• H ΔΕH και το deal Πειραιώς – Boston CG, ο ιδιoκτήτης της ΠΑΕ που χρωστάει αλλά ζει χλιδάτη ζωή, ο νέος IR της Lamda, η νέα κόντρα στον Άρειο Πάγο των Αγγελόπουλων, το foam party του εφοπλιστή Harry και ένα τραπεζικό κουίζ

    Πριν από ακριβώς 2 εβδομάδες συνεχίστηκε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πολλά χρόνια

    image

    Τι συμβαίνει με την ΔΕΗ και το deal Πειραιώς – BCG

    Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες συνολικά για το Ελληνικό χρηματιστήριο καθώς πλέον μας έμειναν 10 συνεδριάσεις έως τις εκλογές της 21ης Μάιου.

    Ο Γενικός Δείκτης , είναι ο δείκτης ευαισθησίας για τις μετοχές.

    Φυσικά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στην ΔΕΗ. Τις τελευταίες 40-50 ημέρες, η επενδυτική κοινότητα τηρεί στάση αναμονής για την μετοχή της ΔΕΗ, η τιμή της οποίας βρίσκεται στην περιοχή των 7,92 ευρώ.

    Μια άλλη μετοχή είναι της Τράπεζα Πειραιώς, για άλλους λόγους.

    Στις 11 Μαΐου θα ανακοινωθεί από την MSCI εάν η τράπεζα θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI Greece.

    Οι προϋποθέσεις πληρούνται αλλά όπως γνωρίζετε η Morgan Stanley είναι απρόβλεπτη.

    Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι η Πειραιώς προσέλαβε προ ημέρων την αμερικανική παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Boston Consulting Group (BCG), προκειμένου να δημιουργήσει το λεγόμενο equity story για την ΤΡΑΠΕΖΑ.

    H πολυεθνική, έχει παρουσία σε 50 χώρες ενώ στην Ελλάδα διοικείται από τoν έμπειρο και ιδιαίτερα ικανό Χρυσό Kαβουνίδη.

     

    Τράπεζα Πειραιώς: Τι υποσχέθηκε ο Χρήστος Μεγάλου 

    Η πορεία των βασικών μεγεθών της Τράπεζας Πειραιώς δείχνει ότι ο CEO της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου τηρεί με το παραπάνω τις υποσχέσεις του.

    Το λέω αυτό διότι τόσο πέρυσι, όσο και φέτος (εκτός δραματικού απροόπτου) η Τράπεζα θα ξεπεράσει όλους σχεδόν τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκηση της.

    Με κυριότερο την κερδοφορία ανεβάζοντας το στόχο για τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,55 από 0,45 που ήταν πριν, ο οποίος ανεβάζει τον πήχη της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων στο 12% (από 10%).

    Μετά ταύτα όπως αντιλαμβάνεστε έχει  ιδιαίτερη αξία τα όσα υποσχέθηκε την Παρασκευή ο Χρήστος Μεγάλου στους θεσμικούς επενδυτές.

    Είναι ενδεικτικό ότι πριν «αλέκτωρ φωνήσαι» η Deutsche Bank ανέβασε κατά περίπου 65% την τιμή στόχο για την τιμή της μετοχής της Πειραιώς στα 2,95 ευρώ.

    Στα τρέχοντα επίπεδα η  μετοχή της Πειραιώς συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε μία ελκυστική σχέση ως προς την λογιστική της αξίας (Price/ Tangible Book Value) η οποία κυμαίνεται στο 0,47.

    Καταλυτικό ρόλο κατά την εκτίμηση μου είχε η υπόσχεση που δόθηκε στους αναλυτές για την κλιμακούμενη αύξηση της μερισματικής απόδοσης.

    Το 2023 και πάντα υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών η Τράπεζα θα προχωρήσει στην διανομή του 10% των καθαρών κερδών.

    Όμως για τα επόμενα χρόνια ο στόχος που τίθεται είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί μεταξύ 15% – 25%.

    Σημειωτέο η Πειραιώς έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει το σχέδιο εξυγίανσης  του Ισολογισμού της, χωρίς οι ζημίες που προέκυψαν από την διαδικασία αυτή να ξεπεράσουν τα όρια που είχαν τεθεί αρχικώς.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης των κόκκινων δανείων υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2023 στο 6,6% από 6,8% που ήταν, με πρόβλεψη να μειωθεί στο 5% στο σύνολο του έτους.

    Ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ, με την χλιδάτη ζωή και τα μεγάλα χρέη 

    Στην Ελλάδα οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τους εφαρμόζει κανένας. Αυτό είναι το πρόβλημα.

    Και ειδικά στο ποδόσφαιρο ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Κανένας έλεγχος με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες  όσα πιστολιά και εάν έχουν ρίξει δεν ασχολείται κανένας.

    Κλασικό παράδειγμα ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ της Βορείου Ελλάδας. Το ξέρουν άπαντες αλλά το Μέγαρο Μάξιμου,  ούτε και που ασχολείται.

    Με τεράστια προσωπικά χρέη που δεν του επιτρέπουν καν να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του, χρησιμοποιεί το ταμείο της ΠΑΕ για να πληρώνει τα ενοίκια των πολυτελών κατοικιών του ίδιου και της αδερφής του στη Βουλιαγμένη.

    Οι μετοχές δε της ΠΑΕ δεν ανήκουν καν στον ίδιο αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο.

    Το καλύτερο από όλα όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας με τα χρέη και χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς, πρόσφατα αγόρασε πανάκριβο πολυτελές διαμέρισμα στο Riviera Tower!!!

    Απόστολος Ζαφόλιας: Το νέο πρόσωπο της Lamda Development

    Στις 7 Απριλίου, o wiseman σας είχε ενημερώσει ότι, δυο εισηγμένες εταιρίες θα προσλάβουν νέους IR, καθώς πλέον είναι πιεστικές οι ανάγκες.

    Λοιπόν χθες η δημοσιογράφος του mononews.gr η Χριστίνα Παπαγιάννη σας αποκάλυψε τον ένα.

    Πρόκειται για τον νυν CFO της Genco Shipping Απόστολο Ζαφόλια, ο οποίος σε λίγες ημέρες αναλαμβάνει IR και Chief Strategy στην Lamda Development.

    O νεαρός Απόστολος , έβαλε την «υπογραφή» του σε συναλλαγές υψηλής αξίας για τη Genco, αφού θεωρείται ότι ήταν εκείνος που «έπεισε» τον Michael Burry (τον διάσημο Αμερικανό επενδυτή που επωφελήθηκε από την κρίση των ενυπόθηκων δανείων το 2008, βγάζοντας 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τον εαυτό του κι ενέπνευσε την ταινία “Το Μεγάλο Σορτάρισμα”) να επενδύσει στην αμερικανική ναυτιλιακή που εκείνη την εποχή πρόεδρος ήταν ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος.

    Ο Ζαφόλιας θα αναλάβει Chief of strategy και IR της Lamda σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, καθώς η μετοχή βρίσκεται στα επίπεδα των 5,67 ευρώ με συνολικές απώλειες 3% από τις αρχές του έτους.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη η εταιρεία είχε προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στα 6,7 ευρώ προ ολίγων ετών.

    Όπως σας έχω πει ο καθρέφτης μιας εταιρείας είναι η τιμή της μετοχής της, και η εμπιστοσύνη των μετόχων σε αυτή.

    Άρα καταλαβαίνετε ότι το έργο του CEO Οδυσσέα Αθανασίου που τρέχει το σύνθετο έργο του Ελληνικού  και του Απόστολου Ζαβολια είναι να πείσουν την διεθνή επενδυτική κοινότητα να επενδύσουν στην μετοχή.

    Αφού λοιπόν σας αποκαλύψαμε την πρώτη εταιρεία που προσέλαβε τον νέο της IR θα σας βοηθήσω στο κουΐζ της 7ης Απριλίου και για την δεύτερη εταιρεία.

    Αφορά λοιπόν εταιρεία με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 200 εκατ. ευρώ και 220 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή της μετοχής της εταιρείας από την 1/1/2023 έχει απόδοση πάνω από 20%.

    Σας το έκανα εύκολο νομίζω.

     

    Θόδωρος VS Γιώργου και Παναγιώτη: Η νέα αδυσώπητη μάχη των Αγγελόπουλων στον Άρειο Πάγο

    Πριν από ακριβώς 2 εβδομάδες και για την ακρίβεια την Δευτέρα 24 Απριλίου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίστηκε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πολλά χρόνια.

    Όπως άπαντες γνωρίζετε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχει κερδίσει μια υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών, εναντίον του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελοπούλου και της συζύγου Γέλης Αγγελοπούλου η οποία έφυγε από την ζωή στις 10 Ιανουαρίου του 2023.

