ήδη χάνουν τα ωραία τους λεφτά.

    Ο Ξηρουχάκης φέρει ακέραια την ευθύνη.

    Σε όλα τα σοβαρά χρηματιστήρια η προσφορά που δίδει κάποια εταιρεία για κάποια άλλη ανακοινώνεται αμέσως.

    Έτσι ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση.

    Δυστυχώς εδώ συνέβη το αντίθετο.

    Ο κ. Ξηρουχάκης και το ΤΧΣ είναι οι πωλητές του πακέτου της Alpha bank.

    Φέρουν λοιπόν την ευθύνη της ζημίας χιλιάδων επενδυτών που πλέον αγοράζουν στα τυφλά.

    Και φυσικά όσων ήξεραν την προσφορά και έβγαλαν μερικές χιλάδες ευρώ από τη γνώση της τιμής.

    Μια λύση έχει ο κ. Ξηρουχάκης.

    Ή να παραιτηθεί, εφόσον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον δύσκολο ρόλο του επικεφαλής του Ταμείου, ή να ανακοινώσει την προσφορά για την Alpha Bank.

    Ειδάλλως προβλέπω να σκάνε εκατοντάδες αγωγές στο κεφάλι του.

     

    Mytilineos: Στα 725 εκατ. τα EBITDA

    Απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις του, για πάνω από 1 δισ. ευρώ EBITDA το 2023 είναι ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    Όπως πληροφορείται ο WISEMAN, σε λίγες ώρες η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα 9μηνου και πάντα πιστοί στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σας τα αναφέρουμε:

    Ο τζίρος της Mytilineos έφτασε στα 4,1 δισ. ευρώ.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 725 εκατ. ευρώ από 533 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

    Τέλος τα καθαρά κέρδη προσέγγισαν τα 455 εκατ. ευρώ, από 312 εκατ. ευρώ το 2022.

    Με βάση τα νούμερα αυτά, οι αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι ο όμιλος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ EBITDA.

    Ήδη η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 5,26 δισ. ευρώ και η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 36,78 ευρώ, σχεδόν μια ανάσα από τα 38,30 ευρώ που ήταν τα υψηλά των 52 εβδομάδων.

    Superbe!!!

     

    ΟΤΕ: Nέα πτώση

    Δυστυχώς, ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 έχει απογοητεύσει ακόμα και τους πιο πιστούς του φίλους.

    Η μετοχή πάλι έχασε τα 13 ευρώ και έκλεισε χθες στα 12,90 με τα χαμηλά έτους να βρίσκoνται στα 12,60 ευρώ.

    Η μετοχή που παλαιοτέρα ήταν το ασφαλές καταφύγιο των θεσμικών επενδυτών, αλλά και των ιδιωτών που ήθελαν μια καλή απόδοση κάτ’ έτος, τώρα βυθίζεται συνεχώς.

    Ουδείς μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

    Χθες πάντως ακούστηκε στην αγορά μια φήμη ότι επίκειται δημόσια πρόταση για να αυξήσει η DT το ποσοστό της τουλάχιστον στο 67% και όχι για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο.

    Φυσικά οι ειδικοί λένε ότι οποιαδήποτε δημόσια πρόταση κάτω των 16 ευρώ είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει…

     

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα

    Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου, ούτε και για σύντομο ανέκδοτο.

    Όπως έμαθα, ο συνήγορός του ζήτησε από το Δικαστήριο να ξεπαγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Τζώρτζη για βιοποριστικούς λόγους, όπως ισχυρίστηκε.

    Nα σας υπενθυμίσω ότι το «πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων» της Folli Follie διατηρήθηκε μετά από την αναίρεση που άσκησε πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης στο βούλευμα με το οποίο είχαν αποδεσμευτεί τα δεσμευθέντα υπέρ του Δημοσίου, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

    Οι προσωπικοί του λογαριασμοί του Τζώρτζη έχουν δεσμευτεί από το 2021.

    Μάλιστα όταν ο ίδιος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει ότι  όλοι οι λογαριασμοί του είναι δεσμευμένοι. «Ακόμα και ο φοιτητικός λογαριασμός της κόρης μου, που δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της.

    Ο πατέρας του Τζώρτζη, Δημήτρης Κουτσολιούτσος ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Folli Follie στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε την ίδια ημέρα ανέφερε στην ανακρίτρια ότι «δεν έχει πουθενά χρήματα» και «ζει με δανεικά φίλων και συγγενών».

    Προφανώς κλαίνε όλοι οι φίλοι του κάποτε άνετου και χαλαρού Τζώρτζη!!!

     

    «Γκρίνια» των Servicers για τον Χατζηδάκη

    Μεγάλη γκρίνια έχει ξεσπάσει όπως μαθαίνω στο στρατόπεδο των Servicers με αφορμή το νομοσχέδιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

    Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η αγορά αιφνιδιάστηκε καθώς, όπως ισχυρίζονται, αν και είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις του υπουργού να αυστηροποιήσει τους όρους λειτουργίας τους και να επιβάλει βαριά πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και την ανάκληση αδειών, δεν πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

    Μάλιστα, «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου, καθώς με το νέο νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά πιθανό να διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων και οποιαδήποτε υπερβολή στην εφαρμογή του νόμου να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών που διαχειρίζονται τα δάνεια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής».

    Ουσιαστικά προειδοποιούν με άλλα λόγια για τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσης του οικοδομήματος των τιτλοποιήσεων που ολοκληρώθηκαν στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια.

    Να σας θυμίσω ότι οι ποινές και τα πρόστιμα μέχρι του ύψους των 500.000 ευρώ επιβάλλονται από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς (υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τράπεζα της Ελλάδος), ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες με στόχο μέσα στον Νοέμβριο να κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

    Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τους servicers ως προς την ενημέρωση, εξυπηρέτηση και σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών, σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμίσεις της Οδηγίας 2021/2167.

     

    Οι διψασμένες τράπεζες και ο Γιώργος Τανισκίδης 

    Το κλίμα δαιμονοποίησης των τραπεζών έκανε την προσπάθεια να αντιστρέψει ο πρόεδρος της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης, από το βήμα του φετινού συνεδρίου Prodexpo για το real estate.

    «Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες διψάνε να δανείσουν.

    Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αγκαλιάζει 189 δισ. σε καταθέσεις και έχει δανεισμένα 112 δισ. μιλάμε για ψαλίδα 17 δισεκατομμυρίων.

    Ίσως να υπάρχουν ακόμα κάποιες στενοχώριες που αφορούν σε ψυχολογικά συμπλέγματα της προηγούμενης δεκαετίας που ζητούσες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω και δεν τα έπαιρνες.

    Οι άνθρωποι των τραπεζών σιγά σιγά το ξεπερνούν», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «οι τράπεζες δανείζουν τα λεφτά των καταθετών, πρέπει να τα δανείσουν καλά για να μην ξαναδεχτούμε κανένα ΤΧΣ να σώσει την κατάσταση ξανά».

    Επιβεβαίωσε, δε, πως «πράγματι οι τράπεζες αγαπάνε τα ντουβάρια, οι τραπεζικές αρχές σπρώχνουν την τράπεζα να προτιμά να έχει προσημείωση σε ακίνητα, γιατί δαπανά λιγότερα κεφάλαια σε σχέση με το να δώσει ένα δάνειο χωρίς κάλυψη.

    Αν μια τράπεζα είχε όλα τα δάνειά της εξασφαλισμένα με προσημειώσεις θα ήθελε τα υποδιπλάσια κεφάλαια για να συνεχίσει να δανείζει απρόσκοπτα».

     

    Ποιος ωφελείται από την αύξηση του κόστους κατασκευής στη Γραμμή 4 του Μετρό

    Ανεβαίνει το κόστος της Γράμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

    Όπως με ενημέρωσαν η ΕΡΕΤΒΟ (η τεχνική εταιρεία του Νίκου Ρομοσιού) που εκτελεί τις πρόδρομες εργασίες στα εργοτάξια, αναμένεται να λάβει επιπλέον, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,6 εκατ. Ευρώ.

