• Οι εκλογές και η μετοχή της ΔΕΗ, ο λογιστής, η υπεξαίρεση των 4,2 εκατ. και οι πίνακες, η νέα μεταγραφή στην Παγκρήτια, το νέο στοίχημα της Ελλάκτωρ, και το δώρο της Eurobank στους εργαζόμενους

    Χθες ο Wiseman εντόπισε ένα όνομα βαρύ και με ιστορία στη λίστα των οφειλετών που βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί.

    image

    Η ΔΕΗ και οι εκλογές

    H αγορά φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις όποιες ανησυχίες της, αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι στον α γύρο των εθνικών εκλογών, η ΝΔ θα βγάλει ένα αξιοπρεπές ποσοστό το οποίο ίσως της δώσει δυνάμεις να διεκδικήσει την αυτοδυναμία.

    Το πλέον ευαίσθητο χαρτί της εποχής είναι η ΔΕΗ, που όμως φαίνεται να ξεπερνάει τις αδυναμίες των προηγούμενων ημερών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διαμορφωθεί κάποια τάση.

    Χθες έκλεισε με σημαντική άνοδο, στα 8,15 ευρώ με 337.000 τεμάχια, να αλλάζουν χέρια.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έγινε  στα 9 ευρώ.

    Νέα πρόσωπα σε δυο εισηγμένες

    Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένουμε σε δυο εισηγμένες. Η μια με υψηλή κεφαλαιοποίηση και η άλλη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

    Οι διοικήσεις των δυο αυτών εταιριών κατάλαβαν ότι πρέπει να ενισχύουν τις ομάδες που ασχολούνται με την μετοχές εκάστης.

    Επι της ουσίας, έρχονται νέοι IR.

    Τα στελέχη που προσλαμβάνονται έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις να μιλήσουν με ξένους θεσμικούς,  προκειμένου να ενδυναμώσουν  το μετοχικό κεφάλαιο των δυο αυτών εταιριών, με την παρουσία τους.

    Γιατί είναι δεδομένο.

    Εάν ξένοι θεσμικοί δεν αποκτήσουν παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο των σοβαρών εταιρειών, οι μετοχές δεν ανεβαίνουν.

    Ο λογιστής, η υπεξαίρεση των 4,2 εκατ. και οι πίνακες

    Πριν από αρκετά χρόνια ένα λογιστής προσλαμβάνεται από τον εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου στην Allseas Marine.

    Πρόκειται για τον Γιώργο Σκρι….α.

    Στην αρχή ο λογιστής έπαιρνε έναν μικρό μισθό.

    Ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας εντός της εταιρείας και κερδίζει την εμπιστοσύνη του εφοπλιστή.

    Αντίστοιχα ανεβαίνει ο μισθός.

    Γίνεται αρχιλογιστής και στην συνέχεια επικεφαλής μιας εταιρείας στην Άπω Ανατολή, καθώς ο εφοπλιστής εκτιμούσε τις ικανότητες του.

    Στην συνέχεια αποχωρεί από την εταιρεία για να ασχοληθεί με δικιές του δουλειές.

    Όμως ο εφοπλιστής μετά από ενδελεχή έρευνα στις εταιρείες του διαπιστώνει ότι υπάρχει έλλειμα περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.

    Κατατίθεται έγκληση και ασκείται ποινική δίωξη  για υπεξαίρεση.

    Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 2155/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί.

    Σύμφωνα με το βούλευμα ο λογιστής έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για υπεξαίρεση ποσού έως 4.200.000 δολαρίων.

    Η δίκη ξεκινάει τον Μάιο.

    Όπως έχει αποδείξει η έρευνα ο λογιστής διοχέτευε χρήματα για την αγορά πινάκων μεγάλης αξίας.

    Όπως για παράδειγμα (βλέπε παρακάτω τις φωτογραφίες) ένα πίνακα του Κολομβιανού καλλιτέχνη και γλύπτη Fernando Botero το «Homme au chapeau et cigarette» που αγοράστηκε αντί του ποσού των 60.000 δολαρίων και του Γάλλου ζωγράφου και χαράκτη  Pierre Soulages το  Peinture που αγοράστηκε αντί του ποσού των 480.000 ευρώ.

