• Διεθνής πολιτική

    ΕΕ: «Παγώνει» αναπτυξιακά κονδύλια €691 εκατ. στην Παλαιστίνη

    • NewsRoom
    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε το «πάγωμα» και την επανεξέταση κονδυλίων και αναπτυξιακών έργων για τους Παλαιστίνιους, ύψους 691 εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθώντας τις προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει από την Αυστρία και τη Γερμανία.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Επίτροπος Όλιβερ Βαρχέλι, «η κλίμακα της τρομοκρατίας και της κτηνωδίας κατά του Ισραήλ και του λαού του αποτελεί σημείο καμπής. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνήθης διαδικασία σε αυτό το πλαίσιο.

    Ως ο μεγαλύτερος δωρητής των Παλαιστινίων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει υπό αναθεώρηση το πλήρες αναπτυξιακό της χαρτοφυλάκιο, συνολικής αξίας 691 εκατ. ευρώ».

    Νωρίτερα, η Αυστρία έκανε γνωστό πως αναστέλλει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους που ανέρχεται σε συνολικά περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ για μια σειρά από έργα ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

    Από την πλευρά της, η γειτονική Γερμανία ανακοίνωσε ότι η αναπτυξιακή βοήθεια προς τα παλαιστινιακά εδάφη για την φετινή και την επόμενη χρονιά αναστέλλεται προσωρινά για όσο το ύψος της βρίσκεται υπό ενδελεχή επανεξέταση, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Βερολίνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Χερσαία επιδρομή στα εδάφη του από το Λίβανο

    Συνελήφθη μεγαλοστέλεχος μονάδας της Exxon Mobil για σεξουαλική επίθεση

    Υπουργείο Άμυνας: Ενας… «Περσέας» στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