    Όπως μου είπε άτομο με πολύ καλή γνώση των όσων συμβαίνουν στα ενδότερα της Ελληνικό Μετρό Α.Ε, το ποσό αυτό αφορά απολογιστικές εργασίες και το συνολικό κόστος για το Δημόσιο εκτοξεύεται τα 44 εκατ. ευρώ.

    Εν ολίγοις πρόκειται για ένα επιπλέον ποσό ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος των υλικών, αλλά και οι αμοιβές του προσωπικού.

    Ελπίζω, τουλάχιστον, ένα μέρος των χρημάτων αυτών να διατεθεί και για τους αρχαιολόγους, οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που είχαν κλείσει τα εργοτάξια με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις στην εκκίνηση του κυρίως έργου από την ΑΒΑΞ.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη οι αρχαιολόγοι είχαν κλείσει τα εργοτάξια τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ επικρατούσε αλαλούμ μεταξύ της Ελληνικό Μετρό και της ΕΡΕΤΒΟ σχετικά με το ποιος πρέπει να καλύψει τις αυξήσεις.

     

    O Eξάρχου καθαρίζει τις παλιές αμαρτίες της Ιntrakat

    Τις αμαρτίες των παλαιότερων διοικήσεων της Intrakat, οι οποίες αφορούσαν σε τεράστιες εκπτώσεις που είχε δώσει προκειμένου να πάρει συγκεκριμένα έργα, «καθαρίζει» ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στο έργο της υπογειοποίησης των Σεπολίων, για το οποίο η Intrakat είχε δώσει την αστρονομική έκπτωση του 45%, αλλά παραμένει κολλημένο έως και σήμερα.

    Οι τακτικοί αναγνώστες του Wiseman θα θυμάστε, ότι το έργο έχει κοστίσει περισσότερα από 140 εκατ. Ευρώ στο Δημόσιο, καθώς έχει ουκ ολίγες φορές κολλήσει.

    Μάλιστα, εκτός από την αρχική σύμβαση του 2018 έχει υπογραφεί και μία συμπληρωματική.

    Όπως είναι λογικό με το κόστος των κατασκευαστικών υλικών να έχει εκτοξευθεί κατά την τελευταία διετία, αλλά και τους μεγάλους κατασκευαστές να έχουν «αλλεργία» στις μεγάλες εκπτώσεις, η εν λόγω σύμβαση θα μπορούσε να προκαλέσει προβληματισμό στην εισηγμένη.

    Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Εξάρχου δε χρειάζεται να αγχωθεί, καθώς αυτή τη φορά τη λύση τη δίνει η ΕΡΓΟΣΕ που είναι η αναθέτουσα, καθώς προχωρά στην υπογραφή δεύτερης συμπληρωματικής σύμβασης για το εν λόγω έργο.

    Μάλιστα, η ΕΡΓΟΣΕ έχει βρει έναν άκρως ευρηματικό τρόπο για να καλύψει ταχύτατα τη «χασούρα» της Intrakat, εκμεταλλευόμενη παραθυράκια του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων.

    Αυτό συμβαίνει, καθώς η αξία της νέας σύμβασης ανέρχεται στα 9,4 εκατ. Ευρώ, άρα δεν πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τη Βουλή.

    Επομένως, τα χρήματα αυτά ούτε θα κολλήσουν στη γραφειοκρατία, αλλά ούτε και θα καθυστερήσουν να μπουν στα ταμεία της εισηγμένης.

     

    Mε άρωμα  Ελλάδος το χρηματιστηριακό Βατερλό της Worldline

    Θα μας επιτρέψετε να ξεφύγουμε λίγο από τις μετοχές που διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο και να μεταβούμε προς Παρίσι μεριά.