    O Λογιστής έχει αγοράσει πάνω από 50 πίνακες μικρής και μεγάλης αξίας.

    Επιπρόσθετα όμως τα προβλήματα γιγαντώνονται για τον ίδιο.

    Για την ακρίβεια το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά σύμφωνα με την 614/23 απόφαση του της 3 Απρίλιου του 2023, επιβάλει συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής (συμπεριλαμβάνονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις) και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 4.200.000 ευρώ.

    Γιατί όμως έγινε η συντηρητική κατάσχεση;

    Σύμφωνα με την απόφαση ο Λογιστής από κοινού με την σύζυγο του, μετρά την έκδοση του βουλεύματος 2155/2022 , το καλοκαίρι του 2022, μεταβίβασαν λόγω γονικής παροχής στα παιδιά τους την πλήρη κυριότητα της κατοικίας τους επιφάνειας μεγαλύτερης από 360 τ.μ. στα Νότια Προάστεια της Αττικής.

    Σκριμιζέας Γιώργος

    Σκριμιζέας Γιώργος
    Το invoice της αγοράς του πίνακα

    Σκριμιζέας Γιώργος

    Ο πίνακας του Fernando Botero, Homme au chapeau et cigarette του 2001      

     

    Ψήνεται μεταγραφή από Ναυτιλιακό Συστημικής Τράπεζας  στην Παγκρήτια

    Τώρα που έπεσαν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Τhrivest στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής, μου φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν και οι μεταγραφές στελεχών προκειμένου να υποστηρίξουν τη δημιουργία της νέας Τράπεζας που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση με την Παγκρήτια, η οποία πλέον μπαίνει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής.

    Σας είχα αναφέρει και στο παρελθόν ότι οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης ως άνθρωποι της θάλασσας (παρότι είναι εξ΄Αρκαδίας ορμώμενοι) θα θέλανε να δημιουργήσουν ένα ναυτιλιακό τμήμα.

    Να σας μεταφέρω ότι στην ναυτιλιακή αγορά ακούγεται ότι το project προχωρά και μάλιστα έχουν ήδη καταλήξει στον επικεφαλής του.

    Όπως μου μετέφεραν λοιπόν η πλευρά των (ΜπάκουΚαυμενάκη – και Εξάρχου) έχουν προσεγγίσει το Νούμερο δύο του Ναυτιλιακού της Τράπεζας Πειραιώς  ΠΕΙΡ 0,54% 3,74 Κωσταντίνο Οικονόμου.

    Δεν υποστηρίζω ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και έχουν κλείσει, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα πάντα ρεί, μέχρι να ανακοινωθεί η συμφωνία επισήμως.

    Λεπτομέρεια η οποία έχει τη σημασία της. Ο κ. Οικονόμου είναι β΄αντιπρόεδρος  της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας στην οποία πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Βουγιούκας.

    O τελευταίος θεωρείται ο άνθρωπος των δύο εφοπλιστών στο χώρο του ναυτιλιακού finance. Μάλιστα ο ίδιος μετέχει ήδη σε δύο διοικητικά συμβούλια του Ομίλου, σε αυτό της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 2,27% 4,96 και της Πακγρήτιας.

    Ο κ. Βουγιούκας είναι από τα πλέον γνωστά ονόματα στην ναυτιλιακή αγορά καθώς ήταν επικεφαλής σε shipping finance,  στην Τράπεζα του Ρέστη, την FBB Bank , ενώ αργότερα  ήταν επικεφαλής συμβουλευτική εταιρεία (3V Business Consultant) για ναυτιλιακά δάνεια.


    Η ιστορική συμφωνία για την ΑΜΚ της Αττικής

    Μια που αναφερθήκαμε σε Παγκρήτια και Αττικής δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε ότι χθες ήταν μία ιστορική ημέρα για την δεύτερη, την πολύπαθη  Τράπεζα,  καθώς συμφώνησαν οι βασικοί μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετάσχει απευθείας και η πρώτη. 

