ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το THE DOLLI Sunday Table δεν είναι brunch∙ είναι η επιστροφή στην αγαπημένη παράδοση του οικογενειακού, κυριακάτικου τραπεζιού. Η στιγμή που σταματά τον χρόνο και τους έντονους ρυθμούς της εβδομάδας, ντύνεται με γεύσεις, φρέσκα αρώματα και απαράμιλλή θέα.

Η εμπειρία ξεκινά με ένα ζεστό καλωσόρισμα και την υπογραφή μιας φιλοξενίας που κάνει το THE DOLLI «ένα ξενοδοχείο που πρέπει να το ζήσεις». Στο Rooftop Restaurant, η Ακρόπολη δεσπόζει τόσο κοντά, που μοιάζει να ακουμπά το τραπέζι, και ο αφρώδης οίνος Amalia παίζει με το φως που αντανακλούν τα καθρεφτάκια της οροφής του εστιατορίου.

Στη μαρμάρινη επιφάνεια του μπαρ, σαν μια συνέχεια των κιόνων, απλώνεται ένας γαστρονομικός πίνακας. Ο εκλεπτυσμένος μπουφές συνδυάζει φρέσκα ψαρικά, πλούσιες σαλάτες και μεσογειακά πιάτα με μια δόση ανατολής. Αναδύει αρώματα από κύμινο, εσπεριδοειδή και φρεσκοψημένο ψωμί.
Η απόλαυση συνοδεύεται από τη σύγχρονη αισθητική του χώρου που σέβεται ταυτόχρονα την παράδοση.
Πίσω από το μπαρ, και στο πλάι της εισόδου, κρύβεται ένα εξαιρετικό sushi bar με rolls, sashimi και ζουμερά dumplings. Λίγο πιο πέρα, το μάτι σου κλείνουν λαχταριστά ζυμαρικά με τρούφα. Η επιλογή είναι δύσκολη, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις ό, τι επιθυμείς, όσες φορές επιθυμείς.

Τα ορεκτικά ακολουθεί μια επιλογή από ζεστά κυρίως πιάτα που θυμίζουν την κουζίνα της γιαγιάς μας: μαγειρευτός κόκορας, λαβράκι ψητό, μοσχάρι οσομπούκο, λιγκουίνι με γαρίδες.
Πιάτα που δένουν τους ανθρώπους με τις συζητήσεις τους και τα λεπτά κυλούν αβίαστα με κάθε απολαυστική μπουκιά. Ο σεφ του THE DOLLI, Σπύρος Βαρελάς, εκτελεί την τέχνη της απλότητας με τρόπο υψηλής μαγειρικής σε πιάτα που θυμίζουν οικογενειακή θαλπωρή, αλλά με ακρίβεια πολυτελείας.

Καθώς το κρασί ρέει, συνοδεύει διακριτικά την εμπειρία, προσθέτοντας τη γιορτινή φυσαλίδα που κάνει την Κυριακή να μοιάζει λίγο πιο φωτεινή και ιδιαίτερη.
Και όταν έρθει η ώρα του επιδορπίου, το κρεμώδες Saint Honoré, το ιστορικό γλυκό της Αθήνας, ολοκληρώνει την τελετουργία σαν μια γλυκιά υπόκλιση στην αστική κομψότητα. Ο σεφ βέβαια προτείνει το σουφλέ σοκολάτας, κι αν η παρέα το σηκώνει, γιατί όχι και τον μπακλαβά.

Το κυριακάτικο τραπέζι κλείνει μετά από ώρες συζητήσεων και γαστρονομικών εξερευνήσεων, με έναν καφέ και συνοδευτικά petits fours από αμυγδαλόψιχα και τρούφα που λιώνουν στο στόμα.
View this post on Instagram
Το ΤΗΕ DOLLI Sunday Table είναι μια πρόσκληση προς οικογένειες, φίλους, ζευγάρια και παρέες, αλλά και αγνώστους που αναπόφευκτα θα συνδέσει η γαστρονομία. Μια πρόσκληση να ξαναβρούμε την τέχνη της συνύπαρξης γύρω από ένα όμορφο, κυριακάτικο τραπέζι. Να αφήσουμε τη ματιά να χαθεί στον Παρθενώνα και να απολαύσουμε ένα γεύμα που μοιάζει ταυτόχρονα οικείο και εκλεπτυσμένο.
Η ιστορία των γεύσεων γράφεται κάτω από την πιο διαχρονική θέα της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημέρι, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Διαβάστε επίσης:
THE DOLLI: Η Αθήνα με μια νέα ματιά και την εκλεκτή αισθητική της Pauline Karpidas
THE DOLLI: Λάμπει με δύο MICHELIN Keys στο Παρίσι και φωτίζει την Αθήνα
THE DOLLI Bag: Η νέα συλλεκτική δημιουργία της Marina Raphael και του THE DOLLI
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η διακύβευση των εκλογών: Ποια οικονομική στρατηγική θα κυβερνήσει;
- Αποκάλυψη mononews: Αυτός είναι ο συμβιβασμός Κούστα – Γιαννικοπούλου – Το ποσό που εισέπραξε η πρώην και τα «τριαντάφυλλα» του Σαγκάλ
- Σε ρυθμούς Fed οι αγορές – Μπορεί ο Δεκέμβριος να ανατρέψει το βαρύ κλίμα στις αγορες;
- Buggy Valhouli: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, ο γάμος στην Πάρο, και το νυφικό των 3.500 ωρών