    Η μετοχή της εταιρείας Worldline στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, που έχει ελληνικό ενδιαφέρον, βούλιαξε ενδοσυνεδριακά ακόμα και 60%, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευση στον CAC 40.

    Μετά από την αναθεώρηση που έκανε για τα έσοδα του 2023, η μετοχή κατρακύλησε, φτάνοντας μάλιστα, σε ιστορικό χαμηλό στα 9,3 ευρώ.

    Κλείνοντας τελικά στα 9,60 ευρώ, καταγράφοντας βουτιά 58,46%.

    Η Worldline ενημέρωσε ότι αναμένει τα έσοδα να αυξηθούν κατά 6 έως 7% το 2023, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 8 έως 10%.

    Όπως είπαμε η εταιρεία έχει… άρωμα Ελλάδας, καθώς πριν από δύο χρόνια εξαγόρασε την ελληνική fintech Cardlink, από την Quest του Θεόδωρου Φέσσα.

    Η εταιρεία σήμερα έχοντας πάρει και το acquiring της Eurobank διαθέτει στο κομμάτι των πληρωμών το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

    Πάντως, είναι περίεργο πως μια τέτοια αναθεώρηση κατάφερε να προκαλέσει τόσο πανικό, όταν μάλιστα η Visa ανακοίνωσε ότι περιμένει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

     

    Το άκρον άωτο της αισιοδοξίας είναι ο κος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ;

    Λένε πως  το άκρον άωτο της αισιοδοξίας είναι να έχει χάσει η ομάδα σου στον κανονικό αγώνα και εσύ να περιμένεις να κερδίσει παρακολουθώντας τη μαγνητοσκόπηση αργά το βράδυ.

    Μάλλον πρέπει να αλλάξει αυτό το ευφυολόγημα και ως άκρον άωτο της αισιοδοξίας τουλάχιστον για το 2023 να ονομαστεί ο φίλος και θαμώνας της στήλης ο κος Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ.

    Γιατί το λέμε αυτό; Διότι παρά τα όσα λυπηρά και απογοητευτικά συμβαίνουν στο Ισραήλ και τη Γάζα, ο κος Μάνος δεν χάνει την αισιοδοξία του και προωθεί ακάθεκτος την ηλεκτρική  διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ!

    Εκτός εάν γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν των ΗΠΑ, οπότε δικαιώνει τον τίτλο του «βασιλιά της πιρουέτας» που του έχει απονείμει η στήλη και με τον οποίο τίτλο αναφέρονται σε αυτόν πλείστα όσα στελέχη του Διαχειριστή, αλλά και του ΥΠΕΝ λίαν προσφάτως (Σ.Σ ο wiseman υπήρξε αυτήκοος μάρτυς και μάλιστα σε υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου, όπου ο φίλος της στήλης κος Μάνος απεκλήθη ως «ο πιρουέτας!»).

    Επειδή, όμως, ο κος Μανουσάκης έχοντας «κλειδώσει» πλέον από 10 μεριές της παρουσία του δεν φοβάται κανένα, υπέγραψε πολύ πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας του ΑΔΜΗΕ με τον Διαχειριστή της Κύπρου (ΔΣΜΚ) που έχει  Εκτελεστικό  Διευθυντή (CEO  με δύο λόγια) τον Σταύρο Σταυρινό.

    Το τεχνικό αντικείμενο του MoU είναι η παροχή τεχνικών υπηρεσιών από τον ΑΔΜΗΕ προς τον ΔΣΜΚ, με δεδομένο ότι η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οψέποτε γίνει πλέον, απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των δυο Διαχειριστών προκειμένου να μελετηθούν επακριβώς τα σενάρια λειτουργίας της, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε συστήματος.

    Το Μνημόνιο αφορά και στο νομικό πλαίσιο που θα διέπει το έργο, καθώς και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ώστε οι  διαδικασίες να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό.

