• Πολιτική

    Δημοσκόπηση GPO: Μόλις μια μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Αγκάθι η ακρίβεια για την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ και σημαντική μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόστασή του από το ΠΑΣΟΚ να μειώνεται στη μια ποσοστιαία μονάδα, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, ο  ΣΥΡΙΖΑ 12,9% και το  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%. Ακολουθούν το  ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

    Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων, το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

    Δημοφιλέστερος πολίτικος αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Η γνώμη των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη

    Σχετικά με τα εσωκομματικά του  ΣΥΡΙΖΑ, το 48,6% όσων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν  ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι διαφωνούντες  με τον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική, ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Παράλληλα,  το 76,2% από αυτούς θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος ενώ το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

    Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει 70,5% αρνητικές γνώμες. Παράλληλα, το 31,3% τον χαρακτηρίζει «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» και μόλις το 33% «αριστερό» ή «κεντροαριστερό».

    Αγκάθι η ακρίβεια

    Σχετικά με την κυβέρνηση, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

    Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

    Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

    Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

    Τέλος σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Θα αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της Ελλάδας

    Φον ντερ Λάιεν: Χρειάζεται ταχεία επιστροφή παράτυπων μεταναστών

    Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα από τον Κ. Φραγκογιάννη σε δύο επιχειρηματικά Φόρουμ στο Ριάντ



    ΣΧΟΛΙΑ