    Όμως ενώ η υπόθεση αφορούσε τον αδελφό του, τώρα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει στραφεί εναντίον των τέκνων του αδελφού του, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και της κόρη της Γέλης, Αικατερίνης Πετροπούλου.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, η υπόθεση έχει ως εξής:

    Ο Θεόδωρος με αγωγή που άσκησε το 2012 σε βάρος του Κωνσταντίνου ζητούσε την καταβολή 200 εκατομμυρίων Ευρώ επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του αδελφού του και του αείμνηστου πατέρα τους Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 (!) για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον Κωνσταντίνο.

    Στην συμφωνία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο Κωνσταντίνος στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία.

    Στον πρώτο βαθμό, η αγωγή του συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παραπάνω συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και είναι ως εκ τούτου άκυρη.

    Εντούτοις, το Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους δύο μελών και αντίθετη την ψήφο της Προέδρου) εν μέρει δεκτή την αγωγή, επιδικάζοντας πρωτοφανή ποινική ρήτρα ύψους 80 εκ. Ευρώ.

    Όπως επισημαίνουν τα παιδιά του Κωσταντίνου, Γιώργος και Παναγιώτης σε ανακοίνωση τους που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2022:

    “Επισημαίνουμε ότι όλη την παραπάνω περίοδο ο πατέρας μας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας με συνέπεια τις αλλεπάλληλες κρίσιμες νοσηλείες του στην εντατική, ενώ, ταυτόχρονα, με αφετηρία το βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, έπασχε από βαρύτατη άνοια, λόγος για τον οποίον τέθηκε τελικά υπό δικαστική συμπαράσταση με αμετάκλητη απόφαση.

    Δυστυχώς, μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας.”

    Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2022 επρόκειτο να βγουν στον πλειστηριασμό ακίνητα αξίας 9,7 εκατ. ευρώ ως τμήμα της συνολικής απαίτησης των 80 εκατ. ευρώ.

    Τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

    Ο πλειστηριασμός πάντως πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

    Να σημειωθεί ότι αρχικά η διαδικασία των πλειστηριασμών στρεφόταν εναντίον ακινήτων και της Γέλης Παπαγιαννοπούλου, τελευταίας συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου καθώς και της κόρης της, Αικατερίνη Πετροπούλου, ωστόσο τέθηκαν σε αναστολή έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κήρυξε άκυρες τις επιταγές προς εκτέλεση και την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης.

    Οι δύο γυναίκες εμφάνισαν μυστικές διαθήκες, με τις οποίες αμφισβήτησαν τα ποσοστά της κληρονομιάς.

    Η κρίσιμη 24η Απριλίου

    Και φτάνουμε στην κρίσιμη Δευτέρα 24 Απριλίου.

    Τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου προσφεύγουν στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ακυρώσουν την παλαιότερη  απόφαση  του Εφετείου.

    Προέδρος του Α2 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι ο αρεοπαγίτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος, μέλος της διάσημης στο πανελλήνιο, νομικής οικογένειας.

    Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος όμως προχωράει σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση.

    Ζητάει την εξαίρεση του προέδρου καθώς «ισχυρίστηκε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει, ως εξωτερικός σύμβουλος, ο ιδιαίτερα γνωστός νομικός, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, αδελφός του προέδρου».

    Ο πρόεδρος προφανώς αυτοεξαιρέθηκε και την υπόθεση αναλαμβάνει αρχαιότερος αρεοπαγίτης.

    Πρόκειται για ένα θρίλερ για γερά νεύρα καθώς, όπως ισχυρίζονται να τέκνα  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, η διαμάχη αφορούσε τον πατέρα τους και τον αδελφό του Θόδωρο και όχι τους ιδίους.

    Δημήτρης Αφεντούλης: Δίπλα και στον Φίλιππο Λάτση

    O γιος του αείμνηστου Έλληνα ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης, έχει συστήσει εδώ και μερικούς μήνες εταιρεία για την διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας του στην Ελλάδα.

    Ο Φίλιππος έκανε χρηση της νέας νομοθεσίας που δινει  κίνητρα στα family offices, δηλαδή σε ιδιωτικούς φορείς για να διαχειρίζονται την περιουσία ευκατάστατων οικογενειών, οι δικαιούχοι των οποίων επιλέγουν ως τόπο φορολογικής τους έδρας την Ελλάδα.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε πέρυσι το Απρίλιο του 2022 και λέγεται FKL LATSCO FAMILY OFFICE.

