• Ναυτιλία

    Super deal για τη Euroseas: Aνανέωσε τη ναύλωση του παλαιότερου πλοίου της με αύξηση 257%

    O πρόεδρος της Euroseas , Αριστείδης Πίττας

    Αριστείδης Πίττας,, Euroseas


    H ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε την ανανέωση προηγούμενης συμφωνίας ναύλωσης για το παλαιότερο και μικρότερο containestship του στόλου της, με ημερήσια ναύλα αυξημένα κατά 257%.

    Η συμφωνία αφορά στο χωρητικότητας 1,439 teu feeder Aegean Express (κατασκευής 1997), το οποίο ναυλώθηκε για χρονική διάρκεια τουλάχιστον 36 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης έως τους 39 μήνες κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με ακαθάριστα ναύλα 41.000 δολάρια ημερησίως.

    Η συμφωνία θα ισχύσει από τον Απρίλιο και αποτελεί συνέχεια της τρέχουσας σύμβασης του πλοίου, με ναύλα 11.500 δολαρίων ημερησίως.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, Αριστείδης Πίττας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα τριετές συμβόλαιο ναύλωσης για το πλοίο μας Aegean Express, το παλαιότερο και μικρότερο του στόλου μας, με τιμή ναύλωσης 41.000 δολάρια ημερησίως. Αυτή η σύμβαση αυξάνει την κάλυψη ναύλωσης για το 2022 σε περίπου 96% και για το 2023 και 2024 σε περίπου 67% και 45%, αντίστοιχα. Η ημερήσια τιμή αυτής της ναύλωσης πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα τιμών που επιτυγχάνονται από οποιοδήποτε πλοίο του στόλου μας για τριετές συμβόλαιο και υπογραμμίζει τη δύναμη της αγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Κατά την περίοδο αυτής της ναύλωσης, το Aegean Express αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 32 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA».

    Σύμφωνα με την VesselsValue, η αξία του πλοίου κυμαίνεται στα 27 εκατ. δολάρια.

    Τέσσερα νεότευκτα

    Η Euroseas έκλεισε πρόσφατα συμφωνία με το Ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού και μεταφορικής ικανότητας 2.800 teu.

    Τα πλοία, συνολικού κόστους 85 εκατ. δολαρίων, θα παραδοθούν στην εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και το πρώτο τρίμηνο του 2024, αντίστοιχα. Τον Ιούνιο του 2021 είχε παραγγείλει δύο παρόμοια πλοία, αξίας 76 εκατ. δολαρίων, με στόχο να ισχυροποιήσει την θέση της στον τομέα των μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων.

    Η Euroseas διαθέτει στόλο 16 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 50,371 teu. Μετά την παραλαβή των τεσσάρων νέων containerships, η συνολική χωρητικότητα του στόλου της θα αυξηθεί σε 61.571 teu.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αριστείδης Πίττας: Προσωρινή η πτώση των ναύλων ξηρού φορτίου – Εκτίναξη των μεγεθών της Eurodry το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