• Business

    Netflix: 5,9 εκατ. νέοι συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο – Επεκτείνεται η πολιτική κατά της κοινής χρήσης κωδικών

    • NewsRoom
    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix

    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix


    Αύξηση στα έσοδα και στους συνδρομητές ανακοίνωσε η Netflix για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά το «καμπανάκι» στη Wall Street την Τετάρτη.

    Ειδικότερα, ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε κέρδη 3,29 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν 2,86 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 8,20 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 3% από 7,97 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη περίοδο, με τους αναλυτές να αναμένουν 8,30 δισ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα (GAAP) διαμορφώθηκαν σε 1,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα από 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη περίοδο.

    Η Netflixn πρόσθεσε 5,9 εκατ. συνδρομητές κατά το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 8%, εν μέσω της ευρύτερης πολιτικής καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε ΗΠΑ. Όπως ανέφερε η εταιρείας, θα επεκτείνει τη νέα της πολιτική και στους υπόλοιπους πελάτες της.

    Η Netflix δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ώθηση στα έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς αρχίζει «να βλέπει τα πλήρη οφέλη της πληρωμένης κοινής χρήσης συν τη σταθερή ανάπτυξη του σχεδίου μας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις».

    Η εταιρεία δήλωσε πως  προβλέπει τώρα έσοδα 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 7% από έτος σε έτος, για το τρίτο τρίμηνο, αποδίδοντας την αύξηση των εσόδων σε περισσότερες μέσες αμειβόμενες συνδρομές.

    Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι οι καθαρές προσθήκες συνδρομητών επί πληρωμή το τρίτο τρίμηνο θα είναι παρόμοιες με το δεύτερο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, το Netflix προβλέπει ότι η αύξηση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο θα «επιταχυνθεί σημαντικά» λόγω της καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και καθώς τα διαφημιστικά έσοδα αυξάνονται.

    Διαβάστε επίσης

    Tesla: Στα 24,93 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο

    Carvana: Άλμα για τη μετοχή μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους για μείωση χρέους κατά 1 δισ. δολάρια

    Microsoft: Παίρνει παράταση τριών μηνών από την Activision για το deal των 75 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