    Είναι μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία με μοναδικό μέτοχο τον Φίλιππο Κούρκουλο Λάτση και φέρει τον διακριτικό τίτλο FLFO ΜΑΕ. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.

    Ο άνθρωπος που θα διοικεί την εταιρεία είναι ο Δημήτρης Αφεντούλης, στέλεχος των επιχειρήσεων  Λάτση.

    Από το Νοέμβριο του 2005 είναι Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κατέχοντας τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα.

    Επίσης από το 2012 έως σήμερα επιβλέπει τη λειτουργία των εταιρειών SETE (Family Office) στην Αθήνα.  Δηλαδή τις εταιρείες της Μαριάννας Λάτση.

    Θεωρείται από τα κορυφαία στελέχη που έχει η Ελλάδα, με επαφές και γνωριμίες σε υψηλά επίπεδα.

    Γνώστης των αγορών θεωρείται από τα πρόσωπα του πιο στενού περιβάλλοντος της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση.

    Δίπλα στον  Δημήτρη Αφεντούλη θα βρίσκονται η Μαρία Λαδανά δικηγόρος, πρώην στέλεχος της Eurobank και άλλη μία δικηγόρος η Μαρία Ισαβέλλα Χατζηπλή δικηγόρος που ήταν παλαιότερα στην Lamda Development και στην ΑΓΕΤ Ηρακλή.

    Έρχονται τα funds με «σομπρέρο»

    Την ερχόμενη εβδομάδα μου λένε καλά ενημερωμένες πηγές από το εξωτερικό αναμένεται να κάνουν τοποθετήσεις  στην αγορά κάποια funds από τη Νότιο Αμερική που μετά από μεγάλη έρευνα, συναντήσεις και συζητήσεις με τραπεζίτες και αξιωματούχους των κομμάτων, κατέληξαν ότι οι επενδύσεις προεκλογικά στην ελληνική αγορά, είναι ένα λελογισμένο ρίσκο που αξίζει να πάρουν.

    Το ερώτημά τους που αναζητούσε απάντηση, ήταν πόσο πιθανό είναι να έχουμε Μητσοτάκη πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές και φαίνεται πως καταλήγουν πως είναι τόσο πιθανό ώστε είναι έτοιμοι να ξαναχτίσουν τις θέσεις τους.

    Και πλέον αρχίζουν να τοποθετούνται καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές και περισσότεροι πείθονται για την νίκη Μητσοτάκη εκτιμούν ότι το ράλι θα αρχίσει ακόμη και πριν τις εκλογές.

    Θεωρούν ότι αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για επανεκλογή Μητσοτάκη -με συγκυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ ή αυτοδύναμα- μετά τις εκλογές η άνοδος θα είναι τέτοια που πρέπει να έχουν μπει από πριν.

    Και που επενδύουν;

    Σε τομείς που θα επωφεληθούν άμεσα από την ανάπτυξη στην οικονομία που αναμένεται, δηλαδή retail και τράπεζες

    To νέο deal της Prodea στο κτίριο της Γιάννας Αγγελοπούλου

    Στο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε την έδρα του Ελεύθερου Τύπου στο Μαρούσι (επί Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου) μετακομίζει η Bayer.

    Η φαρμακευτική θα εγκατασταθεί στο Ilida Business Center μετά το καλοκαίρι, αφού το κτίριο που νοίκιαζε στο Δαχτυλίδι (πρώην ιδιοκτησίας του Λουκά Έλληνα) και μοιραζόταν με τον όμιλο Φουρλή αγοράστηκε από την Trastor, η οποία έχει άλλα σχέδια: θα το ανακαινίσει και θα το ρίξει ξανά στην αγορά, σε μια περιοχή που τα ενοίκια για καινούρια κτίρια δεν πέφτουν κάτω από 28 ευρώ το τετραγωνικό.

    Ιδιοκτήτης των νέων γραφείων της Bayer είναι η Prodea, που αγόρασε το συγκρότημα πίσω από το Golden Hall, το 2021, ενώ πριν ήταν ιδιοκτησίας της Lamda Development. Αρχικά ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχτισαν τα γραφεία της εφημερίδας απέναντι από το ΟΑΚΑ. Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 11.750 τ.μ. και διαθέτει και 277 θέσεις στάθμευσης και θα καλύψει τις ανάγκες της φαρμακευτικής για λιγότερα τετραγωνικά.

