ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέα εποχή έχει περάσει η εισηγμένη πληροφορικής Q&R, με την εταιρεία να αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του κλάδου, με εξαγωγικό χαρακτήρα και νούμερα διαρκώς ανοδικά.
Μάλιστα την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων πλήρως ανακαινισμένων γραφείων της εταιρείας 2.000 τμ στην Μεταμόρφωση, όπου παρευρέθησαν πλήθος κόσμου, συνεργατών και στελεχών της Q&R, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος και βασική μέτοχος Σοφία Σωτηράκου-Καραγεώργη και ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Quest, Θεόδωρος Φέσσας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο CEO της εταιρείας κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι το πλάνο επενδύσεων και εξαγορών συνεχίζεται, με τον όμιλο να προσανατολίζεται σε νέα πεδία, όπως αυτό του defence tech.
Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε σημαντικές εξαγορές στην κυβερνοασφάλεια και το SAP, ωστόσο όπως είπε δεν πρόκειται να γίνουν άλλες κινήσεις σε αυτούς τους κλάδους, καθώς στόχος είναι να συμπληρώσει κομμάτια που λείπουν από το παζλ δραστηριοτήτων της. Και αυτό είναι το defence tech. Όπως είπε, η διοίκηση εξετάζει περιπτώσεις εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μεγάλη δραστηριότητα, που θα βοηθήσουν τον όμιλό να εκτοξεύσει τα έσοδά της αλλά και την επιρροή της.
Η Q&R αναμένεται να φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ σε τζίρο το 2025, με 20% EBITDA Margin, ενώ το στόχος είναι το 2027 ο τζίρος να προέρχεται 50% από έργα στην Ελλάδα και 50% από το εξωτερικό, ενώ οι εργαζόμενοι αναμένεται να αυξηθούν από τους 180 σήμερα, στους 300 το 2026.
Οι σημαντικές εξαγορές
Μετά την είσοδο της Σοφίας Σωτηράκου ως βασικός μέτοχος της Q&R, η εισηγμένη πληροφορικής έχει αλλάξει προφίλ. Η QnR από τη σύναψη του κοινού ομολογιακού δάνειου των 19,1 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από την κ. Σωτηράκου, προχώρησε σε μια σειρά εξαγορών, οι οποίες αποτελούν κεντρικό πυλώνα του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, με σκοπό την επέκταση των προϊόντων τα οποία προσφέρει καθώς και του πελατολογίου και των αγορών στις οποίες απευθύνεται.
Όπως αναφέρει η διοίκηση, η επιλογή κάθε εξαγοραζόμενης εταιρείας έγινε με γνώμονα την δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές και προϊόντα, σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και την απόκτηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.
Τον Ιανουάριο του 2025 προχώρησε στην εξαγορά του 60% της Systecom, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, κάνοντας έτσι δυναμικό μπάσιμο στην κυβερνοασφάλεια. Ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, μπήκε επισήμως στην αγορά του Βελγίου και ευρύτερα της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς εξαγόρασε το 51% των μετοχών της βελγικής SQUAREDEV BV, έναντι 1,1 εκατ. ευρώ.
Αργότερα μέσα στο έτος ολοκλήρωσε ακόμα δύο κινήσεις στο SAP, καθώς ανακοίνωσε δύο νέες κινήσεις. Η πρώτη αφορούσε την εξαγορά του 76,19% της εταιρείας Alexander Moore, SAP Gold Partner με μακρόχρονη εξειδίκευση στο SAP Business One, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ. Ενώ η δεύτερη αργότερα ανακοίνωσε την εξαγορά του 51% της AlphaCons Intelligent Technology Solutions A.E, ανερχόμενου συνεργάτη στο SAP Partner με ισχυρή παρουσία στο SAP S/4Hana και τις cloud base πλατφόρμες.
Διαβάστε επίσης:
Warner Bros.: Προσφορές για εξαγορά από Netflix, Comcast και Paramount
Γιουβέντους: Πουλάει μετοχές για να μειώσει το χρέος – Εξασφάλισε 98 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- THE DOLLI Sunday Table: Η Aκρόπολη στο πιάτο μας με φρέσκα θαλασσινά, χρώματα κι αρώματα
- Η διακύβευση των εκλογών: Ποια οικονομική στρατηγική θα κυβερνήσει;
- Αποκάλυψη mononews: Αυτός είναι ο συμβιβασμός Κούστα – Γιαννικοπούλου – Το ποσό που εισέπραξε η πρώην και τα «τριαντάφυλλα» του Σαγκάλ
- Σε ρυθμούς Fed οι αγορές – Μπορεί ο Δεκέμβριος να ανατρέψει το βαρύ κλίμα στις αγορες;