Business

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Η απαίτηση του θείου μας Θεόδωρου δεν αφορά προσωπική μας οφειλή

  • NewsRoom
Αγγελόπουλος_Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος


Διευκρινήσεις σχετικά με την απαίτηση του θείου τους, εφοπλιστή Θεόδωρου Αγγελόπουλου, για την επίσπευση του πλειστηριασμού των ακινήτων του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έδωσαν με δήλωσή τους οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στη δήλωσή τους, οι δύο επιχειρηματίες αναφέρουν πως η απαίτηση του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου, πηγάζει από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα τους, Κωνσταντίνο, και δεν αφορά δική τους προσωπική οφειλή.

 Όπως αναφέρουν «από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε
ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24 ης Απριλίου 2023».

Αναλυτικά η δήλωση των αδελφών Αγγελόπουλων: 

Δημοσιεύτηκε χθες η είδηση για τον πλειστηριασμό ακινήτων του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που επισπεύδει ο αδερφός του Θεόδωρος. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος μας, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας κατά δήλωσή του, πηγάζει από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά
προσωπική μας οφειλή.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος με αγωγή που άσκησε το 2012 σε βάρος του πατέρα μας ζητούσε την καταβολή 200 εκατομμυρίων Ευρώ επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 (!) για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον πατέρα μας, στην οποία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο πατέρας μας στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία.

Στον πρώτο βαθμό, η αγωγή του συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παραπάνω συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πατέρα μας και είναι ως εκ τούτου άκυρη. Εντούτοις, το Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους δύο μελών και αντίθετη την ψήφο της Προέδρου) εν μέρει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας πρωτοφανή ποινική ρήτρα ύψους 80 εκ. Ευρώ.

Επισημαίνουμε ότι όλη την παραπάνω περίοδο ο πατέρας μας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας με συνέπεια τις αλλεπάλληλες κρίσιμες νοσηλείες του στην εντατική, ενώ, ταυτόχρονα, με αφετηρία το βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, έπασχε από βαρύτατη άνοια, λόγος για τον οποίον τέθηκε τελικά υπό δικαστική συμπαράσταση με αμετάκλητη απόφαση.

Δυστυχώς, μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας.

Μάλιστα, δίχως να σεβαστεί το βαρύτατο πένθος μας, έσπευσε να μας κοινοποιήσει την παραπάνω απόφαση λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού του, όπου και είχε παραβρεθεί με τη σύζυγό του Γιάννα.

Από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24 ης Απριλίου 2023.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της παραπάνω αντιδικίας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Θεόδωρο και στη Γιάννα καλή επιτυχία στις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Εμφύλιος στην οικογένεια Αγγελόπουλου: Θεόδωρος κατά πάντων με φόντο εκπλειστηριαζόμενα ακίνηταΣΧΟΛΙΑ