    Oι συμπατριώτες μας «τζογάρουν» χωρίς φρένα….

    Όπως είναι γνωστό το  2022 ήταν ο χρονιά ρεκόρ για όλα τα νόμιμα παιχνίδια του τζόγου στη χώρα μας.

    Έ λοιπόν το  2023 το ρεκόρ αυτό θα σπάσει πανηγυρικά αφού οι συν-Έλληνες ποντάρουν μετά μανίας στα τυχερά παιχνίδια.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ),  το πρώτο δίμηνο του 2023  οι Έλληνες πόνταραν σε τυχερά παιχνίδια (ΟΠΑΠ, Λαχεία, Ιππόδρομος, διαδικτυακό τζόγο και καζίνο) το ποσό των 5,83 δισ. ευρώ έναντι 4,3 δισ. ευρώ  το αντίστοιχο διάστημα του 2022, μια αύξηση σχεδόν 36%, πάνω από ένα τρίτο είναι η άνοδος.

    Ο τζίρος (ακαθάριστα έσοδα των παρόχων, το GGR) ανέβηκε στα 431 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,6% σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2022.  Τα  GGR προκύπτουν όταν από τα συνολικά έσοδα αφαιρέσουμε τα κέρδη που επιστρέφονται στους νικητές και αποτελούν τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη για το μέγεθος μιας αγοράς.

    …και γι’αυτό ο Σταϊκούρας και ο Βεσυρόπουλος «ανοίγουν σαμπάνιες»!

    Γιατί όμως την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος  άσχετα αν ο μεν πρώτος είναι «εξαφανισμένος» στη Φθιώτιδα και ο δεύτερος στην Ημαθία προσπαθώντας να επανεκλεγούν και μάλιστα αν θέλουν την πρωτιά έχουν δύσκολους αντιπάλους;

    Διότι από τα τυχερά παιχνίδια κερδισμένος βγαίνει και ο κρατικός κορβανάς, που εισπράττει περισσότερα έσοδα από φόρους. Το πρώτο δίμηνο, από τα δικαιώματα του κράτους επί των GGR και τους φόρους στα κέρδη των νικητών εισπράχτηκαν 45,2 εκατ. ευρώ από 110,3 εκατ. ευρώ το δίμηνο του 2021 (+31,6%).

    Από τα 5,83 δισ. των συνολικών εσόδων, τα 4,37 δισ. ευρώ προήλθαν από το διαδίκτυο και ακολουθεί ο ΟΠΑΠ (πρακτορεία και VLTs) με 1,1 δισ. ευρώ. Πρωτιά  στα GGR έχει  ο ΟΠΑΠ με 227 εκατ. έναντι 144,5 εκατ. ευρώ του διαδικτύου, καθώς το pay out (επιστροφή κερδών στους παίκτες) είναι αρκετά μεγαλύτερο στα online παιχνίδια.

    Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν και τα καζίνο στο δίμηνο. Τα πονταρίσματα ανέβηκαν  στα 303,8 εκατ. ευρώ από 191 εκατ. ευρώ και τα GGR στα 35,8 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2021.

    Τώρα τί σημαίνει όλη αυτή η φρενίτιδα του κόσμου για τζόγο και ποιες συνέπειες μπορεί να έχει, είναι κάτι που θα το εξετάσουμε μετά τις εκλογές…

    Τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ 1,19 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Υπουργείο Υποδομών

    Τις «αμαρτίες» των προκάτοχων του μαθαίνω ότι πληρώνει -κυριολεκτικά- ο υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, καθώς το υπουργείο υποδομών καλείται να πληρώσει 1,19 εκατ. ευρώ στο διαχειριστή της αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, που είναι η Ολυμπία Οδός Α.Ε. και τον κατασκευαστή του οδικού άξονα που είναι η κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ που αποτελείται από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ.

