• Business

    Carvana: Άλμα για τη μετοχή μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους για μείωση χρέους κατά 1 δισ. δολάρια

    Ernest Garcia III, CEO της Carvana και ο πατέρας του, Ernest Garcia II

    Ernest Garcia III, CEO της Carvana και ο πατέρας του, Ernest Garcia II


    Σε συμφωνία με την πλειοψηφία των κατόχων ομολογιών της ήρθε η αμερικανική εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana, προχωρώντας σε μείωση του χρέους της κατά πάνω από 1 δισ. δολάρια.

    Η συμφωνία με την ομάδα των ομολογιούχων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το fund Apollo, αναμένεται πως θα διευκολύνει την Carvana, η οποία αντιμετωπίζει ισχυρά προβλήματα ρευστότητας. Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα, το μακροπόθεσμο χρέος της διαμορφωνόταν στα 6,54 δισ. δολάρια, αμετάβλητο από πέρυσι.

    Η εταιρεία είχε δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται την περίοδο της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές στις ΗΠΑ είχαν στραφεί στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εκμεταλλευόμενη και την διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα των μικροτσίπ), με την χρηματιστηριακή της αξία να εκτοξεύεται στα 60 δισ. δολάρια. Ωστόσο, το ιστορικό υψηλό του 2021 ακολούθησε μια βουτιά κατά 98% το 2022, που άφησε τις μετοχές να διαπραγματεύονται κάτω από τα $5 στα τέλη Δεκεμβρίου.

    Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν έως και 43% στα 56,92 δολάρια στο άνοιγμα στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, μετά την είδηση για τη συμφωνία, συνεχίζοντας την αντίδραση που καταγράφεται το 2023 στον τίτλο, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς έχει σημειώσει ένα ράλι 1.100%,καθώς οι επενδυτές συσσωρεύονται εν μέσω της αναζωπύρωσης της όρεξης για πιο ριψοκίνδυνες μετοχές. Παραμένει ωστόσο πολύ μακριά από τα υψηλά του Αυγούστου του 2022.

    Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης

    Microsoft: Παίρνει παράταση τριών μηνών από την Activision για το deal των 75 δισ. δολαρίων

    Halliburton: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β’ τριμήνου

    Binance προς Ολλανδούς χρήστες: Αποσύρετε τα κρυπτονομίσματά σας



    ΣΧΟΛΙΑ