    Η χθεσινή συμφωνία βέβαια  πρέπει πλέον να μετουσιωθεί σε δεσμευτική νομική συμφωνία που θα ενταχθεί και στο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Η Τhrivest και η Παγκρήτια μπαίνουν με 64 εκατ. ευρώ, το ΤΧΣ με 329 εκατ. ευρώ και το ΤΜΕΔΕ με 40 εκατ. ευρώ.

    Όπως μου μετέφεραν η Ελένη Βρεττού , ceo της Τράπεζας Αττικής  εκτιμά ότι η χθεσινή  συμφωνία σηματοδοτεί βασικά τη δέσμευση των μερών για την εξυγίανση όχι μόνο μιας αλλά προβληματικών τραπεζών και ακόλουθη δημιουργία του 5ου υγιούς τραπεζικού πυλώνα της χώρας.

     

    Για ποια Εμπειρίκου θα χτυπήσει το σφυρί ;

    Χθες ο Wiseman εντόπισε ένα όνομα βαρύ και με ιστορία στη λίστα των οφειλετών που βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί.

    Ο θησαυρός ήταν άνθρακας, καθώς η οφειλέτιδα έφερε το επίθετο Εμπειρίκου και είχε πατρώνυμο Μαρή (!), αλλά ουδεμία σχέση φαίνεται να έχει με την οικογένεια των εφοπλιστών.

    Ακόμα και το ακίνητο είναι αξίας ίσης με το όνομα, καθώς πρόκειται για τριώροφη μεζονέτα 270 τετραγωνικών στην Κηφισιά, με τραπεζαρία και καθιστικό σε ενιαίο χώρο, κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτια, καθιστικό και δύο μπάνια στον όροφο και εκποιείται έναντι 252.000 για χρέη στη Cepal.

    Νέο στοίχημα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Αττική Οδός ;

    Τη θετική του πορεία συνέχισε ο Όμιλος Ελλάκτωρ και στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία χρονιά στην οποία κατάφερε να περιορίσει την φύρα που προκαλούσαν στον Όμιλο οι κατασκευές  και να  πετύχει το break-even καταγράφοντας συνολικό κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. Ευρώ και EBITDA 248 εκατ. ευρώ.

    Για όσους ασχολούνται και παρατηρούσαν τις εξελίξεις στον Όμιλο από τις επικές μάχες των Ολλανδών της Reggeborgh με την επιχειρηματική τριανδρία των Εξάρχου-Μπάκου-Καϋμενάκη μέχρι και την πώληση του μεριδίου των δεύτερων στην Motor Oil, είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάκτωρ έχει πετύχει το απόλυτο turnaround με κύριους τομείς τις κατασκευές και τις παραχωρήσεις.

    Όπως προκύπτει  από τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου,   τα αρνητικά EBIDA του  Κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ – δηλαδή της ΑΚΤΩΡ –  ύψους 75,4 εκατ. ευρώ   το 2021  περιορίστηκαν  στα -1,7 εκατ. Ευρώ, δηλαδή υπήρξε συμμάζεμα μειώνοντας το αρνητικό ΕΒΙDA κατά 98%, ενώ ο Όμιλος κατάφερε να «καπαρώσει» μέσα στη χρονιά που μας πέρασε σημαντικά έργα υποδομών αξίας άνω των 900 εκατ. Ευρώ.

    Πλέον το επόμενο στοίχημα για την Ελλάκτωρ είναι να επικρατήσει στις Παραχωρήσεις καθώς έχει μπροστά της το νέο διαγωνισμό για την Αττική Οδό, ενώ «χτυπάει» και το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο (αξίας άνω του 1,5 δισ. ευρώ) στο ΒΟΑΚ.

    Οι παραχωρήσεις έχουν καταστεί για το σύνολο των κατασκευαστών γενικότερα, αλλά και την Ελλάκτωρ ειδικότερα το «άγιο δισκοπότηρο» καθώς αποφέρουν σημαντικά κέρδη στα ταμεία των Ομίλων.