    Το ποσό αυτό προκύπτει από τις δύο διαιτησίες τις οποίες έχει κερδίσει η Ολυμπία Οδός Α.Ε το 2018 και το 2020. Η πρώτη αφορά τόκους ύψους 466 χιλιάδων ευρώ που προκύπτουν από την πρώτη διαιτησία, ενώ τα υπόλοιπα 725 χιλιάδες ευρώ αφορούν τόκους υπερημερίας που προκύπτουν από την αποζημίωση που αποφασίστηκε να δοθεί στον κατασκευαστή το 2016.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη η Ολυμπία Οδός, ύστερα από την εξαίρεση του Πάτρα-Πύργος από την παραχώρηση το 2014 με απόφαση του τότε υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ζήτησε και πέτυχε να λάβει αποζημίωση καθώς θα έχανε κέρδη λόγω της μη λειτουργίας των σταθμών διοδίων.

    Το ποσό αυτό αρχικά ανήλθε στα 105,7 εκατ. Ευρώ και τα 67 εκατ. Ευρώ αφορούν στις αποζημιώσεις του κατασκευαστή ενώ ύστερα από τη σχετική συμφωνία το ποσό αυτό μειώθηκε στα 42,8 εκατ. ευρώ

    Φρένο στις πωλήσεις της Jumbo;

    Δύσκολος ο  Απρίλιος για την Jumbo καθώς οι υψηλές επιδόσεις του προηγούμενου μήνα σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών,  είναι  πολύ πιθανόν να «φρενάρουν» τις πωλήσεις του Απριλίου.

    Τα μεγέθη αναμένεται να οριστικοποιηθούν στο τέλος της εβδομάδας. Εντούτοις η Pantelakis Securities προβλέπει  ότι οι πωλήσεις του Απριλίου θα  κλείσουν με αύξηση 11% στα 89 εκατ. ευρώ, μετά τη θεαματική αύξηση 33% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα .
    Γενικότερα η εταιρεία φαίνεται ότι η θεαματική άνοδος του 47% που πέτυχε πέρυσι δημιουργεί ένα ισχυρό «basis effect” επηρεάζοντας αρνητικά τα φετινά αποτελέσματα.

    Σύμφωνα  με τους ίδιους υπολογισμούς, οι πωλήσεις του Απριλίου θα πρέπει να είναι 19% υψηλότερες σε σχέση με τα προ-Covid επίπεδα,  αντανακλώντας εν μέρει την αυξημένους  (κατά 9,3% στα 684.000 τ.μ)  χώρους πώλησης που διαθέτει η εταιρεία.

    Μάλιστα, από τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησαν να λειτουργούν πέντε νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα δύο με έδρα την Ελλάδα και τα τρία στη Ρουμανία,   ανεβάζοντας  έτσι το δίκτυο σε 83 σημεία πώλησης.

     

    Το Emilys (σύζυγος του θορυβώδους –και όχι dirty– Χάρη) foam party

    Τους τελευταίους 2 μήνες οι προσκλήσεις σε πάρτι και καλέσματά έχουν σχεδόν γεμίσει  τα συρτάρια πολλών Ελλήνων.

    Τα περισσότερα καλέσματα έχουν προσκεκλημένους υποψήφιους βουλευτές.

    Και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της hot προεκλογικής περιόδου,  ξαφνικά ένα μπουρίνι με “διαμαντένιους αφρούς” κάλυψε χθες τα βόρεια προάστεια.

    Η Emily  Βαφειά, σύζυγος του θορυβώδους εφοπλιστή Χάρη (και όχι dirty Harry) Βαφειά γιόρτασε τα γενέθλια της, με ένα μεγάλο πάρτι υπό τον πομπώδη τίτλο «FOAM PARTY».

    O κήπος του mansion του Χάρη και της Emily , γέμισε αφρούς  και το ζεύγος μαζί με τους φίλους του ενθουσιάστηκαν σαν μικρά παιδιά. Μάλιστα εδωσαν το δικό τους show ο Τριαντάφυλλος και ο rapper Sink.  Επίσης ήταν παρόντες και πάικτες του Survivor.

    Κάποιοι το χαρακτήρισαν ολίγον Kitsch πάντως.

    Not bad at all!!!

    QUIZ

    Ποιος τραπεζίτης όποιον πελάτη βλέπει που θέλει να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης, φιλικά τον συμβουλεύει να προσλάβει μια εκ των BIG4 ελεγκτική εταιρεία;

    Όταν φυσικά λέμε ότι τους δίνει φιλική συμβουλή εννοούμε ότι τους δίνει να καταλάβουν ότι εάν δεν προσλάβουν την συγκεκριμένη ελεγκτική εταιρεία, τότε η δουλειά θα καθυστερήσει αρκετά.

    Χμχχμ!!!

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.