• Business

    ΤΧΣ: Την Παρασκευή η νέα διοίκηση

    διαπραγμάτευση Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Στο κόκκινο bag pack του Ευκλείδη Τσακαλώτου που περιοδεύει από το Eurogroup μέχρι και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτές τις ώρες η λίστα των υποψηφίων για τις κομβικές θέσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ο Υπουργός Οικονομικών έχει πάρει τις εισηγήσεις από την Επιτροπή Επιλογής και όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου την Παρασκευή (ή το αργότερο τη Δευτέρα) θα βγει λευκός καπνός για το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του ΤΧΣ, καθώς και των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    Στην εισήγηση της επιτροπής προσδιορίζεται και την αμοιβή για κάθε υποψήφιο, εντός του εύρους, που έχει ήδη προκαθορισθεί. Η επιλογή έγινε από τη δεξαμενή των υποψηφίων που πληρούσαν τα κριτήρια βάσει της σχετικής διεργασίας που έτρεξαν η Korn Ferry (Ουγγαρίας) για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και η Stanton Chase Αυστρίας για τον αναπληρωτή του.

    Ήδη εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Εκτελεστική Επιτροπή έχει ήδη επιλεγεί και είναι ο Δημ. Φραγκέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr η Κυβέρνηση θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το μέτωπο αυτό και δεν πρόκειται να δοθεί (παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα αυτό) παράταση στη θητεία της μεταβατικής Εκτελεστικής Επιτροπής (Χρ. Στράτος, Μιχ. Χαραλαμπίδης).

    Σημειώνεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής οι αμοιβές του CEO και του αναπληρωτή του επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις περικοπές που αποφασίστηκαν επί Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι τα δύο στελέχη θα έχουν αποδοχές υψηλότερες απ αυτές των προκατόχων τους κ. Αρ. Ξενόφου και Γ. Κουτσού. Μεικτές αποδοχές 180.000 -220.000 ευρώ για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και 150.000 με 195.000 ευρώ για τον αναπληρωτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο σχεδιασμός των τραπεζών έως το 2019. Πλειστηριασμοί 10 δισ. ευρώ στην τριετία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογένεια Βουλγαράκη: Γι’αυτό πουλήσαμε τη Yioula

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