    Στην περίπτωση της Ελλάκτωρ οι παραχωρήσει συνεισέφεραν το 2022 στα ταμεία της 151 εκατ. Ευρώ όσον αφορά τα EBITDA, με το ποσό αυτό να ξεπερνάει κατά πολύ τις αντίστοιχες επιδόσεις στους άλλους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, δηλαδή τις κατασκευές (ΑΚΤΩΡ), την ανάπτυξη ακινήτων (REDS), τα έργα περιβάλλοντος (ΗΛΕΚΤΩΡ) και τις ΑΠΕ μέχρι τη διακοπή της εν λόγω δραστηριότητας από την εξαγορά από τη Motor Oil μέσω της οποίας ο Όμιλος απαλλάχθηκε από το βαρύ δανειακό φορτίο των ομολόγων (670 εκατ. ευρώ).

    Φρέσκο χρήμα στα ταμεία της Intrakat 

    Ζεστό χρήμα αναμένεται να εισρεύσει  σύντομα στα ταμεία της Intrakat ΙΝΚΑΤ 2,27% 4,96 , καθώς από ότι μαθαίνω το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση ποσού 820 χιλιάδες  ευρώ.

    Πρόκειται για πληρωμή που αφορά το έργο της διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς.

    Η εισηγμένη έχει αναλάβει και επίσημα το έργο από το Νοέμβριο του 2020 και τότε είχε εκτιμηθεί πως για την υλοποίησή του θα χρειαστούν τρία.

    Επομένως, το έργο, πλην απροόπτου αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2019 και το έργο δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με την Intrakat να δίνει μία «γενναία έκπτωση» 47% «κλειδώνοντας» το έργο στα 45,6 εκατ. Ευρώ από τα 86,2 που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του.

    H «επάρατος» ρήτρα αναπροσαρμογής, ο Υπουργός και ο Μπίσμαρκ με τους τρείς καθηγητές

    Προφανώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η πρόσφατη  δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε νόμιμη η επιβολή ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,18% 10,93 .

    Αυτό φυσικά έγινε πριν να νομοθετήσει η κυβέρνηση το ισχύον μοτίβο τιμολόγησης χωρίς ρήτρες.

    Με την απόφαση κατ’ αρχάς διασώζονται και όλες  οι άλλες εταιρίες παροχής ρεύματος αφού με το δεδικασμένο γλυτώνουν τις όποιες συνέπειες θα υπήρχαν με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εναντίον τους καταναλωτές και Ενώσεις Καταναλωτών.

    Το μπαλάκι όμως τώρα, το έχει στα χέρια του λίγο πριν τις εκλογές, ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας.

    Ορισμένες ιδιωτικές εταιρίες παροχής ενέργειας (από τις ισχυρές φυσικά και όχι τις πρωτο-δεύτερες) τον πιέζουν να άρει αύριο κιόλας τις απαγορεύσεις στη ρήτρα και να αφήσει την αγορά ελεύθερη να λειτουργήσει στον ανταγωνισμό.

    Αυτό θα αφήσει ελεύθερο το δρόμο για επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής και όπως μαθαίνω ο κος Σκρέκας προσπαθεί να μην αναμιχθεί ως τις εκλογές.

    Μετά βλέπουμε.

    Πάντως μαθαίνω ότι ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ δεν θέλει να  επαναφέρει με τίποτα τις  ρήτρες στα τιμολόγια της επιχείρησης και το έχει διαμηνύσει σε φίλους και γνωστούς.

    Και επειδή ο Στάσσης δίνει τον τόνο στην αγορά, έχει κοπεί και η όρεξη ορισμένων άλλων, άρα ούτως ή άλλως ρήτρες έτσι όπως τις ξέραμε δεν βλέπω στον ορίζοντα.

    Πολλοί όμως από τους ισχυρούς ιδιώτες ζητούν επίμονα να λήξουν τα τωρινά μέτρα στο τέλος   Ιουνίου (ως τότε  έχει νομοθετηθεί η ισχύς τους) ώστε από το Σεπτέμβριο να ρίξουν στην πιάτσα νέα προϊόντα που θα έχουν έμμεση ρήτρα, δηλαδή θα χρεώνουν στον πελάτη ad hoc το κόστος χονδρικής του ρεύματος συν ένα (κατά κανόνα σταθερό) ποσοστό κέρδους.