    Μακάρι να δούμε την πολυπόθητη ειρήνη στην περιοχή, κάτι που ευχόμαστε όλοι, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι -αντιθέτως, ώστε να γίνει και το σημαντικό αυτό έργο…

     

    Το «κάρφωμα» του Κικίλια υπό τον φόβο ανασχηματισμού

    Μόλις δημοσιεύσαμε ονόματα υπουργών που βρίσκονται στον… τάκο του Μαξίμου, αμέσως είδαμε να κινητοποιούνται.

    Διότι, σου λέει ο λαός, ο φόβος φυλάει τα έρμα.

    Και ξαφνικά παρουσίες στην τηλεόραση για να εξηγήσουν το έργο που κάνουν, αυτοψίες στο… πεδίο της μάχης, επισκέψεις και πορείες προς τον λαό, επιτυχίες και άλλα πολλά.

    Είδαμε χθες για παράδειγμα τον Βασίλη Κικίλια να σπεύδει από τα χαράματα σε ένα ρέμα στη Ραφήνα για να κάνει αυτοψία. Και τι είδε, παρουσία των καμερών;

    Ότι ήταν ένα… χάλι.

    Μέχρι και πλατάνια είχαν φυτρώσει στις όχθες.

    Δεν άργησε βέβαια να ρίξει ευθύνες στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη και στον απερχόμενο δήμαρχο της περιοχής, κ. Μπουρνού.

    Διότι σου λέει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Να γίνει καμιά πλημμύρα και να βρίζουν εμένα; Ας τους ρίξω από τώρα το φταίξιμο διότι έρχεται και ανασχηματισμός…».

    Μια χαρά η τακτική του άλλοτε μπασκετμπολίστα Βασίλη.

    «Κάρφωσε» στο καλάθι, πριν αρχίσει η… άμυνα ζώνης από τους αυτοδιοικητικούς.

    Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θα του δώσει και τη νίκη, διότι η αναδόμηση της κυβέρνησης είναι πιο δύσκολη από έναν αγώνα μπάσκετ κι έχει περισσότερα θύματα…

     

    Οι δημοσκοπήσεις – εφιάλτης του Στέφανου

    Και μιας και μιλάμε για πολιτική, μαθαίνουμε ότι έρχονται τουλάχιστον 2 ή 3 δημοσκοπήσεις τις επόμενες ημέρες, τις οποίες θα βλέπει ο κ. Κασσελάκης και θα ξυπνάει το βράδυ από τους εφιάλτες.

    Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλέον μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση εκεί στα επίπεδα του 12%, ενώ υπάρχουν και μετρήσεις που δίνουν την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και κάτω από 10%.

    H πρώτη χθες το επιβεβαίωσε.

    ΣΥΡΙΖΑ στο 12,9% και ΠΑΣΟΚ στο 11.9%, μόλις μία μονάδα διαφορά ενώ η ΝΔ είναι στο 36.6%.

    Ο εμφύλιος σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ έχει απομακρύνει πολύ κόσμο, κάτι που αποτυπώνεται στις τάσεις της κοινής γνώμης.

    Διότι φαίνεται ότι μπορεί ο Κασσελάκης να πήρε 57% στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά στον κόσμο δεν «πουλάει» και τόσο.

    Αυτά βλέπει ο Κυριάκος από το Μαξίμου και χαίρεται.

    Διότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ στα επίπεδα του 36%- 38%, κάτι που θα συνέβαλε σε έναν εφησυχασμό στην κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός προειδοποιεί: «Μην ασχολείστε με τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε τη δουλειά σας».

    Για να τα ακούν οι υπουργοί που έχουν… αράξει, μην έχοντας αντίπαλο.

     

    QUIZ:

    Ποιος CEΟ τράπεζας αύξησε κατά 59% τον ετήσιο μισθό του;

    Είναι γεγονός ότι η αύξηση που του δόθηκε, αντικατοπτρίζει τις ικανότητές του και είναι σύμφωνη με τα διεθνή standards.

    Η αύξηση του μισθού έγινε αναδρομικά από τις 1/1/2023.

    Ο τραπεζίτης αυτός είναι ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

     

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.