• Ναυτιλία

    mononews100: Οι 10+2 μεγάλοι πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας τη χρονιά που πέρασε

    Οι 10+2 πιο ισχυροί της ελληνικής ναυτιλίας


    Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων στον κόσμο, η διαδικασία επιλογής των 10 πιο επιδραστικών ανθρώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη χρονιά που πέρασε και ένα αφιέρωμα του μεγέθους του mononews100 συνιστά μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή.

    Οι 10+2 άνθρωποι της ναυτιλίας, που επέλεξε το mononews για το ετήσιο αφιέρωμά του στους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες του 2020, επιλέχθηκαν με βάση τις κινήσεις τους στη ναυτιλιακή σκακιέρα, την επιχειρηματική τους δράση στα ελληνικά πράγματα, αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

    Με αυτά τα δεδομένα κατά νου, η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr επέλεξε φέτος τις κυρίες Μαρία Αγγελικούση και Αγγελική Φράγκου και τους κ.κ. Γιώργο Προκοπίου, Θανάση Μαρτίνο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη, Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη, Νίκο Τσάκο, αλλά και τον Πάνο Ξενοκώστα.

    Στο σύνολό τους έχουν βραβευτεί από τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards, ενώ οι περισσότεροι έχουν περιληφθεί, αρκετές φορές, και στην ετήσια λίστα της αγγλικής ναυτιλιακής επιθεώρησης (Lloyd’s List) με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της βιομηχανίας.

    Τη χρονιά που μας πέρασε εντυπωσίασαν τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα με το μέγεθος των στόλων που διαχειρίζονται, τις επενδύσεις τους σε νέα πλοία, την πρωτοπορία που επιδεικνύουν στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, για τη σταδιακή είσοδο της νέας γενιάς του ελληνικού εφοπλισμού στα πράγματα, αλλά και για την προσπάθεια αναβίωσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

    Σημαντική είναι και η παρουσία τους στα ελληνικά πράγματα, στον αθλητισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και σε ακίνητα, σε ναυπηγεία, ενώ πλούσια ήταν και η συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, με δεκάδες δωρεές είτε μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού (ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ) είτε ατομικά.

    Διαβάστε επίσης:

    mononews100: Πλέοντας σε αχαρτογράφητα νερά – Οι πολιτικοί που ξεχώρισαν το 2020

    mononews100: Μεγάλοι πρωταγωνιστές και αφανείς ήρωες

    Οι επιχειρηματίες που έκαναν τη διαφορά το 2020

    mononews100: Οι 100 πιο επιδραστικοί Έλληνες του 2020- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδραστικότερος όλων

    mononews100: Η φιλανθρωπία ως ύψιστο κοινωνικό λειτούργημα – Οι ευεργέτες που ξεχώρισαν το 2020 με την προσφορά τους



    ΣΧΟΛΙΑ