• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime αυξάνει το στόλο της

    Το Magic P της Castor Maritime


    Στην εξαγορά του τρίτου πλοίου του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Castor Maritime του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2019 υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά ενός φορτηγού πλοίου panamax, κατασκευής 2005, έναντι 10,2 εκατ. δολαρίων. Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του προέδρου και CEO της ναυτιλιακής, Π. Παναγιωτίδη. Η Castor Maritime θα παραλάβει το πλοίο στο τέλος Οκτωβρίου.

    Ο εφοπλιστής σχολιάζοντας την νέα κίνηση της εταιρείας δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόκτηση του τρίτου φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου μας. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που εξαγοράζουμε μετά την εισαγωγή μας στο NASDAQ τον περασμένο Φεβρουάριο. Ακολουθούμε με συνέπεια το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης μας και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αναζήτηση μελλοντικών ευκαιριών για την επέκταση του στόλου μας με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλει στην αύξηση των κερδών και των ταμειακών μας ροών.”

    Στο στόλο της Castor Maririme περιλαμβάνονται ακόμη το χωρητικότητας 76,455-dwt πλοίο Magic P (κατασκευής 2004) και το χωρητικότητας 75,311-dwt Magic Sun (κατασκευής 2001).

    Και τα δύο πλοία είναι ναυλωμένα στη γερμανική ναυτιλιακή Oldendorff Carriers. Το Magic P ναυλώθηκε τον περασμένο Μάρτιο για χρονική περίοδο πέντε έως οκτώ μηνών, με ημερήσια ακαθάριστα ναύλα 11.250 δολάρια ημερησίως. Η ναύλωση του Magic Sun ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, με διάρκεια οκτώ έως δώδεκα μήνες και ημερήσια ναύλα 12.000 δολάρια ημερησίως.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Castor Maritime στην αγορά του Nasdaq ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε στην “άμεση ένταξη” της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς την παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά και την άντληση νέων κεφαλαίων από την έκδοση νέων μετοχών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