ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Εφοπλιστής, επιχειρηματίας

Συγκαταλέγεται στους 60 ισχυρούς που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Έχει υπό τον έλεγχό του τη λαοφιλέστερη, και συνάμα πιο εμπορική, ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας, τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα είναι και ιδιοκτήτης της βρετανικής Νότιγχαμ Φόρεστ. Το συγκρότημά του στα media έχει βασικούς πυλώνες το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, τις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα», καθώς και την digital ενημέρωση.

Όλα αυτά καθιστούν τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εξόχως επιδραστικό. Με αυταπόδεικτη την ιδιαίτερα αυξημένη επιρροή του σε πολλαπλά επίπεδα. Γεγονός που πιστοποιείται και από τη μεγάλη εμβέλεια που έχουν οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του. Για το ποδόσφαιρο, τη ναυτιλία, τις πολιτικές καταστάσεις, την κοινωνική δράση, αλλά ακόμη και για τον Δήμο του Πειραιά. Όπου και έχει εκλεγεί πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Δημοτικός Σύμβουλος.

Εφοπλιστής δεύτερης γενιάς, ο 53χρονος Βαγγέλης Μαρινάκης αυτονομήθηκε νωρίς, χάραξε τη δική του ρότα και πλέον διαθέτει τώρα δεκαπλάσιο αριθμό βαποριών, από τα 8 που είχε ο πατέρας του, Μιλτιάδης, όταν έφυγε από τη ζωή, το 1999.

Στα ναυτιλιακά, σημαντικό σημείο αναφοράς για τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη διάρκεια του 2020 ήταν το δυναμικό του άνοιγμα στην αγορά του υγροποιημένου αερίου. Ο Έλληνας εφοπλιστής που επενδύει σε όλους τους τύπους πλοίων, παρέλαβε τον Νοέμβριο το πρώτο από τα 7 LNG Carriers, που έχει συμφωνηθεί να παραδοθούν μέχρι το 2023. Με τη συνολική τους αξία να εκτιμάται στα 1,5 δισ. δολάρια.

Από την άλλη πλευρά και εν μέσω πανδημίας η ναυτιλιακή του εταιρεία, Capital Product Partners, ενίσχυσε τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο του 2020 (35,5 εκατ. δολάρια), όπως επίσης και τα καθαρά της κέρδη που ανέβηκαν στα 7,8 εκατ. ευρώ.

Στον χώρο του ποδοσφαίρου, τον Ιούλιο του 2020 ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμπλήρωσε 10 χρόνια στην μετοχική ηγεσία του Ολυμπιακού, γεμάτα εγχώρια τρόπαια και διεθνείς διακρίσεις. Επί των ημερών του και με σειρά γενναίων επενδύσεων, ο «Θρύλος» έχει αλλάξει επίπεδο, φτάνοντας να συγκαταλέγεται πλέον στα… υψηλά κλιμάκια των ευρωπαϊκών, ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Και ειδικά στην αστραφτερή τους βιτρίνα, που δεν είναι άλλη από το Champions League με του «χρυσοφόρους» ομίλους.

Όσα για τα media κι εκεί γίνονται στοχευμένες κινήσεις ορθολογικής διαχείρισης και ανάπτυξης, εν μέσω των δύσκολων συγκυριών που έχει επιφέρει η πανδημία.

Στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (μαζί με την Αγγελική Φράγκου και την εταιρεία ΙΟΝ) προχώρησε στην κάλυψη όλων των εξόδων προκειμένου να αναπτυχθούν 14 κλίνες στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα