ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

Εφοπλιστής

Μπορεί στο ευρύ κοινό ο Θανάσης Μαρτίνος να είναι γνωστός ως ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές -με εξέχουσα οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία-, ωστόσο η πολύπλευρη κοινωνική του δράση έχει εξίσου ισχυρό εκτόπισμα.

Το  πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, με ευρύτατη απήχηση και απαλλαγμένο από λογής-λογής τυμπανοκρουσίες, είναι αυτό που «μιλάει» από μόνο του και τον κατατάσσει στους μεγάλους ευεργέτες της χώρας.

Εν μέσω πανδημίας και μπροστά στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν στη χώρα, ο Θανάσης Μαρτίνος έδειξε για μία ακόμη φορά την αμέριστη διάθεση για προσφορά. Κινούμενος  είτε απευθείας, με την κοινωφελή εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ» που έχει ιδρύσει ο ίδιος, με τη σύζυγο του Μαρίνα, είτε μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία ο ίδιος και τα αδέλφια του, Ντίνος και Ανδρέας, είναι εκ των ιδρυτικών μελών.

Μεταξύ άλλων,  ο Θανάσης Μαρτίνος προσέφερε 1 εκατ. ευρώ  στο ελληνικό κράτος για την αγορά 200.000 rapid tests. Άλλο 1 εκατ. ευρώ έδωσε για τη χορήγηση επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης την περίοδο 2020-2021. Καλύπτοντας έτσι το πρόγραμμα που έχει θεσπίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος.

Εκτός από τη στήριξη και τις δωρεές που προσφέρει εδώ και δεκαετίες στην Εκκλησία (μάλιστα από το 2019 κατέχει και τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους) παρέχει απλόχερα βοήθεια και οικονομική ενίσχυση σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η επιστημονική έρευνα.

Όσον αγορά την προσφορά του στον τομέα του πολιτισμού, για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό τα έργα της περίφημης συλλογής Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για μία μοναδική συλλογή, με ευρωπαϊκές, φιλελληνικές, καλλιτεχνικές δημιουργίες καθώς και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από θέματα της αρχαιότητας, τα οποία παρουσιάζονται δίπλα σε σημαντικές αρχαιότητες που προέρχονται από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Στον επαγγελματικό τομέα, ο Θανάσης Μαρτίνος παραμένει στο τιμόνι της ναυτιλιακής του, Eastern Mediterranean Maritime (EastMed), την οποία ίδρυσε το 1991, και διαχειρίζεται έναν στόλο με 78 πλοία, εκ των οποίων 29 τάνκερ, 39 φορτηγά πλοία και 10 containerships. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας εφοπλιστής ήταν το 2020 νικητής του Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής των Lloyd’s List/Propeller Club. Βραβείο το οποίο του δόθηκε για τη συνολική προσφορά του στη ναυτιλία και στο κοινωνικό σύνολο.

Η εταιρεία έχει προσωπικό 200 άτομα στη στεριά και απασχολεί συνολικά 3.000 ναυτικούς, ενώ, κατά γενική ομολογία, ο εφοπλιστής θεωρείται εξαίρετος εργοδότης.

Κατά τη διάρκεια του 2020 συνέχισε τις κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου του, επενδύοντας σε νεότερης κατασκευής πλοία, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στη ναυτιλιακή αγορά.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα