• Business

    Σκάνδαλο Folli Follie: Η σύμβαση με τον ανιψιό στην Αγγλία εν αγνοία του ΔΣ και η συνεχής ενημέρωση Τζώρτζη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ακόμη και μετά την έκθεση – κόλαφο του QCM που ξεσκέπασε τη «μεγάλη απάτη» στην Folli Follie, η οικογένεια Κουτσολούτσου συνέχισε να υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές που λειτουργούσαν σε βάρος της εταιρείας, σύμφωνα με το διαχειριστικό έλεγχο της PwC.

    Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές φέρεται να εντόπισαν στοιχεία που καταδεικνύουν τις προσπάθειες των Δημήτρη και Γιώργου (Τζώρτζη) Κουτσολιούτσου να εκχωρήσουν τα δικαιώματα των σημάτων του ομίλου Folli Follie προς εκμετάλλευση σε τρίτους, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο ή να έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβούλευση.

    Μια από αυτές τις προσπάθειες φαίνεται να έλαβε χώρα την περίοδο από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου συνάφθηκαν συμβάσεις μεταξύ της Folli Follie και της Somis Ltd, εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Matthew Armstrong, ανιψιό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Senior Product Manager της FFGS (Folli Follie Group Sourcing – πρώην Folli Follie Hong Kong) για την αποκλειστική διανομή από την Somis των προϊόντων με την επωνυμία «Links of London». Επιπλέον, οι ελεγκτές εντόπισαν επικοινωνίες που διαφαίνεται η μη λήψη των απαραίτητων ενεργειών από την διοίκηση της FFSA για την προστασία των σημάτων της και των πνευματικών δικαιωμάτων.

    Συνεχιζόμενη εμπλοκή και ενημέρωση

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διαχειριστικό έλεγχο της PwC Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συνέχισαν να ενημερώνονται και να εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων για αρκετό διάστημα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του QCM.

    Ειδικότερα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διατήρησε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για σχεδόν επτά μήνες μετά το σκάνδαλο καθώς παραιτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ενώ παρέμεινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, ως μη εκτελεστικό μέλος μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2019, όταν και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αντικατάστασής του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Ο διαχειριστικός έλεγχος επισημαίνει ακόμη πως ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεν παραιτήθηκε ποτέ οικειοθελώς ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, παρ’ ότι το σύνολο των θεμάτων που προέκυψαν από τα ευρήματα της έρευνας της A&M αλλά και της PwC αφορούν στη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντα σύμβουλο. Ο ίδιος ήταν παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης (από 6 Μαΐου 2018 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2019), τη διεξαγωγή σχετικών ερευνών και τη λήψη αποφάσεων και μέτρων κατά των εμπλεκομένων.

    Επιπλέον, οι Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος ακόμη και μετά την απομάκρυνση και αποχώρηση του δεύτερου από την FFSA, σύμφωνα με στοιχεία που εντοπίσθηκαν σε επικοινωνίες, παρέμειναν έως και τις 16 Αυγούστου 2019 μέλη διοικητικού συμβουλίου σε θυγατρικές του ομίλου λόγω αδυναμίας της εταιρείας να βρει αντικαταστάτη τους. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, μέλη διοικητικού συμβουλίου σε θυγατρικές του ομίλου παρέμειναν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε λογιστικές παρατυπίες, όπως ο κ. T. Law και ο κ. Ι. Μπεγιέτης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος από τη φυλακή: Η οικογένειά μας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος

    Σκάνδαλο Folli Follie: Τα εμπόδια των Κουτσολιούτσων στις έρευνες της Α&Μ και ΕΥ

    Αποκαλύψεις για Folli Follie: Ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Μπεγιέτη – Δηλώσεις με αιχμές στο mononews από τον Αλέξη Κούγια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