• Business

    Tesla: Στα 24,93 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε η Tesla στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Elon Musk με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης στη Wall Street.

    Ειδικότερα, η Tesla ανακοίνωσε έσοδα 24,93 δισεκατομμύρια δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 24,47 δισ. σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα καθαρά έσοδα (GAAP) ήταν 2,70 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 20% από πέρυσι.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 91 σεντ ανά μετοχή. Η Refinitiv ανέμενε κέρδη 82 σεντς ανά μετοχή.

    Αντίστοιχα, τα λειτουργικά περιθώρια διαμορφώθηκαν στο 9,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων. Το συνολικό μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 18,2%, επίσης χαμηλό για την ίδια περίοδο.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Tesla ανέφερε καθαρά έσοδα 2,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με έσοδα 23,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Tesla ανέφερε καθαρά έσοδα 2,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε έσοδα 16,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα έσοδα από τη βασική αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla αυξήθηκαν κατά 46% σε ετήσια βάση στα 21,27 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας — από ηλιακές εγκαταστάσεις και εφεδρικές μπαταρίες — αυξήθηκαν κατά 74% από έτος σε έτος, σε 1,51 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα «υπηρεσιών και άλλων» της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των τελών για επισκευές οχημάτων εκτός εγγύησης, αυξήθηκαν κατά 47% στα 2,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το κόστος έρευνας και ανάπτυξης της Tesla ανήλθε στα 943 εκατομμύρια δολάρια (από 771 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο) με την εταιρεία να  αναφέρει ότι επικεντρώνεται στο να «είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης».

    Διαβάστε επίσης

    Netflix: 5,9 εκατ. νέοι συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο – Επεκτείνεται η πολιτική κατά της κοινής χρήσης κωδικών

    Carvana: Άλμα για τη μετοχή μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους για μείωση χρέους κατά 1 δισ. δολάρια

    Microsoft: Παίρνει παράταση τριών μηνών από την Activision για το deal των 75 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