ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Εφοπλιστές

Χρονιά «σταθμός» ήταν το 2020 για την ανάπτυξη του στόλου των ναυτιλιακών Pantheon Tankers, Alpha Gas και Alpha Bulkers. Εταιρειών που ανήκουν στο όμιλο της «μεγάλης κυρίας των θαλασσών», Άννας Αγγελικούση, και των παιδιών της, Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη.

Τα δύο αδέλφια, ως εκφραστές της νέας γενιάς που έχει πάρει τη σκυτάλη, με στοχευμένες και προσεκτικές κινήσεις ισχυροποίησαν πέρυσι, περαιτέρω τη θέση τους στη ναυτιλιακή αγορά.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Φραγκίσκος και ο Αντώνης Κανελλάκης παρέλαβαν στο πλαίσιο των Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020 το βραβείο για την «προσωπικότητα της χρονιάς» που απονεμήθηκε στη μητέρα τους, Άννα. Πρώην σύζυγο του Χρήστου Κανελλάκη και αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση, η οποία εδώ και δύο δεκαετίες έχει χαράξει τη δική της ξεχωριστή και συνάμα επιτυχημένη πορεία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Συνεχιστές της πορείας αυτής είναι τα δύο αδέλφια, που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, υλοποιώντας τη στρατηγική της επέκτασης του στόλου.

Στο ξεκίνημα του 2020 η Pantheon Tankers παρέλαβε το τάνκερ VLCC Sea Gem, ενώ αμέσως μετά προστέθηκε στην εταιρεία και δεύτερο νεότευκτο, οικολογικού τύπου τάνκερ, εξοπλισμένο με σύστημα καθαρισμού scrubbers. Για να ακολουθήσει μετέπειτα η αγορά και τρίτου τάνκερ.

Εκτός από την αγορά των δεξαμενόπλοιων, αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποίησαν οι Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης και στην αγορά ξηρού φορτίου. Ο στόλος της εταιρείας τους, Alpha Bulkers, ενισχύθηκε με την απόκτηση ενός second hand φορτηγού πλοίου kamsarmax, οικολογικού τύπου, όπως επίσης και με ακόμη ένα capesize.

Ο ισχυρός ναυτιλιακός όμιλος έχει παρουσία και στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς LNG, μέσω της εταιρείας της, Alpha Gas. Τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέλαβε το δεύτερο νεότευκτο πλοίο LNG, το Energy Pacific, ενώ το ναυπηγικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ακόμη πλοία του ίδιου τύπου με παράδοση το 2021 -2022.

Πλέον ο στόλος που διαθέτουν οι τρεις εταιρείες του ομίλου της Άννας Αγγελικούση και των γιων της, Φραγκίσκου και Αντώνη, αποτελείται από 72 πλοία, μαζί με τα 6 που είναι υπό ναυπήγηση. Με τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται στα 2,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Vessels Value. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα 34 πλοία βρίσκονται στο ελληνικό νηολόγιο, στηρίζοντας την ελληνική σημαία.

Μεσούσης της πανδημίας, η οικογένεια κατέδειξε και το κοινωνικό της πρόσωπο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς της.  Έτσι, τον Απρίλιο του 2020 η Άννα Αγγελικούση και τα δύο της παιδιά προχώρησαν μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» (που είναι Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών) σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την άμεση προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα