• Business

    Microsoft: Παίρνει παράταση τριών μηνών από την Activision για το deal των 75 δισ. δολαρίων

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου έχει περιθώριο η Microsoft να ολοκληρώσει το deal εξαγοράς της Activision ύψους 75 δισ. δολαρίων.  Η Activision δεν ενεργοποίησε την ρήτρα αποζημίωσης, που ίσχυε με την προηγούμενη συμφωνία, η οποία έληγε την Τρίτη δίνοντας περισσότερο χρόνο στον τεχνολογικό κολοσσό να λύσει τις διαφωνίες του με τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας και να προχωρήσει στη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συναφθεί στον τομέα του gaming.

    Αυξήθηκε πάντως το ποσό αποζημίωσης σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το deal με την Activision να λαμβάνει  3,5 δισ. δολάρια από 3 δισ. δολάρια μετά τις 29 Αυγούστου και 4,5 δισ. δολάρια μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν και θα συνεχίσουν να αναζητούν τις τελικές ρυθμιστικές εγκρίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Η συμφωνία προκάλεσε εξ’ αρχής την αντίθεση των ρυθμιστικών αρχών σε ΗΠΑ και Βρετανία, οι οποίες επικαλέστηκαν αθέμιτο ανταγωνισμό σε μία αγορά αξίας 182 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου  μπλόκαρε τη συμφωνία τον Απρίλιο και παραμένει το μόνο σημαντικό εμπόδιο για τη σφράγιση της συμφωνίας, καθώς ισχυρίζεται ότι  η συγχώνευση θα μπορούσε να βλάψει την εκκολαπτόμενη αγορά του cloud gaming. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, συμφώνησε να εξετάσει την αναδιάρθρωση της εξαγοράς, χωρίς να είναι σαφές πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η διαδικασία.

    Αντίστοιχες ενστάσεις συνάντησαν οι δύο εταιρείες και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, αν και δικαστής της Καλιφόρνιας απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα της επιτροπής να σταματήσει η συναλλαγή από το να προχωρήσει.

    Διαβάστε επίσης: 

    Halliburton: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β’ τριμήνου

    Broadcom: Εγκρίθηκε προσωρινά η εξαγορά της VMware

    Binance προς Ολλανδούς χρήστες: Αποσύρετε τα κρυπτονομίσματά σας



    ΣΧΟΛΙΑ