    Σιγουράκι δηλαδή με κέρδη πολλά και εισόδημα μεγάλο που λέγαμε παλιά.

    Για να καταλάβω όμως και εγώ ο ταπεινός wiseman, αυτό ακριβώς το σχήμα, δεν είναι που αποτελεί τον εύκολο δρόμο για το ολιγοπώλιο;

    Δηλαδή το χονδρεμπορικό κόστος συν ένα σταθερό κέρδος π.χ. 10% για 5-6 βασικές εταιρίες δεν αποτελεί «εναρμονισμένη πρακτική» όπως πολύ κομψά ονομάζουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα ολιγοπώλια;

    Θυμίζω πως κυρίαρχος στον τομέα είναι ο Γιώργος Στάσης και η ΔΕΗ με  63,29% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (PROTERGIA) με 7,6%, ο Γιώργος Περιστέρης  (ΗΡΩΝ) με  7,03%, η Elpedison (Ανδρέας Σιάμισιης και Όμιλος ΛάτσηHelleniQ Energy μαζί με την Edison) με 6,09% και Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης (NRG-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ) με  4,81%, άρα παίζουν «βαριά» ονόματα στον κλάδο με αυξημένο κύρος και ειδικό βάρος.

     

    ….. και οι έλεγχοι του Λιανού 

    Και επί τη ευκαιρία ο ερίτιμος και πολύ-σπουδασμένος (και μπράβο του) Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Καθηγητής Ιωάννης Λιανός, που είναι  κάτοχος της έδρας Διεθνούς Δικαίου του Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής αλλά επίσης και Διευθύνων του Κέντρου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής στο University College London (UCL) και τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) έχει κάνει κάποιον έλεγχο στις χρεώσεις των παρόχων ενέργειας τώρα τελευταία;

    Εννοώ διεξοδικό εσωτερικό έλεγχο, όχι βόλτα στις …βιτρίνες των εταιριών που είναι όντως λαμπερές.

    Και μην ακούσω ότι αρμόδια είναι η ΡΑΕ αφού γνωρίζουμε όλοι πως η Επιτροπή μπορεί να παρεμβαίνει παντού όταν υπάρχει αποχρώσα ένδειξη ολιγοπωλίου ή έστω να ενημερώνει γραπτώς της ΡΑΕ.

    Έχει κάνει ή θα κάνει κάποιο …«check VAR» που λέμε και στο ποδόσφαιρο;

    Ή εδώ ισχύει το ρητό του αλησμόνητου Μπίσμαρκ: «τρείς καθηγητές και η πατρίς εχάθη»;

    Βέβαια και στην Υπερ-Αρχή για Νερά-Ενέργεια-Σκουπίδια, ένας   καθηγητής προίσταται, ο φίλτατος Θανάσης Δαγούμας με τις δικές του περιπέτειες.

    Άσε που στην αγορά λένε ότι «ο καθηγητής Λιανός είναι τόσο ικανός που κάνει για τρείς».

    Είμαι σίγουρος πως το λένε σοβαρά και όχι «ιστορικά», ενθυμούμενοι τον Μπίσμαρκ.

     

    Πασχαλιάτικο αρνί για τους εργαζόμενους της Eurobank από τη Διοίκηση 

    Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ δίνει η Eurobank σε 3.000 χαμηλόμισθους εργαζόμενους της ενόψει Πάσχα.

    Το ανακοίνωσε χθες η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank Νατάσσα Πασχάλη.

    Μεταξύ  άλλων στην ανακοίνωση της η κα Πασχάλη αναφέρει  ότι η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,80 ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται και πέρυσι το καλοκαίρι  προχώρησε για πρώτη φορά στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της.

    Φέτος αποφάσισε, με αφορμή τα καλά της αποτελέσματα και αναγνωρίζοντας ότι συνεχίζουν οι πληθωριστικές πιέσεις, που αγγίζουν ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, να προχωρήσει σε μία ακόμα παροχή, ενισχύοντας τους με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers  με 500 ευρώ..

    Το  voucher σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει αποδέκτες περίπου 3.000 εργαζόμενους της Eurobank και πρόθεση της Διοίκησης  είναι να δοθεί άμεσα, εν όψει του Πάσχα.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.