• Business

    Σπ. Θεοδωρόπουλος: Η συνεχής αύξηση μισθών δεν λύνει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Για πρώτη φορά η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από τη ζήτηση επεσήμανε από το βήμα συνεδρίου του ΣΕΒ, ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη αύξηση μισθών δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

    «Το πρόβλημα δεν είναι να αυξάνουμε συνεχώς τους μισθούς. Η αύξηση των αμοιβών θα οδηγούσε σε μετακίνηση των στελεχών από τη μια επιχείρηση στην άλλη, αλλά δεν θα έλυνε το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού» όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Bespoke Holdings μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ.

    «Σήμερα λείπουν 90.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία και ειδικά σε τεχνικές ικανότητες. Κάθε χρόνο θα δημιουργούνται 10.000 θέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι εργαζόμενοι. Οπότε πρέπει να ‘καλλιεργήσουμε’ περισσότερους νέους με αυτές τις δεξιότητες» τόνισε.

    Πρόσθεσε δε ότι «χρειάζεται μια νέα συμφωνία κράτους, εργαζόμενων και εργοδοτών που θα εξασφαλίζει περισσότερη ευελιξία χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων και θα οδηγεί σε αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

    Με αυτό τον τρόπο και οι εργαζόμενοι θα ανεβάσουν τους μισθούς τους, και οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να είναι πιο ευέλικτες – δεν μιλάμε για τεράστιες που θα καταπατούν δικαιώματα – και θα καταφέρει το κράτος να καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία και να βελτιώσει τα έσοδα στο φορολογικό και ασφαλιστικό τομέα».

    Ο ίδιος, τόνισε ότι είναι υπέρ της αύξησης των μισθών με στόχευση την προσέλκυση επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό, και επεσήμανε την ανάγκη για ανταγωνιστικό φορο- ασφαλιστικό πλαίσιο, καθώς και βελτίωση των δομών για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου.

    Παράλληλα άσκησε κριτική στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, λέγοντας ότι εφαρμόζεται την περίοδο που ξένες επιχειρήσεις περιορίζουν τη φυσική παρουσία των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις τους. “Το μικρομάνατζμεντ δεν μπορεί να λειτουργήσει πια”, ανέφερε σχετικά.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνική βιομηχανία το 2030, ο διευθύνων σύμβουλος της Βιοχάλκο Μιχάλης Στασινόπουλος ζήτησε ορθή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και εφαρμογή του θεσμού των επιταχυνόμενων αποσβέσεων ως κίνητρο για επενδύσεις.

    Την επιβράβευση των εργαζομένων με ευελιξία στον τόπο εργασίας , με μπόνους και ευκαιρίες απασχόλησης σε διαφορετικά τμήματα ή και ξένες χώρες επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Coca Cola Hellas Σταύρος Μουρελάτος, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ τέσσερις χώροι παράνομης εμφιάλωσης νοθευμένων ποτών

    ΕΕ: «Παγώνει» αναπτυξιακά κονδύλια €691 εκατ. στην Παλαιστίνη

    Νικόλας Λυκιαρδόπουλος-Kristian Morch: Πρόταση για την απόκτηση όλων των μετοχών της BW Epic Kosan

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